Moja Crvena Zvezda
ВатерполоКлупска дешавања

Прва ванредна конференција за штампу ВК од оснивања

025ВК Црвена звезда је одржао прву ванредну конференцију за медије од оснивања клуба.

Виктор Јеленић: “ Конференција је заказана због људи који воле ватерполо и Звезду и да вам кажемо како је дошло до тога да Звезда игра против Река. Вратићемо се годину дана уназад када је требала да се створи Суперлига. Састанак је одржан у Ријеци. Дешавања су ишла тако да је Суперлига Европе требала да се одвоји од Лена. У мају ’12 требало је да се у ВСС одржи састанак. Дошло је до тога да ми изминирамо ту лигу да се не одржи, иако је све било договорено. Црвена звезда је желела да се придружи Суперлиги, јер знамо стање у ватерполу. Дошли смо до тога да се ове године промени систем такмичења, Реко се врати и потребно је вајлд карте да се плате. Ми нисмо излазили у јавност са саопштењима, јер смо због објашњења – да због популаризације треба више тимова да учествује – а ми смо ЛШ освојили. У августу се попуњава један упитник у коме се изјашњавате да ли сте заинтересовани за организанизацију квалификација. Нико нас није контактирао и ништа није рекао и ми смо били домаћини групе, а да ништа нисмо знали. Није се знало ни где се жреб одржао. И сада Црвена звезда долази у ситуацију да игра против Река и без могућности да настави касније такмичење у Европи. Ми крећемо у борбу са Реком. Хтели смо да вам кажемо шта се све десило. И желим да кажем за вајлд карте. Партизан је добио за успехе 10 година уназад, али не схватају да се спорт променио. Ово је у кратким цртама и ово су последице. Исто тако бих искористио ову конференцију да напоменем проблем који Црвена звезда има око термина за млађе категорије. Сви знају да Партизан има базен на Бањици, Раднички је потпомогнут од локалне самоуправе, Војводина има базен, само Црвена звезда ништа. Црвеној звезди се наплаћује комерцијална цена термина, као да смо предузеће. Док не решимо тај проблем око базена, ми у блиској будућности нећемо моћи да издржимо. У Звезди тренира преко 200 деце и ми немамо могућности да их више примамо. Тешко да ћемо то моћи да изгурамо до краја. Наша највећа жеља је да дете које је почело да тренира пре три  године дође до првог тима, после свих успеха. Не тражимо алиби, борићемо се. “

Игор Милојевић: “ Не бих се понављао, Виктор је прецизно појаснио. Само допуне. Црвена звезда не одустаје од борбе за ватерполо у Србији. Има доста примедби од навијача да смо закаснили са овим. Ми смо веровали у институције и ми водимо целу причу у базену, не ван базена. Ми смо подржали Заједницу лигаша, да се не би договарали преко смс или спиновали, како је данас популарно. Ми никада никога нисмо злоупотребили. Ми се боримо за децу која ће доћи, која су ту. Ништа више. Не тражимо да нам неко поклони нешто, само се боримо за наше интересе.“

[g-slider gid=“74425″ width=“600px“ height=“400px“ random=“0″ watermark=“0″]

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

9 comments

bojan62 окт 16, 2013 at 20:21

mi placamo 180.000e godisnje bazen….a groblje naplacuje prihod od banjice prodajom dnevnih/godisnjih karta sutdentima i gradjanstvu koje su od 70e do 200+e…i jos treniraju za dzabe….

Reply
milos окт 16, 2013 at 16:38

Bez kukanja, nego da odigramo muski i da ih dobijemo. Nije na kraju krajeva ni smak sveta ako ne prodjemo, imacemo vise snage za veoma esko domace takmicenje.

Reply
Fornicator окт 17, 2013 at 11:09

Kako nije, kad poraženi ostaje bez evropskih takmičenja? Ostaće nam da igramo po deset utakmica sa Radničkim i Partizanom. Ko će to da gleda i koji će sponzor to da plati, a mi i ovako jedva pokrivamo sve (zna se da plaćamo i bazen, dok je groblju sve pokriveno od države i saveza)… Ma, katastrofa, bruka šta nam napraviše!

Reply
Zvezdas S окт 16, 2013 at 15:34

Momci vi ste najbolji kad je najteze ❗

Reply
speedy окт 16, 2013 at 13:00

Jako nepismeno!

Reply
vanja окт 16, 2013 at 12:38

Borba neprestana za cast vaterpola.

Reply
Srdjan окт 16, 2013 at 12:28

kojim je ovo jezikom pisano?

Reply
Драган окт 16, 2013 at 12:49

Куцано је преко мобилног из сале да бисте одмах имали увид у дешавања, а тек након објаве смо узели да сређујемо текст. Мислим да је приоритет свакако требао да буде на информацији, а не на правопису.

Reply
ovo ono i to окт 16, 2013 at 13:40

Ma retardi, opustite se…

Reply

Leave a Comment