Moja Crvena Zvezda
БлоговиДраганИсторијаФудбал

Ko to zapravo namešta u srpskom fudbalu, oduvek..?

Darko Pančev

Zahvaljujući Saši iz Tivta nastavljamo serijal započet juče, sa skeniranim stranicama lista „Tempo“. Ovaj put, nešto u skladu sa aktuelnim dešavanjima..

Svi znamo vrlo dobro kako se završila prethodna sezona u fudbalu, i šta se sve odvija na relaciji FK Crvena zvezda i FSS prethodnih nedelja, ali i godina. Jasno je svima koliko komšije imaju „prijateljskih“ utakmica tokom sezone, koliko filijala, koliko svojih ljudi i igrača u drugim klubovima..

A onda, tu su naravno i sudije, Veselinović, Mažić, Jovanetić.. koji su nemilice „navlačili“ na drugu stranu i pomagali crno-belima da dođu do bodova i trofeja, u situacijama kada protivnički igrači nisu želeli da se sklanjaju pred fudbalerima „nezaustavljivog šampiona“.

Čučete zato, veoma često, kako se pravdaju navijači sa one strane brda – „dok je bio Miljanić decenijama tu niste se bunili, vi ste samo zato i osvajali trofeje, nameštali i podmićivali.. državni projekat… sada osvajamo mi.

Ljudski mozak je čudna stvar, veoma lako neka dešavanja padnu u zaborav, naročito kada sećanja nisu draga, i kada i vi sami želite da se ne sećate nekih stvari… zato, kada se desi da se nešto zaboravi, ima ko će da podseti na određene događaje. Ako je teško današnjim novinarima da se sete kako su to nameštali neki klubovi u istoriji, ali im zato nije teško da sve negativno u vezi našeg kluba svakog dana pokušaju da nam trljaju na nos, setićemo se mi.

Ovom prilikom možete da vidite kako su se Darko Pančev i Ilija Najdoski u dresu Vardara, sezonu pre nego su stigli na Marakanu, borili na JNA sa protivničkom ekipom, navijačima, ali i sudijama, koje su navlačile na drugu stranu bez pardona.

Nakon vođstva Skopjanaca od 2:0, sudija je isključio TRI fudbalera gostiju, jednog po jednog, a među njima i Najdovskog, da bi tako omogućio Partizanu da dođe do prilike za pobedu. Iako su čak 13 minuta imali tri igrača više i nerešen rezultat na semaforu, domaći su uspeli da osvoje samo bod. Darko je želeo da napusti teren, da izazove prekid utakmice, međutim trener Vardara ga je vratio nazad i naterao ekipu da završi utakmicu sa rečima – „Ne mogu nam dati gol ni sa trojicom više!“ I nisu ga dali.

Ne znam da li treba posebno naglašavati da je na klupi crno-belih sedeo Čika Bjeka, koji je već tada dobro „pekao zanat“ koji sada rado deli sa svojim naslednicima. Oni to, očigledno, nemaju problem da koriste.

I zato, kada vam sledeći put neko od navijača komšija pokuša objasniti kako su oni jedan „divan“ i „pošten“ klub, a mi ti koji nameštamo od kako je sveta i veka.. poturite im (između ostalih) i ove stranice pod nos, neka malo „ozelene“.. a za bolji utisak, biće ovakvih stranica još, materijala bar ima koliko god da je potrebno..

I da dodam, na kraju, bitnu stvar.. budite sigurni da ovaj tekst neće preneti na svojim sajtovima i forumima, kako to inače rade, naročito sada, nakon svega u protekloj sezoni. Jednostavno će, kao i decenijama unazad, prećutati i pokušati da zaborave da su ga ikada videli..

Napomena: Skenirane stranice radi lakšeg čitanja otvorite u novom prozoru ili ih sačuvajte na vaš računar i tako pregledajte, obzirom da se na ovoj stranici neće otvoriti dovoljno velike za čitanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повезане вести

1 comment

Neupucen феб 25, 2012 at 22:23

Ko o cemu…. UEFA ispituje posle pucanja Singapurske veze, upravo cesta putovanja D.Dzajica i V.Cvetkovica u Singapur u vreme „velike“ C.Zvezde. Cudno je da su i sudije Zvezdinih utakmica u isto vreme boravile u Singapuru? Kakva koncidencija. Vasa istorija nece biti ni malo lepa, kada se objave zvanicni rezultati. Uostalom, siguran sam da imate poznanstvo sa ljudima iz uprave Zvezde, pa ih pitajte gde su i kako su se namestale utakmice C.Zvezde.

Reply

Leave a Comment