Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: ЖКК Шабац – ЖКК Црвена звезда

      Кошаркашице Црвене звезде гостују у недељу екипи Шапца у оквиру четвртог кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у хали Шабачке гимназије са почетком у 19 часова и 30 минута.IMG_7328

Црвено-беле су у серији од три победе (две у домаћој лиги и једна у регионалној) и у Шабац путују у одличном расположењу. Ударна тројка Станаћев-Тина Јовановић-Црвендакић игра сјајно у последњих неколико мечева и наговештава да може много ове сезоне. Тина Јовановић је имала дабл-дабл учинак у последње две утакмице, Александра Станаћев дели асистенције као Џон Стоктон у најбољим данима, а Александра Црвендакић погађа за два поена уз веома висок проценат шута. Када се ту додају врло добра издања Мине Јовановић и Мирјане Бероње, противницама се не пише добро, а значајно је смањен и број изгубљених лопти, што је за изабранице Драгана Вуковића представљао највећи проблем од старта сезоне.

Екипа Шапца после три утакмице у лиги има једну победу и два пораза. Најбољи стрелац тима у досадашњем делу првенства им је Ана Вуковић са 14,3 поена по мечу. Поред ње ту је и солидни плејмејкер Јована Видаковић, па искусни 35-годишњи центар Мирјана Велисављевић, која има 9,3 ухваћених лопти по утакмици. Треба споменути и бекове Мају Адамовић и Олгу Степановић, као и крилну играчицу Ренату Ћосић.

Екипа Шапца није тим од кога би црвено-беле требало да страхују, али свака екипа тежи да побеђује на домаћем терену, па би Станаћев и другарице требало максимално озбиљно да приступе овом мечу.

Шабац – Црвена звезда

27. октобар 2013, недеља

хала гимназије – Шабац

19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment