Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Rezime sezone 2010/11. – 5. deo: Zimska pauza dočekana na hladnih minus pet

Nakon dva vezana poraza u domaćem šampionatu, crveno-beli su u finiš jesenjeg dela šampionata ušli vidno uzdrmani. Igrala je Zvezda veoma loše, a sada se još našla i u situaciji da juri prednost rivala koja je iznosila tri boda. Otežavajuća okolnost bio je veoma težak raspored koji su crveno-beli imali u poslednjih pet prvenstvenih mečeva.

Radost nakon Andrijinog pogotka protiv Teleoptika

Prva dva igrali su crveno-beli protiv gradskih rivala. Na Marakani je savladan OFK Beograd, a zatim i Rad na Banjici. U oba meča mučila se Zvezda, kao i tokom većeg dela prvenstva. Pobede su ostvarene minimalnim rezultatom, a oba puta odlučio je Trifunović. Između ova dva meča, igrali su crveno-beli i meč četvrtfinala kupa protiv Teleoptika. Još jedna utakmica za infarkt, preokret nakon vođstva drugoligaša i pobeda u nadoknadi. I ponovo je dvostruki strelac Andrija Kaluđerović. Na Banjici je i Reljić dobio crveni karton, što je znatno otežalo posao, ali je nekako sa igračem manje Kristićeva ekipa uspela da ostvati pobedu. Usledio je nešto lakši meč protiv ekipe Borca, koji je mesec dana ranije u kupu ispraćen sa četiri pogotka u mreži. Ovoga puta bilo je znatno teže, ali je ipak ostvarena pobeda. Rezultat je bio 2:0, a meč je obeležio evro-gol Dejana Milovanovića, koji je, nakon što je prošao tri protivnička igrača uputio neodbranjiv udarac ka protivničkom golu, sa gotovo trideset metara.

 

Činilo se da se Zvezda vratila u život posle teškog perioda, ali je stanje na tabeli ostalo nepromenjeno. U poslednja dva kola, crveno-beli imali su možda i najteže ispite u dotadašnjem toku prvenstva. Prvo su u Subotici gostovali ekpi Spartaka, a zatim je na Marakanu došla ekipa Vojvodine.

U Subotici je odigran veoma tvrd meč, pravi prvenstveni, između dve dobre ekipe. Međutim, nakon što je prvo poluvreme završeno bez golova, sredinom drugog dela domaći su poveli. Bio je to hladan tuš za mnogobrojne navijače Crvene zvezde, koji su došli da bodre svoje ljubimce. Ipak, poput Feniksa, crveno-beli uspevaju da se vrate u igru i u samom finišu preko Kaluđerovića i Koromana dolaze do pobede. Kaluđerović je pogodak postigao nakon ofsajd pozicije, a on je kasnije od strane čelnih ljudi našeg fudbala proglašen jedinom neregularnošću našeg, inače veoma regularnog šampionata.

Abubakar vara Stamenkovića

Poslednje kolo doneo je derbi na Marakani. Novosadski crveno-beli došli su na Marakanu sa ciljem da pobedom dođu na drugo mesto na tabeli i uključe se u borbu za titulu. Međutim, igrala je Zvezda kao preporođena na ovom meču. Kao da nismo gledali onu ekipu koja se mučila i trenirala živce svojih navijača tokom prethodnih nekoliko meseci. Borili su se igrači u crveno-belom kao lavovi, igrali odlično, a kao nagrada su stigli pogoci sjajnog Kaluđerovića i levog beka Reljića. Činilo se dvadesetak minuta pre kraja da će i ovakva Zvezda ipak uspeti da ostane u borbi za titulu. Međutim, onda stare boljke dolaze do izražaja. Nakon promašaja Kaluđerovića za 3-0, već u sledećem napadu gosti smanjuju rezultat ma 2:1. Počela je Zvezda da igra panično, da se povlači na svoj deo terena nakon toga, a gosti su to iskoristili i nakon jednog kornera stigli do izjednačenja. Imao je Kaluđerović šansu u finišu, ali je na semaforu ostalo 2:2.

 

Jedna od najlošijih polusezona u istoriji kluba

Teški trenuci za sve Zvezdaše. Prvi deo prvenstva završen je sa pet bodova zaostatka u odnosu na lidera. Još jednom je Evropa ostala misaona imenica za crveno-bele, pa je evropska odiseja završena još u avgustu. Još jednom su nakon derbija naši igrači teren napustili pognutih glava. Još jednom je rival već na polovini prvenstvene trke mogao da hladi šampionski šampanjac. Nešto se iz korena moralo menjati, jer se Zvezdi loše pisalo ako se nastavi ovako. Svetlih tačaka bilo je tokom jeseni jako malo. Treba istaći Kaluđerovića, koji je postigao dvanaest golova na sedamnaest utakmica i nekoliko puta spasio Zvezdu. Još jedan novajlija je bio sjajan. Li Adi odigrao je odličnu polusezonu nakon dolaska u klub i postao ljubimac navijača. Miloš Trifunović, iako je uglavnom imao ulogu džokera, postigao je sedam pogodaka tokom jeseni. Solidan je bio i Pavle Ninkov, a svi ostali manje-više loši. Na pojačanjima se moralo raditi što pre, a Aleksandar Kristić bio je gotovo prežaljen, što se tiče funkcije trenera ekipe, samo se čekala zvanična reakcija uprave.

 

Nešto se definitivno moralo menjati…

 

(nastaviće se)

 

Повезане вести

1 comment

Leave a Comment