Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Oсуда КК због транспарента Макабијевих навијача

kk grbКошаркашки клуб Црвена звезда Телеком најоштрије осуђује увредљиви транспарент који су пре почетка утакмице другог кола Д групе Евролиге у дворани Нокиа арена у Тел Авиву развили навијачи Макабија. Био је то подмукао покушај да се грубо наруши углед Црвене звезде и не може да служи на част организатору утакмице, а поготово навијачима Макабија. Жеља да се омаловажи противник, у овом случају КК Црвена звезда, на начин на који су то урадиле присталице Макабија, је грубо нарушавање фер-плеја, спортског кодекса и не приличи реномираном такмичењу какво је Евролига и клуба какав је Макаби – понос Израела. И то пре свега због чињенице да је КК Црвена звезда освојила 15 титула првака и шест националних купова у држави која је вишеструки светски и европски првак, а у својим витринама има и трофеј Купа победника купова (1974. година).

Ипак, стиче се утисак да су навијачи Макабија покушали да дођу у жижу јавности као што је то био случај са навијачима Црвене звезде после меча са Локомотивом Кубан у препуној Комнак арени у коме су направили амбијент за памћење и о чему је причала целокупна кошаркашка Европа. Међутим, изабрали су погрешан пут, нарушили су сопствени углед, а популарне Делије одржале су им час навијања и право предавање како се бодри вољени клуб.

Да Црвена звезда није заслужила такав дочек сведочи и податак да је Макаби сваки пут у Београду уживао велико гостопримство, први међусобни меч одигран је пре 40 година, а и то су очигледно заборавили навијачи Макабија. Нека им још једном служи на част.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

16 comments

Бранимир окт 26, 2013 at 09:20

Ја не вјерујем да су навијачи Макабија тај транспарент направили и развили само Звезди „у част“. Једноставно су га имали и сада приказали, а како има општи карактер према сваком другом тиму могуће је да ће га приказивати у у наредним утакмицама. Ми смо ту једноставно колатерална штета, а можемо имати право на ексклизивитет што смо први (ако јесмо) којима је то приказано. И ми у нашој главној навијачкој пјесми имамо дегутантни стих који ми се никада није допадао и којем смо могли наћу алтернативу, али га још прије од Барија па до данас пјевамо из све снаге и кличемо: ми смо шампиони.
Значи, беспотребна паљевина!

Reply
Fornicator окт 26, 2013 at 05:38

Izdajemo saopštenje povodom transparenta koji oni ističu na svakoj utakmici? Pa nemojte, ljudi, da se brukamo ovako – em što se sami prepoznajemo u pitanju „who the fuck are you“ em što smo više svima postali smešni sa dva-tri saopštenja dnevno… Zašto pridajemo značaj ovakvoj gluposti, zašto idemo na ruku našim protivnicima, zašto se ovako nezrelo ponaša uprava kluba sa ovako velikim ambicijama?

Reply
Alex Unders окт 26, 2013 at 01:46

Kakva sprdnja od saopštenja. Čemu li je ovo služilo?

Reply
f u c k e r s окт 25, 2013 at 20:27

hebreji su jebreji ,drevni srbski rasni ploditeljski osvajacki narod iz meso-potamije, preotevsi nase ime pleme hazara,preobrazilo se u lihvare, zauzeli vatikan, stvorili franjevce, i tito tudjm su osnovali projekat jsd pigtizan. a oni tamo macabi, u sklopu fasistickog projekta nizerasnih manjinskih zivotisnjkih prava. vreme je da svima njima pokazemo ko smo mi, ko su oni i ciji je kosmet i kosarka

Reply
aardvark окт 27, 2013 at 09:32

Au, ti si baš zaglibio…

Reply
aca nis окт 25, 2013 at 20:11

Zasto su ovoliko sujetni ljudi iz kluba? Dajte, molim vas pustite to i pokazite na parketu ko smo mi i da nas tako zapamte a ovako smo saopstenjem spustili sami sebe.

Reply
БруталноРеалан окт 25, 2013 at 18:48

Зашто сам очекивао ово. Боже, на шта ми губимо време. Обичан навијачки слоган, типа нашег – Звезда је живот, све друго су ситнице. И примера ради ми то развијемо у Пиониру против Пане, и они треба да се увреде јер је вишеструки првак европе назван ситницом. Непотребно и непромишљено.

Reply
Larionov Fetisov Makarov Krutov Kasatonov окт 25, 2013 at 18:41

kao da vesic nikad nije otisao ni iz kk, ne znaju da igraju kosarku a i dalje nekakva saopstenja.trebali ste da ih ucutkate sa 15 razlike,dolazite iz zemlje kosarke.bitno da covic govori o strplenju.

Reply
x окт 25, 2013 at 18:33

Sad je red da se delije spreme za srdacan docek u bg

Reply
sof окт 25, 2013 at 18:36

kakav docek? da li ce „delije sever“ napraviti neki skandal, pa cemo moci da igramo samo u agroziv ligi.

Reply
qwak окт 26, 2013 at 11:31

sada je red da pametni progovore, a oni drugi zacute. ovo saopstenje je sramota. da se pojavilo kao privatni komentar na nekom sajtu, pa ajde.
ovako, zvanicni komentar na sajtu kluba… pa ovo je stvarno sramota. to samo pokazuje da moramo jos mnogo da rastemo.

Reply
realno окт 25, 2013 at 18:21

Ovo saopstenje je nevidjeno brukanje kluba, trebali ste barem vi sa MCZ da ga ne prenosite…Da imate malo vise postovanja od nas. 😡

Reply
sof окт 25, 2013 at 18:08

Докле ћемо бити калимеро, ово саопштење је брука и срамота. Класично самоубиство. Боље да смо им вратили на терену победом или неком другом навијачком провокацијом без политике као што је њихова, јер они овај слоган имају на реквизитима, него овим кмечањем.

Reply
mariachi окт 25, 2013 at 18:04

i posle krive hitlera :mrgreen: 😆 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 😯

Reply
mariachi окт 25, 2013 at 19:25

sala jbt, sta odma hejtujete? 😀

Reply
Villa окт 25, 2013 at 23:26

Sa nekim stvarima se ne treba saliti.

Reply

Leave a Comment