Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Победа кошаркашица против Будућности у регионалној лиги

     Кошаркашице Црвене звезде савладале су, на домаћем терену, екипу подгоричке Будућности са 86:82, у оквиру трећег кола групе б Међународне женске регионалне кошаркашке лиге. У веома неизвесној утакмици, црвено-беле су савладале гошће из Подгорице, у пенал завршници,IMG_7230 поенима Александре Станаћев и Марије Радовић.

У првој деоници се водила изједначена борба. Будућност је последњи пут повела на овом мечу после тројке Американке Хејли, при резултату 12:9. Узвратиле су истом мером Црвендакић и Бероња, а после поготка Марије Радовић, Звезда је завршила четвртину са предношћу од пет поена. У другом периоду црвено-беле су наставиле у истом ритму и побегле на седам поена предности (29:22), да би се гошће после добре игре Ане Радовић и Хејли, приближиле на само два разлике (37:35). Ипак, у финишу друге деонице, Тина Јовановић и Александра Станаћев враћају предност и екипа одлази на одмор са шест поена вишка (46:40).

У другом полувремену виђен је прави фестивал тројки са обе стране. Прво је Црвендакић погодила далекометни шут, а затим се надовезала и Тина Јовановић са два поена, па је код резултата 53:42, тренер гошћи, Милош Ковач морао да затражи тајм-аут. Уследила је невероватна серија Будућности од 11:0, и резултат је после дуго времена био изједначен (53:53). После минута одмора који је затражио тренер Црвене звезде Драган Вуковић, црвено-беле су се тргле тројком Мирјане Бероње, а затим је Тина Јовановић имала свој шоу, и на крају трећег периода, домаћи тим је поново имао седам поена више (62:55). На почетку последње деонице разиграла се Ленкстер Хејли и Будућност је пришла на два разлике. Тада је Александра Црвендакић додала гас, и после њене две тројке и два поена Мине Јовановић било је 76:66 за Звезду. И када су малобројни гледаоци на трибинама помислили да су Београђанке преломиле утакмицу, упорне гошће су се врло брзо вратиле у игру тројком Милице Деуре, и реализованим слободним бацањима Ане Радовић. Подгорички тим је серијом 10:1 смањио на само поен разлике. Тада је на сцену ступила, до тада мало запажена, Милена Папић и тројком донела Звезди предност од 80:76. То су јој били и једини поени на утакмици, али изузетно важни. Деура је одмах узвратила новом тројком, а у самом финишу Звезда је половично прецизним извођењем слободних бацања Станаћев и Марије Радовић стигла до друге победе у регионалној лиги, а пете узастопне у сезони.

У редовима Црвене звезде најефикаснија је била Александра Црвендакић са 19 поена (шут за три поена 8-4) уз шест скокова. Тина Јовановић је убацила 17 поена и забележила 11 скокова (осам у одбрани), а Александра Станаћев  је имала 18 поена и четири асистенције. Милица Деура је за Будућност постигла 25 поена, а Ленкстер Хејли 19 уз чак пет украдених лопти.

Дворана: Баскет сити, гледалаца: 100 . Судије: Денковски, Чавара и Никшић.

Црвена звезда – Будућност  86:82 (21:16, 25:24, 16:15, 24:27)

Црвена звезда: Бошковић 4 (2 ск), Бероња 8 (2 ск, 2 ас), Станковић, М. Радовић 5 (2 ул), Станаћев 18 (4 ас, 3 ск, 3 ул, 8 ил), Црвендакић 19 (6 ск, 2 ас, 2 бл), Ђоковић 2 (5 ск, 2 ас), Т. Јовановић 17 (11 ск, 4 ас, 1 бл), Папић 3 (2 ул, 2 ас), М. Јовановић 10 (2 ас, 3 ил). Нису играле: Војиновић и Катанић.

Будућност: Деура 25  (6 ск, 5 ас, 3 ул, 5 ил), А. Радовић 15 (6 ск, 3 ил), Вучетић 4, Балетић 10 (3 ск), Мујовић 5 (7 ск, 3 ас), Бајић 2 (4 ск), Мугоша 2, Хејли 19 (5 ул, 5 ас, 2 бл, 3 ил). Нису играле: Кужељ, Мудреша и Вујачић.

Црвена звезда сада има скор 2-1, и налази се на другом месту на табели у групи б регионалне лиге. Испред је само екипа Цеља, са максималним учинком, а управо у следећем колу црвено-беле ће дочекати словеначки тим.

Повезане вести

Leave a Comment