Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: Кошаркашице дочекују Цеље

Кошаркашице Црвене звезде у среду дочекују екипу Цеља у оквиру четвртог кола групе б Међународне женске регионалне кошаркашке лиге. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.dsc_00803083020131023062918

Црвено-беле су поразом у вечитом дербију прекинуле низ од шест победа у свим такмичењима, а у регионалној лиги их очекује меч против једине непоражене екипе. На претходна два меча у шампионату Србије екипа је била ослабљена неиграњем Тине Јовановић, која је заједно са Монет Џонсон из екипе сарајевског  Плеј-офа, проглашена за најбољу играчицу регионалне лиге у октобру. Тина је у претходном месецу остварила учинак од 17 поена и 15,3 скокова по утакмици и тренутно је други скакач регионалне лиге. Изабранице Драгана Вуковића мораће да прикажу много бољу игру од оне коју су демонстрирале у дербију, да би савладале веома квалитетну екипу шампиона Словеније.

Екипа Цеља је, иако веома млада, тренутно прва на табели групе б регионалне лиге, са скором 3-0. Предводи их амерички бек Британи Џејмс, први стрелац тима са 17 поена по мечу. Ту је и сјајни центар Марица Гајић, најбољи скакач лиге са чак 16,7 ухваћених лопти по утакмици. Поред њих у екипи су још бек Ребека Абрамовић, центар Ева Лисец, затим скорашње појачање из Америке Кармен Тајсон Томас, као и крила Мартина Остерман и Тунижанка Худа Хамруни.

Звезда је тренутно друга у групи б  у регионалној лиги, са скором 2-1, и евентуални успех против тима из Словеније значајно би приближио екипу пласману у плеј-оф, где ће играти по четири најбоља клуба из обе групе.

Црвена звезда – Цеље

13. новембар 2013, среда

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš нов 13, 2013 at 14:39

Idemo da Celje deklasiramo!

Reply

Leave a Comment