Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Rezime sezone 2010/11. – 4.deo: Šesti minut derbija raspršio šampionske snove

Delije na derbiju (foto: Delije.net)

Nakon osam uzastopnih trijumfa u proteklom periodu, crveno-beli su puni optimizma dočekali večiti derbi, koji je bio zakazan za 23. oktobar na najvećem i najlepšem stadionu u Srbiji. Bilo je i razloga za taj optimizam, naročito nakon dva kiksa crno-belih u domaćem šampionatu i poraza u Ligi šampiona. Ipak, izuzev poslednjeg meča, u Lučanima, Zvezdina igra nije zadovoljavala navijače, pa je ovaj meč ipak dočekan sa dozom strepnje. Već pominjani događaji u Đenovi dodatno su podigli tenziju pred ovaj veoma bitan meč za obe ekipe. Kapacitet stadiona je smanjen, mere obezbeđenja bile su nezapamćene.

Na stadionu se ipak okupio sasvim pristojan broj gledalaca, uz prepune dve tribine sa najvatrenijim navijačima. Za Delije je meč počeo sa izlaskom protivničkog golmana na teren. Jasno mu je stavljeno do znanja šta navijači našeg najvećeg kluba misle o teškom udarcu koji im je zadao svojim prelaskom u Humsku. Usledila je veličanstvena koreografija, kakva se viđa samo na severnoj tribini Zvezdinog stadiona. Nije bilo incidenata, pirotehnike, niti bilo čega drugog što bi dovelo u pitanje odigravanje meča.

Greška kapitena odvela ekipu u poraz

Očekivalo se da se energija navijača prenese i na igrače u crveno-belom. Međutim, već na startu šok. Dok su navijači još razvijali svoju koreografiju, kapiten Đorđević pravi još jednu katastrofalnu grešku od početka sezone. Predao je loptu na tacnu Kleversonu Kordovi, a ovaj asistira Moreiri, koji sa nekoliko metara ne greši i sprovodi loptu u praznu mrežu istrčalog Stamenkovića.

Zvezda je još jednom morala da juri rezultat gotovo od prvog sudijskog zvižduka. Već u dvanaestom minutu, odličan prodor Vešovića, pas ka Kaduu, koji u gotovo identičnoj situaciji kao Moreira nekoliko minuta ranije pogađa stativu. Muk na severu ispred kojeg se sve dešavalo. Partizan se praktično povukao na svoju polovinu i preko Tomića i Klea, pre svega, pokušavao da kontrama ugrozi protivnika. Utakmica je bila veoma loša, bez tempa, dinamike. Iako su gubili, igrači u crveno-belom nisu uspevali da posle pogođene stative ozbiljnije ugroze protivnika.

U drugom delu, slična slika, Boja je pogodio okvir gola crveno-belih, domaći gotovo da nisu uspeli da priprete gostima. Povukao se Partizan potpuno, Stanojević uvodio u igru igrače koji će pomoći da se sačuva prednost, Kristić one za koje je smatrao da mogu doneti poravnanje. Međutim, rezultat je ostao nepromenjen. Veoma slaba Zvezda nije uspela da protiv, čini se, najumornijeg i najslabijeg Partizana u poslednjih par derbija dođe do bodova i odvoji se na tabeli na šest bodova.

Dvostruki strelac protiv Borca

Adi, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca derbija, bio je možda jedini dobitak Zvezde u tom porazu, dok je kapiten nakon još jedne greške udaljen iz ekipe. Traku je preuzeo Pavle Ninkov. Ipak, iako nije bilo sve tako crno, jer su rivali na vrhu tabele bili izjednačeni, Zvezda je posle teškog poraza imala utakmicu u kupu protiv Borca, a zatim i uvek nezgodno gostovanje u Kuli, protiv ekipe Hajduka. Zvezda je u meč sa Čačanima ušla u izmenjenom sastavu i ispratila goste, kojima ovo takmičenje ipak nije bilo na prvom mestu, sa četiri gola u mreži. Blistao je još jednom Kaluđerović, sa dva postignuta pogotka.

Ipak, u skladu sa prethodnim gostovanjima na severu naše zemlje, navijači nisu bili spokojni pred meč sa Hajdukom, uprkos stanju na tabeli. Strepnje su se obistinile. Crveno-beli još nisu uspeli psihološki da se vrate, pa je dotadašnji fenjeraš Hajduk zabeležio tek prvu pobedu u šampionatu! Bilo je 2:0. Bila je Zvezda slaba, još slabija nego tokom ostalih jesenjih mečeva, ali ovoga puta nije bilo Kaluđerovićevih pogodaka u nadoknadi. Poništen je, istina, regularan gol Milovanovića iz slobodnog udarca, ali to sigurno ne može biti opravdanje. Za poraz od ekipe, čiji se odnos prema našem klubu zna, koja je do tada bila bez pobede i koja je trabala biti ubedljivo savladana nije bilo opravdanja. Još jedna bruka Kristićeve ekipe, koja je njegov tim, iako nije odigrana ni trećina šampionata značajno udaljila od borbe za titulu.

Sve ovo uopšte nije obećavalo dobar nastavak sezone…

(nastaviće se)

 

Повезане вести

3 comments

Leave a Comment