Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Стојадиновић: „Одлазим ако не освојимо титулу“

На Маракани се данас одржава дуго очекивана скупштина фудбалског клуба Црвена звезда. На почетку је усвојен записник са претходне седнице, а друга тачка дневног реда је била подношење извештаја о спортском резултату у прошлој сезони. То је био знак да место за говорницом преузме спортски директор Зоран Стојадиновић.

stojadinovic– Речено ми хе да спремим извештај за прошлу полусезону, јер смо дошли у јануару. Али мислим да треба да се осврнем и на ову актуелну сезону. Јер нас она више интересује. За прошлу нисмо имали много шанси да нешто више направимо и нисмо ништа и направили. Саша Јанковић је отишао на минус 11 бодова, а на његово место дошао Са Пинто. Заједничка идеја била је да последња два или три месеца искристалишемо тим за ову сезону. То је био циљ. Везали смо осам победа. Нико се није надао да ћемо доћи на минус два бода. Да сам тада рекао хајде да форсирамо клинце највероватније би ми неко рекао да сам луд, па смо скренули с пута. У последња два кола, после пораза у дербију у последњем минуту, пустили смо децу да играју. Са Пинто је управи дао јасне задатке, ко треба да дође, а на кога се не рачуна – почео је своје излагање Стојадиновић.

Током летње паузе, није се одрадило све што је тренер захтевао од управе клуба, што је довело до неочекиваног разлаза.

– Дошао је 17. јун, а ниједна битна ствар није урађена, не што је неко тако хтео, него нисмо били у могућности да доведемо оно што нам треба за две недеље. Нисмо очекивали да ће Са Пинто да оде. На припреме смо отишли без тренера – констатовао је Стојадиновић.

Клуб је покушао да одржи „нормално“ стање у екипи.

– Покушали смо да надокнадимо изгубљено време, оформљена је Спортска комисија да би се помогло. Све што је доведено и отишло било је у координацији директора, комисије и председника. Отишло је седам играча, дошло 13 за 1.200.000 евра. Само четворицу да продамо за 300.000, а ту су Нинковић, Аца Ковачевић, Дауда, Мрђа, Касалица. Финансијски гледано, нисмо бацили паре. Највероватније смо погрешили негде у недостатку времена. На једном месту посебно нам је потребан играч или два. Улазили смо у разговоре са озбиљним играчима. У јануару ћемо их довести. Имаћемо одличан тим – тврди спортски директор.

Иако тим заостаје за лидером 4 поена, Стојадиновић је уверен да може први да прође кроз циљ.

– Најбољи смо тим у лиги, иако нисмо почели како треба. Једини циљ је прво место. Имали смо и клупска превирања, сада је све ушло у нормалан ток. Разоварали са играчима, све јее у реду. Наш рад треба да се оцењује на крају сезоне. У мају. И сигуран сам да ћете бити задовољни. Ако не освојимо титулу први ћу да одем. Трка се гледа на крају, не на почетку. Биће ово уједначена трка до краја – рекао је Стојадиновић.

На крају свог излагања, поменуо је и однос према играчима из омладинске школе.

– Неће нам се дешавати случајеви Јанковића, Симића и других. Ту су Лука Јовић, Марко Грујић. Са свим талентованим клинцима смо потписали стипендијске уговоре. Нико више неће одлазити без динара обештећења – закључио је Зоран Стојадиновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

Mississauga окт 26, 2013 at 03:22

DA SE JA PITAM , „VRATA SU TI SIROM OTVORENA“ !!!

Reply
Alex Unders окт 26, 2013 at 01:42

E, baš ti hvala što ćeš otići kad dovršiš posao uništavanja kluba…

Reply
RUK окт 25, 2013 at 23:26

Да се било ко нормалан питао ти не би ни дошао…

Reply
dusan окт 25, 2013 at 22:24

ako ne osvojimo? pa mi sigurno ne osvajamo, tako da mozes slobodno da krenes…

Reply
veliki pravi zvezdas окт 25, 2013 at 20:52

Ocekujemo od tebe sportski direktore Crvene Zvezde Stojadinovicu da nam dovedes u nasu Crvenu Zvezdu neke igrace iz Afrike ,Azije ili Spanije mozda Portugalije ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
otpisani101 окт 25, 2013 at 20:42

stojadinovicu-sta ce mi tvoja ostavka?,ako nema titule…eee i godine prolaze moje-dok cekam titule tvoje…e moja zvezdo…

Reply
marko окт 25, 2013 at 20:38

jesu li to recenice mnogo lukavog nase selektora mihe..ako od njega ucis ili ti je takav sklop idi odmah jer si gl.. kao ku…

Reply
Dejan CZ окт 25, 2013 at 20:23

Odvano si trebao da odes, jer nisi ispunio mnoga obecanja. Kada si dosao pricao si kako ces dovoditi igrace iz Spanije na pozajmice na osnovu svoga ugleda, bez dinara, a ko je dosa? Spominjao si milion imena a na kraju jedino si Daudu doveo. Doveo Garida i ugusio Milivojevica i Mijailovica za jednu polusezonu, a ostalo da se i ne spominje

Reply
aleksandar sd окт 26, 2013 at 02:31

Vidim Mijailovic kida u Turskoj,sve puca. Decko nema pojma realno.

Reply
pidza окт 25, 2013 at 19:25

Ja u potpunosti podrzavam Stojadinovic.
1. Doveo Arauha koji ima zavidnu statistiku za svoje godine. za 200000
2. Doveo Daudu za 0 din. a na njemu mozemo da uzmemo 600 do 700hiljada
Kada bi on dovodio igrace uzimali bi lepe pare,a covek lepo kaze da je potrosseno 1.2M za 13igrac a 4prodamo za po 300.Ne mozemo da ocekujemo titulu kad smo u govnima.

Reply
Goran окт 25, 2013 at 19:04

Što se mene tiče možeš da odeš odmah jer nisi ništa uradio. One što vrede u Zvezdi, na primer Ninković..drugi su doveli.

Reply
pidza окт 25, 2013 at 19:30

Izvini ali gresis.Doveo Arauha za 200hiljada koji ima zavidnu statistiku za svoje godine,Daudu za 0din. a mozemo da uzmemo za njega 600 do 700.

Reply
ja окт 25, 2013 at 19:03

bio jednom jedan veliki klub….a mene zanima na osnovu cega poverenje jednom coveku….ko je prvi poceo da krade…ko je ostavio jankovica da dodjem na minus 11…ko je doveo onjila i omegu…ko je jos ko zna sta a i dalje mu verujju….strasno

Reply
pidza окт 25, 2013 at 19:33

A sta je ukrao?

Reply
ja окт 25, 2013 at 19:52

procitaj optuznicu ne moram ja da ti prepricavam

Reply

Leave a Comment