Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава: Црвена звезда Телеком – Цедевита (недеља, 17ч, хала „Пионир“)

Дошла је Црвена звезда и до прве победе у Евролиги! Када је било најтеже, када смо морали у гостима да ускачемо у последњи воз за ТОП16, момци су показали од чега су. Стисли су зубе, поједини одиграли своје најбоље мечеве ове сезоне и тако вратили наду некима који су већ почели да сумњају и у тренера и у појачања и читав концепт оздрављења клуба. Сада следи нови изазов, долази једна од најбољих у АБА лиги, загребачка Цедевита.

najava_cedevita

Цедевита је и прошлу сезону почела са највећим амбицијама, након лета испуњеног довођењем скупих појачања и тренера Божидара Маљковића. У току сезоне, тим је тек на тренутке показивао свој пун потенцијал. Ове сезоне су кренули јако од старта сезоне, тренутно деле прво место са Партизаном уз скор 5-1. У Београд долазе на крилима невероватне победе у Еврокупу над Динамо Сасаријем где су у финишу треће четвртине губили 20 разлике, да би до краја дошли до победе двоцифреном разликом!

Што се састава тиче, велики број играча је летос напустио тим, али су доведена адекватна појачања. Пре свих Зубчић и Смит, као и играч који је ове седмице доведен, Алан Реј. Можда највеће појачање овај тим је добио у искусном стручњаку Јасмину Репеши. Екипу су напустили Вајт, Кичен, Илијевски, Андрић и још неколико играча.

На бековским позицијама играју Смит, Баждарић, Делаш, Мустапић, Мазалин и Реј. Смит је дефинитивно прва звезда тима. Најбољи поентер, највише времена проводи на паркету, најбољи асистент. Покретач екипе од почетка сезоне. Баждарић је искусни хрватски репрезентативац, главни организатор игре. Не постиже пуно поена по мечу, али када преузме одговорност за решавање напада на себе, ретко греши. Доста сигуран на лопти. Делаш је један од главних асистената екипе, такође проводи доста времена на терену, али не форсира превише свој шут. Реј треба у Београду да дебитује у дресу Цедевите. Навијачима Звезде је познат по сјајном шуту који је прошле сезоне демонстрирао у дресу Улма. Од Мустапића и Мазалина се не очекује значајна минутажа.

Крилне позиције покривају Бабић и Рамљак. Бабић је један од играча од којих се може очекивати учинак у свим сегментима игре по мало. Иако важи за шутера, до сада се више показао као потрошач лопти.  Рамљак је сличан тип играча као Бабић, само што се мање истиче као новајлија у тиму.

Рекет Цедевите је сасвим добро попуњен играчима као што су Зубчић, Сутон, Билан, Нуркић и Балтић. Зубчић је један од играча који су летос дошли и одмах се уклопили у тим. Поред солидних процената шута за два, није му страно и да погоди тројку, што представља додатни задатак за наше играче у рекету. Сутон је играч сличних карактеристика само са већим искуством, одлично сарађује са бековима на паркету. Билан није прва опција под кошем, али његова висина (213цм) може представљати додатни проблем многим тимовима када је скок у питању. Нуркић је одличан скакач, атлета који купи велики број лопти углавном под својим кошем. Проценти шута нису на завидном нивоу. Балтић је последња центарска опција.

Што се Црвене звезде тиче, сигурно да највише радује одлична партија Нелсона против Лаборал Куће. Шилб је такође показао добар део свог нападачког репертоара, али и то да није играч који може лако да се уклопи у одбрамбени  систем Дејана Радоњића. Блажич и Џенкинс су играчи који доносе велику енергију тиму, без обзира на шутерски учинак, с тим да до сада ниједан није показивао велике осцилације. Под кошем и даље чекамо Рашка Катића, док Марјановић одаје утисак играча спремног да се носи са центрима АБА лиге, али не баш и супарницима у Евролиги. Од Лазића и Симоновића очекујемо као и до сада строго дефанзивне задатке, с тим што атлецизам капитена треба још више користити. Митровић је показао какав таленат крије у себи, а чека се прилика да то покажу и Ристић и Цветковић.

Играчи и тренер се и даље уклапају у овај тежак ритам играња утакмица, а помоћ и своју снагу виде у пуном „Пиониру“. Зато дођимо сутра у „Пионир“ и помозимо момцима у борби са једним од директних конкурената за титулу.

Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

gledalac нов 9, 2013 at 21:49

Evo prva evroligaska pobeda ove sezone, uzivajte jos jedanput 😀 http://www.youtube.com/watch?v=VxCjL3nKMUs

Reply
Delije Niksic нов 9, 2013 at 21:30

Mnogo vazan meč za nas pobjeda bi bila vazna zato sto igramo sa direktnim konkurentom za final4.cedevita ove sezone igra odlicno Smit je jedan od boljih igraca aba lige kao i nelson bio je na djuku pa ce biti zanimljivo vidjeti taj duel.na svim pozicijama su dobro popunjeni na klupi je odličan strucnjak.ali ukoliko mi odigramo kao protiv kuće pobjeda neće izostati uz nadam se pun pionir

Reply
cigan sa zapadne tribine нов 9, 2013 at 21:12

sta su uradile devojke u derbiju ?

Reply
Nikola M. нов 10, 2013 at 12:24

Izgubile su 63:71.

Reply
Nenad нов 9, 2013 at 21:07

ajmo da bude pun Pionir, ovu su utakmice koje obezbedjuju Evroligu

Reply

Leave a Comment