Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошаркаРегионална лига

Шилб: Можемо да победимо било који тим у групи

IMG_6085Црвено-бели кошаркаши у четвртак су забележили своју прву победу у Евролиги пошто су у 4. колу савладали Лаборал Кутху у гостима са 73:63.

Дан након велике победе, своје утиске за „Мондо“ изнео је један од јунака тријумфа Американац Блејк Шилб.

Није било времена ни за одмор, ни за славље после утакмице. Још смо уморни од пута, јер смо тек допутовали у Београд. Осећај је сјајан. Требало нам је доста утакмица да упишемо прву победу, али смо успели када је било најважније. Били смо прибијени уз зид. Реаговали смо у најбољем могућем тренутку„, рекао је на почетку интервјуа, уморним, али задовољним гласом.

Победнички кош Тајриса Рајса у Виљнусу, неколико сати пре меча Звезде и Лаборала, разјаснио је да би црвено-беле победа потпуно укључила у борбу за пласман у ТОП 16. То се и догодило.

Било нам је веома важно да победимо. Наравно – нама, као и навијачима код куће. После узастопних пораза, борили смо да нађемо начин да се вратимо у игру и што пре остваримо победу. Биће веома важно да наставимо у истом ритму„, додао је Шилб.

После четвртог кола, прерано је и незахвално износити процену наставка борбе за место у другој фази. Тим пре, јер су и у четвртак секунди одлучивали да ли ће Лијетувос ипак победити Макаби, а ПАО изборити продужетак против Локомотиве Кубањ, на Кипру.

Рано је за прогнозе и не бих се упуштао у то. Доказали смо да можемо да победимо било који тим у групи. Играли смо ‘отворену’ утакмицу и против Локомотиве и против Панатинаикоса, а само нам је Макаби задао нерешив проблем. Лако смо могли и да имамо скор 3-1, али… Добро је што смо се усправили на време и узвратили ударац„.

IMG_6909-1Шилб нам је потврдио да се Лесковчанин Борислав Николић „пробио“ у четвртак до свлачионице и славио са играчима.

Да, био је један навијач међу нама. Ушао је у свлачионицу и славио до повратка у хотел. Увек је добро видети да тај успех значи и навијачима„, рекао је Американац.

Према Шилбовом мишљењу, наредне међународне утакмице могле би да донесу још радости навијачима.

Мислим да смо сазрели и да смо научили да побеђујемо у Евролиги. Сакупили смо довољно искуства за то. Сада нам предстоји велики задатак: морамо покушати да одржимо исти ниво игре и кроз Евролигу и кроз АБА лигу. То ће бити веома важно„.

Досадашње четири утакмице пружиле су црвено-белима важне лекције. У четвртак је доказано да су неке и научене.

Много смо научили, цео тим. Имамо доста играча који се први пут сусрећу са овим нивоом кошарке, јаким такмичењем… Потребно је време за адаптацију младог тима на све то. Мислим да су момци против Лаборала дали све од себе и да се то сјајно вратило„.

После четири године проведене у француском Шалону, и Блејк Шилб се ове сезоне упознаје са новом средином, новим изазовима…

„Без лажи, прошао сам тежак период. Четири године сам живео у једном месту и играо за један клуб, није баш једноставно одмах се адаптирати на нову средину, клупску организацију… Покушавам да играм на високом нивоу и сви у клубу ми помажу у томе„.

За разлику од Американчевих претходних сезона, навијачи од њега и тима за који игра траже победу у сваком мечу.

Сви су свесни притиска и сви осећају велика очекивања навијача. Морамо да добро одговоримо на изазове и мислим да је боље што смо имали потешкоћа на почетку сезоне него да то доживимо на крају… То говорим из искуства. Корисније је да се, ако морамо, на почетку суочимо са лошим стварима и да потом растемо током сезоне, као тим и као целина„.

Многи га виде као лидера новог Звездиног тима. Са друге стране, у појединим мечевима је било очигледно да се још „тражи“ у новом клубу.

Да, упознат сам са очекивањима и осећам их. Морам рећи да и ја себи намећем високе стандарде. Ниједан навијач ми није већи критичар од себе самог. Нико није строжи од мене у оцени мојих наступа. Мислим да још нисам одиграо посебно добру партију„, објаснио је Шилб и подвукао:

Волим што су навијачи стваствени и што су нам толико посвећени. Њихове поруке нам служе и за проверу реалности„.

За мало више од 48 часова, кошаркаши Црвене звезде Телеком поново ће истрчати на паркет Пионира, где ће у недељу угостити Цедевиту, другопласирани тим АБА лиге.

После те утакмице, Радоњићеви играчи се неће селити из Београда, али ће се суочити са подједнако великим искушењима – дуелом са Лијетувос Ритасом у петак, па са Партизаном у понедељак.

Тачно, чекају нас тешке утакмице, али нам је тренутно најважнија само следећа. Причајмо о Цедевити. Довела је Алана Реја и то је чини јаким тимом. Тачно, можда би могли да имају проблем док се потпуно не адаптира на нову средину, јер је тек стигао, али мислим да су снажна екипа. Чак су и на деоби првог места…

Времена за одмор неће бити.

Одмор? Сада се одмарам, седим са породицом, са женом, децом и то ми даје снагу да гурам напред, да радим и да будем бољи„.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

Звезда шампион! нов 8, 2013 at 22:58

Како све изгледа лако у Шилбовој игри ❗ Изгледа као да се ни не озноји.Господин ❗

Reply
NVO нов 8, 2013 at 19:22

Kakva igracina ovaj Silb, decko je tek na 30-40 % mogucnosti, kad se potpuno igra bice zver 🙂

Reply
Pop нов 8, 2013 at 18:25

Katić za 2 poena mislim da je imao 9/1. Generalno centri su nam u veoma lošoj formi.

Reply
Samo ti нов 8, 2013 at 18:30

Raskov sut 1/11 ali to ne znc da sada treba da ga pljujemo..zaduzio nas je prosle sezone, tako da treba da istrpimo njegov povvratak u formu..ipak je imao onu nezgodnu povredu, tek se oporavio vidi se da ide nekako na bolje..

Reply
marko нов 8, 2013 at 18:13

Ej, pustite vi te price! Pokazali ste se protiv Buducnosti i Sirokog…
– Ova L.Kuca je negde u rangu nase ekipe, sa ovim rosterom i rovitim igracima… Nego, se vi usresredite na ABA ligu, jer bez ABA lige nece biti ni EL…

Reply
Pop нов 8, 2013 at 18:04

Može, samo bez Katića. Upropastio nas je.

Reply
Denis нов 8, 2013 at 18:25

A koga bi ti da dovedemo. Na nasem trzistu boljih nema. Brzo zaboravljas sta je Katic radio prosle sezone i kako je izludjivao sve centre u ABA ligi a najvise Muslija i Gagica. Covek je bio fenomenalan, podici ce on formu.

Reply
Diablo нов 8, 2013 at 19:10

tesko ce se vratiti u formu ipak on imam 32 godine
prosla sezona je bila njegov vrhunac karijere

Reply
Senad нов 8, 2013 at 18:02

Imam pitanje nevezano za temu,jel ima jos neko problema pri ulasku na fb stranicu MCZ,kad udjem ne pokazuje mi nikakve objave i pise ovako „Sorry, but this page didn’t load properly. Please try again.“?

Reply
vanja нов 8, 2013 at 17:44

Samo gazite momci…

Reply
Samo ti нов 8, 2013 at 17:09

Gospodin!

Reply

Leave a Comment