Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Раденовић: Ако будемо фокусирани цео меч, можемо да победимо ПАО

Ivan RadenovicПред Црвеном звездом Телеком је још један велики изазов у Евролиги јер ће након гостовању Макабију дочекати још једног великана европске кошарке, Панатинаикос. Сувишно је трошити речи које место Грци заузимају на кошаркашкој мапи Европе, али црвено-бели се неће предавати јер ће иза себе имати препун Пионир. Какву репутацију и квалитет поседује Панатинаикос свестан је и кошаркаш црвено-белих, Иван Раденовић:

Сви знамо са ким играмо. Панатинаикос је екипа која доминира Евролигом годинама. Сигурно да нас очекује тешка утакмица, морамо да будемо фокусирани свих 40 минута. Ми се као екипа спремамо већ извесно време за ову утакмицу – практично смо почели са припремом већ после меча са Макабијем. Ако исправимо грешке из претходних утакмица можемо се надати добром резултату – истакао је Раденовић. Он је потом констатовао да код играча не постоји трема пред утакмицу:

То је нешто што је превазиђено против Локомотиве. Живели смо у ишчекивању да се деси та утакмица, да „вратимо“ Звезду у Евролигу. Тада смо видели да наступање у овом такмичењу није никакав баук. Наш фокус је искључиво на побољшавању квалитета наше игре, морамо да исправимо грешке и да уз подршку са трибина покушамо да остваримо добар резултат – рекао је Раденовић, који је затим изнео своје мишљење о томе шта је добар резултат против атинских Зелених:

Морамо да будемо конкурентни свих 40 минута. И против Локомотиве и против Макабија смо јурили резултат и у том процесу губили доста енергије. Са Панатинаикосом морамо да играмо на максималном нивоу читав меч и да на крају покушамо да их победимо, пошто је евидентно да се утакмица неће решити у првом полувремену – закључио је Иван Раденовић, који је потом истакао да нема никакве специјалне филозофије у приступу борби са центрима Панатинаикоса:

Они доминирају у скок игри. Квалитетним заграђивањем, уз више физичког контакта може да се неутралише њихова атлетска предност – истакао је Звездин играч, а потом је констатовао шта би победа значила за тим:

То би била једна велика сатифакција за уложени рад, пре свега. Тријумф би нам дао велико самопоуздање за наставак такмичање у Евролиги и регионалном такмичењу – констатовао је Раденовић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Zvezdaš окт 31, 2013 at 18:06

Radenoviću, nipošto ne priznajemo reč „ako budemo fokusirani ceo meč“, alo gospodine, našta ti Zvezda liči i njeni vrhunski navijači? Već 2 meča u EL niste se fokusirali od početka pa do kraja meča , i sad opet ostavljaš mogućnost da se isto to desi? Ako tako bude, to znači da se vi igrate sa ugledom kluba i sa armijom navijača! Druže, vi ste dovedeni da igrate, izvolite hoćemo pobedu, ništa nas ostalo ne zanima.

Reply
gledalac нов 1, 2013 at 15:14

TI si jedan katastrofalan „navijac“! Ako se i tako mozes nazvati…

Reply

Leave a Comment