Moja Crvena Zvezda
Архива

Košarkaški turnir u Ukrajini

Pripremajući se za novu sezonu košarkaši Crvene zvezde trenutno učestvuju na turniru u ukrajinskom gradu Ljvovu. Tokom vikenda odmerili su snage sa ekipama Krizbas basketa, domaćinom Politehnikom iz Ljvova i litvanskim Rudupisom.

U prvom susretu momci Mihaila Uvalina poraženi su od Krizbas basketa, ekipe koja je prethodne sezone u ukrajinskom šampionatu zauzela treću poziciju.

Krizbas basket : Crvena zvezda 83:81 (24:21, 15:15, 20:18, 24:27)

Ukrajinci su do pobede došli u samom finišu meča prevashodno zahvaljujući svom iskustvu, ali i veoma čudnom sudijskom kriterijumu. Podatak da je čak pet igrača naše ekipe pre vremena završilo susret zbog pet ličnih grešaka dovoljno govori. Istovremeno u ukrajinskoj ekipi niti jedan igrač nije morao pre vremena da završi meč.

Junak susreta u našoj ekipi bio je krilni centar Stevan Jelovac, koji je vezanim trojkama uspeo da Zvezdu vrati u egal nakon minusa od sedam poena. Ipak ključni trenutak meča bila je sudijska odluka da našem timu poništi čist pogodak iza linije 6,25 i time pokloni pobedu ukrajinskoj ekipi. Najefikasniji u crveno-beloj ekipi bio je već pominjani Jelovac sa 17 poena, a u strelce su se još upisivali Nedović i Balaban po 15, Nikolić 12, Radosavljević 7, Jang i Arnautović po 6 dok je Mirković postigao 3 poena. U strelce se nije upisao Marinković, a Majstorović nije ni ulazio u igru. Takođe treba istaći da je ekipa na ovom meču, zbog lakše povrede, bila lišena usluga Luke Drče.

U drugom susretu na turniru naši košarkaši su ubedljivo poraženi od domaćina.

Politehnika Ljvov : Crvena zvezda 98:82 (28:26, 17:17, 27:20, 26:19)

Nakon rezultatskog egala u prve dve četvrtine, domaćin je susret prelomio u trećoj deonici. Nerešiva enigma za našu ekipu bio je američki centar u dresu ukrajinskog kluba Morison koji je zabeležio 27 poena, a u stopu ga je pratio plejmejker Brauder sa 18. Takođe evidentna je bila dominacija domaćina i u reketu, jer je ekipa Politehnike ostvarila čak 32 skoka, naspram 23 košarkaša Zvezde.

Najefikasniji u našoj ekipi bili su Jang i Radosavljević sa 14 poena, Drča i Mirković sa 12, dok je Nedović postigao 10 poena.

Poslednjeg dana turnira mladi tim Mihaila Uvalina pretrpeo je i treći poraz. Ovoga puta bolji su bili košarkaši Rudupisa iz Litvanije, ekipe koja je prethodne sezone zauzela sedmu poziciju u litvanskom prvenstvu.

Rudupis : Crvena zvezda 99:93 (29:14, 24:27, 27:30, 19:22)

Interesantno je da je naš tim čak tri četvrtine rešio u svoju korist, ali je meč prelomljen u prvih deset minuta kada su Litvanci došli do nedostižnih +15.

Najefikasniji u našem timu bio je Nedović sa 24 poena, dok su se još u strelce upisivali Jang 18, Nikolić 16, Mirković 11, Balaban 9, Radosavljević 8, Drča 5 i Jelovac 2 poena.

U nastavku priprema za novu sezonu, crveno-beli košarkaši sledeći susret igraju u Beogradu sa ekipom Zadra.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.