Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Радоњић пред ПАО: „Уз подршку навијача бићемо равноправни“

radonjicНавијаче Црвене звезде Телеком у петак у пола 9 увече очекује прави спектакл, било да се задесе у хали Пионир, или пред малим екранима. У трећем колу Евролиге, црвено-белима у госте стиже једно од највећих имена у историји европске кошарке – славни Панатинаикос.

Да је интересовање за утакмицу огромно показује чињеница да су карте „нестале“ већ после пар сати од пуштања у продају. С обзиром да ће навијачи испунити халу до последњег места, кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком апелује на навијаче да на утакмицу дођу на време, како би се избегле гужве. Из тог разлога капије хале Пионир ће бити отворене од 18 часова, а треба напоменути и да ће постојати три прстена контроле карата. Звезда такође апелује на своје навијаче да се понашају фер и коректно, без употребе недозвољених средстава, јер ће сваким преступом нанети штету свом вољеном клубу, с обзиром на ригорозне казне.

Тренер Звезде, Дејан Радоњић, свестан је важности утакмице за све којима су црвено-беле боје у срцу, али је такође свестан и снаге противника:

– Панатинаикос је и ове године један од најозбиљнијих кандидата за сам врх у сваком такмичењу у ком наступа. Квалитет и огромно искуство њихових играча је нешто што је потпуно познато. Покривени су на свим позицијама, имају могућност играња са много опција. Свакако да нас очекује једно велико кошаркашко вече у Београду. Надам се да ћемо одиграти квалитетно у фази одбране јер нам је то неопходно како би могли да се боримо са противником попут Панатинаикоса. Подршка навијача треба да буде таква да нам представља предност, без обзира на искуство које наш противник има везано за играње на „врућим“ теренима. Амбијент ће нам дати енергију да се боримо конкурентно са Панатинаикосом. Без дилеме – очекује нас јако тежак меч – констатовао је стратег Звезде, а онда је причао о играчима наредног ривала:

– Вредност Дијамантидиса за Панатинаикос је од кључног значаја. Али, они имају на свим позицијама одличне играче. Против Лаборала су на пример постигли 18 тројки. Ако би се фокусирали само на једног играча не би били конкурентни. Морамо да играмо сви заједно изнад наших могућности ако желимо да дођемо у позицију да их савладамо – истакао је Радоњић. Он је затим истакао да је припрема за меч против атинског клуба почела већ после гостовања у Израелу:

– Успели смо у међувремену да направимо адекватан број тренинга да би спремно дочекали овај дуел. Меч против Локомотиве је био специфичан јер смо дуго чекали на наступ Звезде у Евролиги. Сада је сва та трема на нижем нивоу, али свесни смо да наши навијачи једна чекају утакмицу. Амбијент који ће они направити је нешто што треба да нам буде подстрек, а без обзира на искуство Панатинаикоса, он треба њих да онемогући да буду на максималном нивоу – изјавио је стратег црвено-белих. Он је затим прокоментарисао победу коју је Ритас остварио против наредног ривала Звезде:

– Мислим да је Ритас искористио моменат када су у такмичаркој форми испред ривала, због квалификација које су играли. Тада су Литванци били на свом максимуму, а остали тимови су тек почели да долазе до тог нивоа. Треба истаће да Панатинаикос није фаворит само против Звезде – рекао је Радоњић, а је затим причао о претходна два меча црвено-белих у Евролиги:

– У обе утакмице ми нисмо били адекватном нивоу у одбрани. Надам се да ћемо је играти квалитетније против Панатинаикоса. Ипак, то неће бити нимало лако са обзиром на квалитет екипе из Атине. Концентрација мора бити на максималном нивоу свих 40 минута. Енергију морамо да потрошимо на прави начин, тако да нам она обезбеди прилику да дођемо у позицијиу да их савладамо – истакао је Дејан Радоњић, који је потом прокоментарисао стање и форму појединих Звездиних играча:

– Имали смо ритам утакмица који није био лаган, посебно нас је исцрпео повратак из Тел Авива. Ипак, тренингом смо подигли и индивидуални и тимски квалитет игре. Катић је већ сада бољи него на почетку сезоне, док Нелсон може боље. Надам се да ћемо уз подршку навијача, која ће бити феноменална, извући из себе свој апсолутни максимум – изјавио је Радоњић, а потом наставио у једном даху:

– Евидентно је да постоји разлика у сегментима игре. Такође постоји разлика у нивоу одбране у АБА и Евролиги. Што се тиче броја поена по мечу, ту не би могло да се прича о проблему. Постижемо и више поена него што квалитетом игре изгледа. Проблематику шута не осећамо толико да нам је то најбитније у овом тренутку, пошто имамо неке прече које морамо да поправимо. Када кренемо да играмо боље и постижемо боље резултате доћи ће и веће самопоуздање, па ће и остали сегменти игре бити на вишем нивоу – закључио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

mladja окт 31, 2013 at 23:02

Pod hitno iz zvezde moraju da odu Lazic Simonovic, Radenovic, Nelson pod obavezno, katic ne moze vise da ponovi sezonu, Bolja dva dobra kosarkasa nego ovih pet.

Reply
Zvezdas S окт 31, 2013 at 20:14

Po meni sledi siguran poraz,sto nece biti smak sveta.Realno necemo proci grupu.Partizan bi ovu grupu proso 100%,iz razloga jer znaju da igraju velike utakmice.Evo Partizan je izgubio ,ali sta je dobro kod njih to je sto Salic dao 5 poena,a na svojoj poziciji ima jos 4 igraca sa kojima deli minutazu,sa kojom ce stvoriti ekstra centra.Nas Ristic je veci potencijal od Salica, a decko nece odigrati ni sekunde.Ovim samo zelim da kazem ,nije problem izgubiti,vec je problem ako se ne rasporedi minutaza igracima.Po meni je vaznije ove sezone dobiti Ristica,Tejica,Rebica,Mitrovica i Cvetkovica kao igrace i osvojiti ABU i Domacu ligu,a u Evro ligi dokle se dogura.Takodje sam
misljenja da se ovaj tim treba resiti igraca prosecnog kvaliteta,jer kako igraju ove sezone Nelson,Simonovic,Lazic i Radenovic po meni to je katastrofalno.Nelson je totalno nepouzdan,promasio je bezbroj zicera i trojki,mislim da se njemu treba zahvaliti na saradnji ,kao i gore navedenim igracima ,

Reply
zlatko окт 31, 2013 at 17:17

Spartanac sve si lepo reko tj.napisao. Ne ocekujem da prodjemo grupu mozda potajno ali si u pravu za sve a ponajvise za SKOK igru. Ubili su nas sa skom sto u odbrani sto u napadu. kad se sutne svi moraju da skacu,da se kida sve da prsti pa ako izgubis nije frka idemo dalje.

Reply
bat окт 31, 2013 at 15:38

pustite jos hiljadu karata da se srusi pionir od navijanja

Reply
Spartanac окт 31, 2013 at 15:08

Da se ne pravimo pametni……iz teksta se lepo vidi da covek uocava gde skipimo!Ali to sto uocava nama nece pomoci da buemo bolji sutra uvece!!!Medjutim…..postoje odredjeni procesi u ekipi…..tim je ko malo dete….ne moze da bude punoletno posle godinu dana……ne moze da svane pre zore……mi ne treba da ocajavamo,svaki trenutak naseg kluba u evroligi je dragocen……ne kazem da treba da je igramo “peske“….ali sad sam pregledao malo ekipu PAO…..pa to je sve sto nama ne treba i ne odgovara…….nisu mekana ekipa….kao recimo mozda Kaha….ili turski klubovi….pa i Lokomotiva…..igraci na pozicijama od 3 do 5 su suva sila i snaga!….Znaci imaju Bramosa i Maciulisa…..to su igraci ,recimo….dva TURBO-PREGDRAGA SUPUTA…..eto…..ispod su Gist i Lazme….u prenesenom znacenju dve zivotinje….i na to dodamo Batista,covek je odlican centar…..i Focisa….on mi nije nesto,ali ceo zivot igra za taj Pao Evroligu i da nema pojma za sve ove godine bi nesto naucio……a recimo,on je svakako bolji od Radenovica i Mitrovica…..gore je Dijamantidis….covek je otac.Znaci to je jedan strasna ekipa,ali mi moramo timski da odigramo,da damo sve od sebe….mozda je i sansa sto nisu u top formi,oni ljudi znaju da ce igrati i u martu Evroligu,tempiraju se za prolece…….ali opet…..svaki minut je praznik…..tako to treba i doziveti…..a sto se tice nas…..nije mi problem sto igramo protiv Pao….problem je sto su nam samo dva igraca u napadu raspolozena,Bobi i Jaka….a sto odbrana,koja nam je kao najjaci adut ne stima kako treba…..znaci Solnok je imao mnogo slobodnih suteva…..Makabi je dao more trojki…..nije dovljno da stanes ispred igraca i dignes ruku….MORAS BRE DA SKOCIS KAD ON SUTIRA…….sve u svemu,samo se nadam da mozemo da pruzimo toliko da imamo neizvestan mec…..sreca je sto Ritas malo pada u formi….ako nista tu verujem da smo favoriti za dve nedelje!

Reply
realan zvezdas окт 31, 2013 at 14:23

Sta se ovo desava? Kad je u pitanju fudbal po 100 komentara i misljenja na svaku izjavu… A nasi momci koji su u Evroligi, najjacem takmicenju posle 15 godina ovde niko ni da spomene… Je bo nas fudbal sve!!!

Reply
mariachi окт 31, 2013 at 15:01

Izgleda da smo navikli na je*en zivot tj nismo navikli na uspehe 🙂

Reply
Alex Unders окт 31, 2013 at 23:05

Tako ti je to – u vaterpolu prvaci Evrope, a niko ne zna ni kad igramo. U košarci u Evroligi, a komentara 5. U fudbalu jurimo Čukaričkog, a svi samo o tome pričamo.

Reply

Leave a Comment