Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Касалица: Дауду не могу да чувају!

ivica-v-11Филип Касалица један је од играча који је од доласка у Звезду постигао гол у вечитом дербију. Штавише, био је стрелац два пута. Пред овај дуел није сигурно да ће добити шансу да заигра, али је за Мондо изнео своја очекивања. Он сматра да би човек одлуке могао бити Абиола Дауда.

„Мислим да одбрана Партизана апсолутно нема решења за Дауду. Дечко игра у невероватnој форми, спреман је, брз, снажан у дуелу, делује моћно на терену. Верујте ми кад то кажем, јер га гледам сваки дан на тренингу, а био сам ту и када је дошао и када није био спреман, па могу да лепо упоредим. Партизан је добар тим, који има добре дефанзивце, али мислим да међу њима нема некога ко може да заустави Дауду. Он ће бити онај који ће правити разлику на терену.“

Нада се да је Славиша Стојановић упознат са чињеницом да је погађао против црно-белих и да неколико играча из актуелног тима има позитиван скор против вечитог ривала.

„Не знам да ли и тренер то зна, надам се да се распитао и да је гледао снимке. Не само ја, него и Милуновић, Младеновић, Бајковић, па и Милијаш рачунајући и његов први боравак у Звезди, имамо позитиван скор са Партизаном. Надам се да ћу добити шансу и да ће мој скор са Партизаном, па самим тим и Звездин, бити још бољи у суботу увече. Ипак, најискреније мислим да није најважније који ће тим истрчати на терен, већ да они који изађу буду прави и победе. Ко год то био… Када год смо изашли да одиграмо мушку утакмицу, да дамо 100 одсто у сваком дуелу – на крају смо побеђивали. Сећам се да је увек било до нас, да је увек било радости када смо излазили на терен са намером да будемо бољи. Ценим све играче Партизана, али верујем да је и овог пута до нас.“

Он се нада да је тежак период иза црвено-белих.

„Релативно тежак период је иза нас, а искрен да будем већ неко време не размишљамо ни о чему другом, осим о дербију. Тако је, како је… Колико год да смо говорили да ћемо размишљати само о утакмици са Радничким у Купу, није било тако, у подсвести нам је био дерби и то се видело на терену. Некако смо прегрмели ту утакмицу, на нашу велику срећу. Сада нам долази Партизан и очекује нас највећа утакмица у српском фудбалу. Овај дерби је посебан и због тога што нас дели четири бода и што победом прилазимо на бод, а дуго нисмо били тако близу вечитом ривалу. Прошлог пролећа пришли смо на два бода пред дерби и нисмо били прави, сада знамо где смо грешили и како да се то не понови. Додуше, и екипа се изменила од тада, и тренер, прошлог пролећа изашли смо да одиграмо дефанзивније у односу на оно што је био наш стил, а и нисмо пружили мушку игру. Људи су тада били бољи, ми смо им честитали, а сада су другачије околности и скоро сам сигуран да ће бити и другачији исход.“

У противничком тиму највише цени Сашу Илића.

„Мени си чини да су можда мало слабији. Да будем прецизнији, можда су пре неискуснији у односу на прошлу сезону. У сваком случају, поштујемо их, од најстаријег Саше Илића, па до најмлађег у тиму. Они имају Илића, човек је одиграо не знам ни ја колико дербија, легенда је српског фудбала и он ће свакако млађима знати да каже праву ствар пред утакмицу. Обратићемо пажњу и на Јојића, он игра у доброј форми.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

20 comments

Smoke weed нов 1, 2013 at 13:39

Uja mi se cuo sa Ninetom,i bez zezanja,kaze da je Milos silno motivisan,i da mu je ovim recima rekao:Ako treba sam cu je uterati u gol makar i rukama
Dakle,ako sve bude kako treba ocekujem pobedu kao onu prvu u kupu 2-0 🙂

Reply
HAHA нов 1, 2013 at 13:09

Otrešće nas grobari ko slinu. prognoza 0-2 za partizan

Reply
Dragan - Etobicoke нов 1, 2013 at 13:35

Pali na grobarske sajtove,

Reply
CzvBoys нов 1, 2013 at 12:58

Ma da,on je Ronaldo pa ne mogu da ga cuvaju…auu kako me nerviraju ovakve izjave.Pokrijte se po usima i ne progovarajte..pricajte malo na terenu,za promenu!?

Reply
milos нов 1, 2013 at 12:45

Nesto i ti pametno da kazes, tebe se sigurno ne boje, ne bar dok ovako igras.

Reply
Звезда шампион! нов 1, 2013 at 12:31

Отишли сте тужна лица,ј… вас је Касалица ❗

Reply
Звезда шампион! нов 1, 2013 at 12:31

Пошто је Тенк повређен надам се да ће Стојановић пребацити Нинковића поред Милијаша а на крило ставити Касалицу.

Reply
Darko89 нов 1, 2013 at 22:57

sta ce ti Ninkovic toliko pozadi?

Reply
Saša нов 1, 2013 at 12:29

И тачно је да нико од њих не може да чува Дауду. Такође не видим шпица који може да прави проблем нашој одбрани. Имају незгодне везне али тамо Илић нема срца за велике утакмице (100 пута виђено) па ни за дерби. Ђемба ће да бије али нема знање а ни снаге да 90 минута “држи“ Нинета поготово ако Милијаш одигра како зна (а хоће). Онај мали плачљивко ће опет да сагори. Треба само јако да му се уђе у дуел и губи се. Најопаснији су Јојић и Лука (ако буде играо). Мислим да ће Мијаиловић моћи да држи Луку али овог малог мора стално неко да прати. Да је Тенк ту не бих бринуо. Ако Волков крене да напада има Печникм да се наигра тамо а и ако не крене мислим да ће му доћи главе слаба дефанзива против технички јаких играча. И обавезно са два шпица или бар Вукан и Нине одмах иза Дауде с тим да се Вукан извлачи мало споља.
Људи они се нас плаше. Будите сигурни да би читав партизан потписао 0:0 овог тренутка. Нас свакако разапињу по штампи свакодневно. Они знају да ће кад пукну кренути лавина на њих а на веома климавим ногама се држе. Тек код њих има прљавштине која треба да исплива а ово ће бити повод. Са друге стране нас би ово спасило јер нам побједа над њима фали да се уздигнемо психички. То је основни проблем овог тима. Кад њих тучемо нема више несигурности против Сремова, Јаворова и осталих “лигаша који су напредовали“.
Ако их отворимо у првих 20 минута можемо да им нанесемо катастрофу. Зрели су а и одавно их нисмо понижавали на Мари.

Reply
Hez нов 1, 2013 at 12:54

Dobro si ih izanalizirao, malo me čudi jedino što nisi pomenuo najboljeg među njima? Nadam se da će naši imati mozga da urade ovo što si rekao – da isprovociraju Ninkovića, jer to bi mogao biti i ključ, mali je pukotina žešća… Luka je bezopasan, ali Jojić će biti problem.
Plaše nas se, to je tačno, ali i mi njih kao nikad pre… Nikad ovako nije bilo pred derbi, ni sa jedne ni sa druge strane. A što se tiče nanošenja katastrofe – za to nismo sposobni ni jedni ni drugi. Samo da se iščupa pobeda, i da se time stekne sigurnost za lakše rivale, to je jedini cilj.

Reply
Saša нов 1, 2013 at 13:24

Ма оног нећу ни да коментаришем а тачно је да их чупа од момента кад се појавио. Њега у ситуацијама 1 на 1 треба дриблати. Он то не очекује а фудбалери су заборавили да је то и дозвољено и лакше од гола кад ти мајмун од 2 метра скрати угао.
Слажем се да никад пред дерби није било овако али кад год се нешто први пут дешавало у дербију ми смо побјеђивали:)
Знам ја да се и наши плаше, али не од њих него од себе самих и од нас навијача. Ипак, тврдим да је њихов страх далеко већи. Треба доћи мечки на рупу:))

Reply
Saša нов 1, 2013 at 14:12

Ако си мислио на малог Живковића мислим да је као Маркец. Добар играч за мале утакмице. Можда за нијансу опаснији.

Reply
Hez нов 1, 2013 at 16:22

Na Živkovića sam mislio, onoga ni ja ne pominjem. Hvala na odgovoru, kako god, a mislim da si u pravu i za naš strah – više od sebe nego od njih…

Reply
Darko89 нов 1, 2013 at 23:04

Zaboravio si i da Vesovic treba da napada tu stranu sa Pecnikom i da izlazi visoko. Brzi je od Volkova, mislim da i ovaj to zna pa se nece toliko zaletati. Jos ako ispadne dva, tri puta… Nece taj vise ni polovinu preci…

Reply
Denis нов 1, 2013 at 12:20

Bez obzira na formu i malu minutazu u poslednje vreme gotivim ovog coveka. Zna da odigra kada je najpotrebnije. Veliki je borac a takvih je malo u ekipi.

Reply
Saša нов 1, 2013 at 12:14

Tако је брате, то је изјава а не да нећемо да се залећемо. Ма има да им се залетите од почетка! У кост, у месо!!! Јако, храбро и мушки а зање је на нашој страни. То вам гарантујем.

Reply
Hez нов 1, 2013 at 12:56

Upravo tako, šta ima Mrđa da nas izjavama priprema za igru na bod. Na pobedu, bre!

Reply
nscz17 нов 1, 2013 at 12:08

Daudauda izgozvana svila,Daudauda u krvi pet promila!!!!JEBI NE VADI

Reply
Ryber Palunko нов 1, 2013 at 11:07

Istina da te ‘oće protiv njih, aoli forma ti je stvarno slaba. Inače, drago mi je da neko može pristojno razgovarati i o sebi i o protivniku, a da to nisu standardne floskule.
Kakogod, budeš li igrao, znaš šta ti je činiti…mislim, ne bi ti bio prvi put, je li:)

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT нов 1, 2013 at 10:22

E to je pravi timski igrac, hvlai kolegu iako mu je konkurencija, svaka cast..

Reply

Leave a Comment