Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Легенде Звезде обезбедиле протезу храброј Наташи!

natasa kovacevicВреме у којем живимо донело је сасвим нов систем вредности. Материјално је преузело примат у свим сферама живота и практично све је почело да се мери и цени новцем, односно количином новца који неко поседује. Људи постају завидни, сујетно, туђ успех се не цени, док се туђем неуспеху људи радују, неретко и више него сопственом успеху.

Спорт није изузетак. У време милионских трансфера, маркетинга, модерног спорта, који је постао бизнис, готово да је једино битно колико ће новца неко донети клубу и да финансијска добити буде загарантована. Због тога, у мору наведених појава, нема много примера хуманости у спорту, па је лепо чути и такву причу.

Ова о којој пишемо долази од некадашњих кошаркаша Црвене звезде, Зуфера Авдије и Предраг БогосављевНаиме, они су тешко повређеној Наташи Ковачевић, којој је након саобраћајне несреће у Мађарској ампутиран део ноге помогли, и то на какав начин. Успели су да у далеком Израелу пронађу протезу која јој одговара и на тај начин вероватно Наташин живот учине много лакшим!

„Уз помоћ мог великог пријатеља Предрага Богосављева, који сада ради у ФИБА у Ниону, пронашли смо у Израелу протезу каква одговара Наташи. Ступио сам у контакт са њеним оцем Вукашином, како бих им то саопштио, јер ће и њему и целој породици бити лакше. Радујем се што ће та мала помоћ за Наташу бити велика. Најважније је да Наташа има вољу и храброст. Потребно је да сви будемо уз њу и да јој помогнемо, како финансијски, око покривања трошкова опоравка, тако и око набавке протезе. Израел је најпознатији по изради најмодернијих ортопедских помагала. Срећан сам што могу да помогнем, протеза се ради и ускоро ће стићи на Наташину адресу у Србију“, рекао је Авдија за Блиц.

Браво, људи!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

milenko нов 1, 2013 at 15:03

Svaka cast ljudi: Vrednije je to od Bilo cega na svetu

Reply
Ryber Palunko нов 1, 2013 at 14:56

Kapa, zapravo kapetina dolje!

Reply
Hez нов 1, 2013 at 12:42

E, tako se to radi – ne traži se publicitet za humanitarnu akciju (kao neki naši „najveći svih vremena“), nego se uradi ono što se može za onoga kome je potrebno. „Ova mala pomoć“, kaže Zufer… I to nešto govori…
Možda i nisu bili veliki igrači (a koliko se ja sećam, bili su sjajni timski igrači, i uvek su srce ostavljali na terenu), ali očigledno su bili – I OSTALI – veliki ljudi. Ponosim se Vama, gospodo Avdija i Bogosavljev.

Reply

Leave a Comment