Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Најава: Макаби Електра – Црвена звезда Телеком (четвртак 20:05ч, Нокија арена, Тел Авив)

Нема одмора у Евролиги, нови четвртак, нови противник. Екипа је већ отпутовала у Тел Авив где ће се супротставити чувеном „поносу Израела“. Шта можемо очекивати од дуела са петоструким освајачем најпрестижнијег европског кошаркашког такмичења?

najava_makabi

Прва ствар којом ће домаћи покушати да застраше дебитанте у овом такмичењу јесте сигурно састав екипе. Екипа у којој играју Пнини, Скорцијанидис, Рајс и остали мора да изазове у најмању руку респект и пуну пажњу противника, а код оних слабијих и одређену дозу страха. Више о екипи Макабија можете прочитати у тексту који су припремиле колеге са званичног сајта нашег клуба.

Сјајни навијачи су нешто што даје посебну драж када се игра у „Нокија арени“. Капацитет арене је 11.700 места и сигурно је да ће као и сваке сезоне бити испуњена до последњег. Црвена звезда је имала ту (не)срећу да буде у групи са грчким и израелским тимовима у групи, а зна се какву атмосферу праве њихови навијачи. Наравно, у исходе тих дуела, око паркета, нећемо ниједног тренутка сумњати. Видели су сви прошлог четвртка и због чега.

Посебну пажњу треба посветити тренеру Макабија, Дејвиду Блату. Он би, као  и сваке сезоне, могао да буде и најјаче оружје свог тима. Дејан Радоњић је по свом искуству далеко од Блата, али ако припреми екипу као за другу четвртину против Локомотиве, могао би то да буде занимљив дуел две школе одбрана јер је Блат познат као тренер који у току меча комбинује различите одбране у току меча. Управо те промене и њихова непредвидивост су тајна успеха Блата свих ових година, чак и када Макаби није у својим редовима имао најзвучнија имена Европе као неки други.

Шта рећи о Црвеној звезди? Многи сматрају да је довољан успех што смо се после толико година нашли у овом друштву. Управа клуба је овог лета појачала редове тима, дала одрешене руке младом тренеру и кренула у борбу, пре свега за трофеје АБА и домаће лиге, а наравно и за своју част у Евролиги.

У првом мечу је остављен добар  утисак. Екипа се није предала чак и када је два минута пре краја све деловало готово. Тако је било и у наредном мечу у АБА лиги, када је у истом периоду меча дошла до преокрета, с тим што је тај меч био испод свих очекивања навијача. Са друге стране, кажу да квалитетне екипе побеђују и када не играју најбоље, а Звезда је управо то урадила у Љубљани.

Демаркус Нелсон, чији су останак многи прогласили највећим појачањем овог лета, није био на свом нивоу у том мечу. Али, Евролига је нешто друго, а притом се и Чарлс Џенкинс потрудио да му кошем у последњем нападу стави осмех на лице. Управо је овај други веома интересантан играч. У мечу са Локомотивом је прерано завршио меч због пет фаулова, али и тада и против Олимпије је имао добро поентерско вече. У стопу га је пратио пожртвовани Јака Блажич који просто лети по терену (буквално, ако се погледа оно закуцавање). Блејк Шилб се показао као лидер екипе, у тешким тренуцима преузима и улогу организатора, види се да поседује искуство играња јаког такмичења и потребну хладнокрвност. Поред њих, главну улогу ће сигурно имати и Бобан Марјановић, који је два последња меча завршио са дабл-дабл учинком, али и даље несигурно делује у одбрани. Потпуни опоравак Рашка Катића би знатно олакшао посао Марјановићу.

Питање које виси од почетка је минутажа младих играча: Цветковића, Митровића и Ристића. Можда се у Евролиги превише ризикује убацивањем у ватру ових момака, али опет, Звезда нема превелика очекивања од овог такмичења, а сваки минут на паркету против најбољих кошаркаша Европе, за њихову будућност у  Звезди је драгоцен. То је нешто о чему у нашем клубу морају добро размислити и донету најбољу одлуку, нарочито кад су у питању Митровић и Цветковић који већ имају искуство  играња за први тим, а и у досадашњим кратким наступима се нису лоше показали.

Звезда игра! Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

19 comments

Goran окт 24, 2013 at 21:39

Bolje da ne gledate, ubiše nas trojkama, a niko ih ne brani. Šutiraju usamljeni na trojkama jer nam se raspala odbrana, tojest nismo je ni imali od početka. Kad smo imali neke šanse da ih stignemo u trećoj četrvrtini, nazovi trener vadi najboljeg igrača Marjanovića i ubacuje Katića koji ne može da se sastavi. Bruka i za Čovića što drži onog nazovi trenera – propalog trenera.

Reply
Goran окт 24, 2013 at 21:36

Da li vam je sad jasno da nemamo trenara?

Reply
ja окт 24, 2013 at 20:41

tim koji igra tekmu sa 8 igraca od kojih su trojica lazic katic i marjanovic a sa klupe ga vodi radonjic nikoga nece u evroligi pobediti

Reply
ja окт 24, 2013 at 20:40

tim koji vodi malo um nik kao sto je ovaj radonjic…koji igra tekmu sa 8 igraca ok kojih su tri marjanovic lazic i katic nikog nece pobediti u evroligi….toliko glupih u jednom timu to retkoko ima

Reply
Samo ti окт 24, 2013 at 19:07

Jel ima neko link?

Reply
Realan Zvezdas окт 24, 2013 at 17:16

Momci opusteno nemamo sta da izgubimo,ama u opste,bori te se pa sta bude

Reply
draža окт 24, 2013 at 10:06

Makabi je favorit ali ovo smo čekali 15 god. Nema kukanja ovo je Evroliga i najjače ekipe su tu.Kad ćemo ako ne sad.Idemo hrabro i jako,srce na teren pa šta bude.Nema predaje.Za ovo se trenira.AJMO MOMCI ZA TE BOJE DVE…

Reply
SaleBG окт 24, 2013 at 09:37

Makabi je izuzetna ekipa, ali nema predaje. Verujem da su crveno-beli momci maksimalno motivisani za ovu utakmicu i da mozemo ocekivati odlicnu utakmicu, a zasto ne i iznenadjenje. Nadam se da je zaboravljena ova poslednja bleda igra u ABA ligi i da je Radonjic uspeo da motivise igrace i da ih posebno spremi za Makabi. Srecno crveno-beli!!!

http://www.worldofbasketball.org

Reply
ssss окт 24, 2013 at 01:09

MA GAZI BRE IDEMO DA SRUSIMO NOKIA ARENU!!! 😈 😈 😈

Reply
ShoNE_BaR окт 23, 2013 at 22:08

Moje misljenje,da je Silb najbolje pojacanje u poslednjih par godina!
Blazic vrlo dobar.
Dzenkis ce biti sve bolji i bolji,
Nelson takodje.
Katic u blagm padu forme,povreda,
Lazic out totalni,
Marijanovic i Radenovic sasvim dobri,
Kapiten mora bolje,
ostali su..onako.
Treba nam pojacanja ako se planira nesto vise za Evro ligu,al i mladi bi trebali da se ‘gurnu u vatru’.
Licno sam zadovoljan!
Samo JAKO!!

Reply
Majstor окт 24, 2013 at 10:39

Silb ne zna igrati odbranu a tu je negdje u rangu Morisona,a najbolje pojacanje je ipak Omar Tomas

Reply
Realan Zvezdas окт 24, 2013 at 17:29

Veliki problem sto nemamo veliki roster,ne igraju nam svih 12,cak sta vise u Evroligi igramo sa 8-9 igraca

Reply
Villa окт 23, 2013 at 21:59

Stvarno dobar tekst, svaka cast autoru.

Reply
sof окт 23, 2013 at 21:53

http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:460281-Blat-Zvezda-je-veliki-klub-jos-pamtim-poraz-iz-2002-godine
– Bio je decembar 2002. Druga sezona Jadranske lige, a Makabijeva debitanstka. Izgubili smo od Zvezde u Tel Avivu, što je i danas jedini naš poraz kod kuće u tom regionalnom takmičenju. Skuni Pen je bio neverovatan. Ako me pamćenje dobro služi, ubacio nam je 32 poena.

Reply
gledalac окт 24, 2013 at 03:34

Ahh Skuni Pen- Legenda i veliki ljubitelj domaceg pasulja 😀

Reply
Delije Niksic окт 23, 2013 at 21:43

Ova ekipa Zvezde ima veliki karakter sto se najbolje vidjelo protiv lokomotive kada smo gubili 13 poena pa smo se vratili,tako da sam siguran da se neće predati protiv makabija.Makabi je na svom terenu favorit ali i imamo pavo da se nadamo.volio bih da vidim Cvela i Mitrovica sjutra da igraju barem 10 minuta.ZVEZDO ZGAZI iH SVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
josif окт 23, 2013 at 20:10

Realno nemamo sta traziti u Tel Aviv,zato rotirati 9-10 igraca,dati veliku mi nutazu Katicu da se polako vraca u ritam i obavezno po 10-15 min Mitrovicu i Cvetkovicu kojima ce to biti dragoceno isklustvo.Iskoristiti neke detalje kao priprema za Solnok i sledecu utakmicu EL koju igramo protiv PAO koga kuci u paklu Pionira mozemo dobiti.Pozz.MKD

Reply
Звезда шампион! окт 23, 2013 at 21:25

Чему предаја пре почетка ❓

Reply

Leave a Comment