Moja Crvena Zvezda
ИзвештајСпортско Друштво

Резиме црвено-белог викенда: Седам победа, четири пораза

SD_Crvena_Zvezda_BelgradСпортисти Црвене звезде овог викенда изашли су на терен у бројним спортовима и конкуренцијама. Свакако да је у центру пажње био вечити дерби, који је у суботу одигран на Маракани. Звезда је победила и јасно је да је то резултат који је Звездашима био најважнији овог викенда. Поред тога, у овом прегледу резултата одлучили смо да издвојимо и омладински фудбалски вечити дерби, у којем је такође славио црвено-бели тим. Кренимо редом.

Фудбал

Црвена звезда – Партизан 1:0

Црвена звезда славила је у 145. вечитом дербију, који можда неће остати упамћен по лепоти фудбала, али хоће по испадима вандала на јужној трибини. Наш тим дошао је до важна три бода аутоголом Обрадовића и тако се приближио лидеру на само бод заостатка.

ФОТО – извештај

ВИДЕО – извештај

Црвена звезда – Партизан 1:0 (омладинци)

Попут својих старијих колега, само дан касније, Звезда је славила у вечитом дербију. Омладинци нашег тима потпомогнути много млађим, Луком Јовићем, савладали су ривала минималним резултатом, а гол је постигао управо овај момак. Овом победом, Звезда је задржала лидерску позицију, а Партизан остао у доњем делу табеле.

Кошарка

Мушкарци

Црвена звезда Телеком – ПАО  86:90 

Звезда је у свом евролигашком дебију у Пиониру у овој сезони забележила  трећи пораз у најелитнијем кошаркашком клупском такмичењу у Европи. И поред вођства од 15 поена након првог полувремена и 14 у последњој четвртини, искусни Грци су успели да дођу до великог преокрета и након продужетка остваре победу.

Будућност – Црвена звезда Телеком 62:60

Трећи пораз у протекла четири меча, Звезда је забележила на месту са којег није изашла као победник од 2005. године. У Морачи, против Будућности, наш тим није успео да пружи партију довољну за победу и дође до лидерске позицијена табели, иако су наши момци пред сам крај дошли до великих 57:52. Ипак, серија домаћих од 10:3 донела им је два бода.

Девојке

Црвена звезда – Раднички 83:81

Кошаркашице Црвене звезде наставиле су да играју добро у домаћем првенству. Овом победом, њихов низ стигао је до бројке од 6 узастопних тријумфа (4 у домаћој лиги и 2 у регионалној), па се на табели испред црвено-белих девојака, које имају скор 4-1, налази само Радивој Кораћ са максималних учинком.

Одбојка

Мушкарци

Звезда – Раднички 3-0

Одбојкаши Црвене звезде савладали су по други пут од старта сезоне крагујевачки Раднички, овога пута, за разлику од меча у Суперкупу, максималним резултатом и на тај начин дошли до друге победе у три меча. Испред црвено-белих на табели је Партизан Визура, са три тријумфа, а друго место наш тим дели са Војводином, Младим Радником и Ђердапом, са којим ће се састати у наредном колу у Кладову.

Девојке

Јединство – Звезда 0-3

Одбојкашице Црвене звезде лако су савладале некада великог ривала, Јединоство и тако дошле до треће победе у шампионату, па сада иза водећег Спартака, који има максималан учинак, деле друго место са ТЕНТ-ом, Партизан Визуром и Јединством (СП), са скором 3-1. У наредном колу, наше девојке дочекују фењераша, Динамо, па се очекује нова победа.

Ватерполо

Мушкарци

Звезда – Дунав 20-4

Шампиони Србије и Европе, Црвена звезда, савладали су лако екипу Дунава, у лакшем тренингу, у оквиру другог кола домаћег првенства. У трећем колу, наш тим игра против ЖАК-а, већ вечерас и жели убедљивом победом да задржи водећу позицију на табели.

Рукомет

ДевојкеЗвезда – Раднички 25-24

Рукометашице Црвене звезде су за разлику од својих мушких колега наступиле овог викенда и забележиле веома важну победу против Радничког. Ова победа представља и мало изненађење, јер је наш тим био ослабљен, а Крагујевчанке представљају веома озбиљан тим. Након овог кола, Звезда се налази на четвртом месту, са пет победа и два пораза из седам мечева.

Стони тенис

ДевојкеЗвезда – Партизан 3-4

Мушкарци: Звезда – Партизан 1-4

Попут фудбалера, Звездини стонотенисери играли су вечите дербије овог викенда, али нису имали успеха. И женска и мушка секција забележила је поразе, девојке минималним резултатом, а момци прилично убедљиво и на тај начин учествовали у два од четири пораза Звездиних спортиста овог викенда.

Куглање

Мушкарци: Црвена звезда – Београд 1:7

Попут стонотенисера, и куглаши Црвене звезде поражени су протеклог викенда. Бољи од њих била је екипа Београда, која је славила убедљивим резултатом, 7:1. Можда не тако убедљив, али пораз је био очекиван, јер је противник неприкосновен у овом тренутку.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment