Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Čović: „Ponudili smo da FMP i Zvezda budu – Zvezda“

Nebojša Čović

Dugi niz godina Nebojša Ćović figurira kao kandidat za mesto predsednika KK Crvena zvezda, međutim do postavljanja na tu poziciju, kao i spajanja dva kluba, nikako da dođe.

Protivnika očito ima i u političkim i sportskim strukturama. Prvi se plaše da će iza mene stati gomila navijača Crvene zvezde, a kod drugih se radi o čistoj zavisti. Nemojte očekivati da navodim njihova imena, ali ovo su primitivna i bolesna razmišljanja, jer će na taj način Crvena zvezda izgubiti još ono malo vremena koliko joj je preostalo. Ili će Zvezdi, kao nacionalnom dobru koje ne bi trebalo da se privatizuje, država značajno pomoći, ali se više ne može kao nekada dovođenjem pojedinih funkcionera napuniti klupska kasa. To tako ne bi smelo da funkcioniše. Ako već izdvajaju određena sredstva, javna preduzeća bi trebalo da sponzorišu nacionalne saveze. Zašto bi neki poreski obveznik zvezdaš finansirao Partizan i obrnuto?“, rekao je Čović za „Ekonomist“.

Mnogi Zvezdaši su se pitali kako bi izgledao novi klub, koje bi ime i čije boje nosio. Odgovor je upravo onakakv kakav bi svaki zaljubljenik u crveno-bele boje poželeo.

„Ponudili smo koncept da FMP ne bude više FMP, već da postane Crvena zvezda koja će igrati Jadransku ligu, da se na nju prenese sva naša infrastruktura, uključujući i tri hale i sve igrače  i sve to bez ikakve promene vlasničke strukture. Naravno, svi dugovi moraju biti jasno prikazani.“

Повезане вести

25 comments

Comments are closed.