Moja Crvena Zvezda
БлоговиДраганИсторијаФудбал

Kako su nam „kradeni“ regularni golovi

Dragan Stojković

Neko je nedavno napravio spisak sa golovima koji su Crvenoj zvezdi poništeni u ovom prvenstvu, a bili su regularni. Stiglo se, ako se ne varam, do cifre od četiri poništena gola, potpuno regularna, i povećeg broja nedosuđenih jedanaesteraca. Ruku na srce, zaista morate biti izuzetno dobra ekipa da sa desetak izvesnih golova manje u mrežama rivala osvojite mnogo više bodova. Neosporne su naše greške i promašene šanse, ali svi znamo kako se sudije ophode prema našem klubu godinama unazad..

Ipak, nije sve to tek tako, od juče.. 80-tih godina Dragan Stojković je postigao protiv komšija gol sa čak 40 metara, na našoj Marakani, pred 100.000 gledalaca! Gol je poništen od strane sudije, jer se jedan igrač naše ekipe nalazio u pasivnom ofsajdu, verovali ili ne. Nakon utakmice, Piksi i trener Vasović su bili „meta“ disciplinske komisije zbog izjava da je poništeni gol – krađa!

Novinar „Tempa“ Stevan Zec je sa mnogo kritika prema sudijama i sudijskoj organizaciji napisao ovaj tekst (pitanje je kako bi danas prošao da se usudio da napiše ovakav tekst), pomenuvši da je našem klubu poništen čist pogodak, ali da nije jedini.

U to vreme poništen je još jedan gol protiv „večitog rivala“, prilikom pobede od 3-1, kada se sudija kod rezultata 3-0 za naš tim „uplašio“ nove katastrofe komšija, pa je brže-bolje poništio apsolutno regularan pogodak. Druga kardinalna sudijska greška bila je u našem porazu na JNA od 2-0, kada je sudija Abdulahu „prevideo“ čist penal nad Borom Cvetkovićem, nakon čega je skinut sa liste sudija.

Sa druge strane, videli smo svi kako se danas „kažnjavaju“ sudije koje u proteklim sezonama na našim utakmicama čine kardinalne greške na, naravno, našu štetu..

Napomena: Slike sačuvajte na računar i tako ih pregledajte, ili ih otvorite u novom prozoru, obzirom da ovde neće biti otvorene dovoljno velike da možete čitati.

P.S. Stranice iz starih brojeva“Tempa“ ste ponovo u prilici da listate zahvaljujući arhivi Saše iz Tivta i njegovom trudu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повезане вести

1 comment

Trla baba lan феб 25, 2012 at 22:44

Koliko penala vam je svirano u derbijima? 4 puta vise. Zvezda je u Ginisovoj knjizi rekorda, po broju dosudjenih penala u polusezoni. Ove sezone vam je dosudjeno vise penala nego za Partizan, protiv jednog i drugog tima je sviran po jedan penal. U sve 4 poslednje sezone dosudjeno je vise penala za C.Zvezdu nego za Partizan i u svakoj je dosudjen podjednak broj penala protiv obe ekipe. U derbijima je do sada iskljuceno 87 fudbalera Partizana i 11 C. Zvezde. U 141 derbiju imate samo 11 crvenih a protivnik 8 puta vise?! Statistika vam nikako ne ide na ruku. I sramota je da se vi zalite i ispirate mozak klincima kojekavim lazima. Iako necete ovo objaviti ipak da vam stavim do znanja, da cemo istim ovim metodama na nasem novom sajtu, koji ce se zvati sve lazi sajta moja cz, a koji ce biti pokrenut za tacno 30 dana, ove i ovakve stvari biti demantovane i to zvanicnim podatcima iz fudbalskog saveza, starim iseccima iz novina, a Tempo imamo i mi u nasoj arhivi i to sve brojeve, pa ce se naci par zanimljivih prica. U lazi su kratke noge. Do skorog citanja (ili po vasem sistemu-pljuvanja).

Reply

Leave a Comment