Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: ЖКК Црвена звезда – ЖКК Раднички (Крагујевац)

      Кошаркашице Црвене звезде у недељу ће дочекати екипу Радничког из Крагујевца, у оквиру петог кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.IMG_7185

Црвено-беле су у сјајној форми, и у серији су од пет узастопних победа (три у домаћем првенству и две у регионалној лиги). Александра Црвендакић и Тина Јовановић играју на веома високом нивоу, као и плејмејкер Александра Станаћев, која је убедљиво први асистент лиге, али у себи има резерве за још боље партије. Велики квалитет Звездиног тима је што увек нека нова кошаркашица искочи у први план. То је на последњем мечу, против Будућности у регионалној лиги била Милена Папић, која је постигла важну тројку у завршници сусрета, а велики допринос константно пружају Мина Јовановић, Мирјана Бероња, Ивана Бошковић, Нина Ђоковић и Марија Радовић.

Екипа Радничког у својим редовима има неколико веома добрих играчица. Бек Александра Катић је први стрелац тима са 17,8 поена по мечу. Реч је о сјајној кошаркашици, која је пре неколико сезона била у врху домаћег првенства по просеку постигнутих поена. Мозак тима је Јелена Првуловић, која успешно предводи нападе Радничког. Ту је и крило Драгана Гобељић, појачање из Јагодине. Центарску линију чине Маријана Јовановић и талентована Николина Милић. У досадашњем делу сезоне Раднички је забележио две победе и два пораза, али то не треба да завара црвено-беле кошаркашице, јер су Крагујевчанке најбоље у лиги по проценту шута за два поена и по броју украдених лопти, а друге по укупном индексу корисности, одмах иза Црвене звезде.

Ако црвено-беле буду озбиљно схватиле неугодног противника, могле би да стигну и до шесте узастопне победе у сезони.

Црвена звезда – Раднички (Крагујевац)

3. новембар 2013, недеља

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment