Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Голмани бриљирали, Звезди 10 минута било довољно за нову победу!

Рукометаши Црвене звезде савладали су у оквиру 7. кола домаћег шампионата екипу Врбаса, резултатом 22:18 и на тај начин забележили четврти тријумф ове сезоне.

kosanovicrkРезултат најбоље говори о расположењу голмана оба тима, који су импресионирали нешто мање од 200 гледалаца, који су ове вечери посетили „Шумице“. На крају, централне фигуре овог меча забележиле су укупно 39 одбрана – Радуловић 21, Косановић 18!

Није добро кренуло нашим момцима. Од самог почетка меча, гости су водили, а Звезда је до првог вођства дошла тек у 28. минуту, када је на семафору стајало 9:8. Током читавог меча Звезда је доста грешила, наши играчи су промашивали зицере, голман гостију Радуловић је фантастично бранио, али је Милан Косановић на другој страни  успео да одбрани све што се могло одбранити. Јунак меча у „Шумицама“ био је управо чувар мреже црвено-белих.

Недостајала је Звезди разиграност повређеног Воје Брајовића, а целу утакмицу малер је пратио Милоша Пешића који је често био непрецизан. Црвену звезду су у игри одржавали Косановић и расположени Павлов и Анђелић. На одмор се отишло при резултату 10:9, што је било друго вођство нашег тима од почетка меча. Наставак утакмице није донео велике промене, али кад је било најнеопходније Косановић је закључао своју мрежу и режирао Звездин преокрет. Након искључења Пешића у 54. минуту, при вођству нашег тима од 18:17, Звездини играчи као да су добили крила. Са играчем мање, Косановић је прво одбранио седмерац, Анђелић постигао гол за +2, а затим је наш голман још једном фантастично реаговао и одбранио ударац Вучковића, да би Павлов у контри практично решио све дилеме око питања победника.

Звезда је тако практично из трећег вођства на овом мечу дошла до тријумфа и сломила отпор ривала, односно пре свега његовог голмана, који је готово 55 минута био сјајан, али у последњих пет минута није могао сам да избори бодове за свој тим. До краја је Црвена звезда успела да дође и до релативно убедљиве победе од 22:18, а ударац Анђелића у последњој секунди меча зауставила је пречка, па је резултат остао непромењен.

Толико пута поменути Косановић одбранио је чак три ударца противника са седам метара, а најефикаснији су били Павлов са 6 и Анђелић са 6 погодака.

Тесна победа изабраника Ненада Перуничића извојевана је срцем и храброшћу. Прес скоро празним трибинама ови сјајни момци су уписали четврту победу у сезони. Браво Звездо!

Црвена звезда – Врбас Карнекс 22:18 (10:9)

Хала: Шумице

Гледалаца: 200

Судије: Алимпић, Црњански

Искључења: Црвена звезда 4 минута, Врбас Карнекс 8 минута

Седмерци: Црвена звезда 2/3, Врбас Карнекс 1/4

Жути картони: Грбовић, Пешић,  Милутиновић (Црвена звезда), Перовић, Милић (Врбас Карнекс)

Црвена звезда: Пернар, Грбовић 2, Шљиванчанин 1, Алчаковић 1, М. Пешић 4, Павић, Косановић 18 одбрана, Павлов 6, Шотић, Цупара, Огризовић, Анђелић 5, Брајовић 1, Р. Пешић 2, Милутиновић, Антељ. Тренер: Ненад Перуничић

Врбас Карнеск: Влаисављевић 1 одбрана, Карановић, Орбовић 4, Ј. Војводић 1, В. Војводић 4, Стојановић, Босанчић, Н. Перовић 3, Санчанин, В. Перовић 1, Радуловић 21 одбрана, Грозданић, Вучковић, Милић 5, Килибарда. Тренер: Веселин Килибарда

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Djoksonidis окт 27, 2013 at 21:43

Odlicno! Ubedljivo drugo mesto sa 11 bodova, Zeljo iz Nisa je jedini ispred sa 12 ali dolaze nam „na noge“ u 17. kolu. 15 kola do kraja, nakon cega krece plej – of, a ukljucuju se komsije i Vosa. Samo , ne znam da li ce igrati 4 ili 6 ekipa. Ako moze neko da mi pojasni, bicu zahvalan 🙂

Reply
Ja окт 28, 2013 at 01:19

Mislim da igra 6 ekipa

Reply
Рајко окт 27, 2013 at 18:42

Само јако!!!

Reply

Leave a Comment