Moja Crvena Zvezda
Архива

Palasios želja Ser Aleksa

Vilson Palacios

Verujem da se mnogi navijači sećaju dana kada je Vilson Palasios, reprezentativac Hondurasa, uplakan molio svog menadžera da spusti svoje zahteve i omogući mu potpis za naš klub. Međutim, njegov menadžer je tačno znao šta radi, i kakvog „dragulja“ ima.

Nedugo posle pregovora na Marakani, kada je Dragan Stojković, tadašnji predsednik, rekao da su zahtevi previsoki, Palasios je potpisao ugovor o pozajmici sa Birmingemom, članom engleske Premijer lige. Odlični vezista je odigrao polusezonu za Birmingem, međutim kada je transfer trebao da se realizuje, u trku se umešao i Vigan, koji je uspeo da se izbori za potpis momka iz Hondurasa.

Vigan je platio fudbalera Olimpije 1,4 miliona evra, da bi ga samo godinu dana kasnije, posle kojih se Palasios nebrojeno puta dokazao kao odličan fudbaler, prodao Totenhemu za 16 miliona evra!

Priča dobija svoj nastavak. Engleski mediji od ponedeljka objavljuju da je Aleks Ferguson spreman da izdvoji 20 miliona evra za Palasiosa i dovede ga u Mančester! Povrede Ovena Hergrivsa naterale su Fergija da potraži pojačanje na sredini terena, a Palasios je svojim sjajnim igrama u Totenhemu zaslužio poziv slavnog kluba.

Šta bi bilo kad bi bilo.. da je pre samo tri godine bilo malo više sluha, želje ili razumevanja, i da je Palasios ipak završio u Zvezdi, ko zna..

Повезане вести