Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: ЖКК Радивој Кораћ – ЖКК Црвена Звезда

Кошаркашице Црвене звезде гостују у среду екипи Радивоја Кораћа у оквиру другог кола групе Б Међународне женске регионалне кошаркашке лиге. Меч се игра у дворани Спорт Еко са почетком од 19 часова и 30 минута.IMG_7176

Црвено-беле су у првом колу регионалне лиге поражене код куће од сарајевског Play Off – а са 80:82, иако су имале последњи напад на мечу. Самопоуздање су вратиле убедљивом победом у суботу, на гостовању у Вршцу 83:62 у другом колу првенства Србије. Две Александре, Црвендакић и Станаћев, предводиле су тим у претходним мечевима, а радују и одличне игре Мирјане Бероње и Мине Јовановић. Да би се направио брејк, на тешком гостовању, против екипе која носи славно име једног од наших најбољих кошаркаша свих времена, неопходна ће бити одлична игра целог тима.

Екипа Радивоја Кораћа је прошле сезоне играла сва три финала. У регионалној лиги, првенству и купу Србије трофеје су губиле у мечевима против Партизана. У прелазном року екипу је напустила Мирјана Бероња, која је прешла управо у тим Црвене звезде. Инес Ајановић је отишла у Летонију, а Жаклина Јанковић у Вршац. Од појачања стигла је Јелена Максимовић,стамени центар, пре неколико година кошаркашица Црвене звезде. Тим је одлично покривен на свим позицијама. Предводи их бек Снежана Чолић. На бековским позицијама су још Тамара Капор и Сања Мандић, крила су Јелена Јовановић и талентована Кристина Топузовић, а центри искусна Јелена Максимовић и Ивана Брајковић. Ове сезоне екипа Кораћа има три победе у три меча (две у домаћем првенству и једну у регионалној лиги). Тренутно су најјачи српски тим, а пре неколико дана су у првенству Србије убедљиво савладале Партизан са 79:64.

Ове сезоне црвено-беле су се, у оквиру домаћег шампионата, већ састајале са екипом Радивоја Кораћа и изгубиле са 59:69. Надамо се да то овога пута неће бити случај.

Радивој Кораћ – Црвена звезда

16. октобар 2013, среда

дворана Спорт Еко – Београд

19:30 часова

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš окт 15, 2013 at 18:57

Idemo na pobedu, ali evo godinama igramo sa juniorkama kao da nigde nismo mogli naći pokoju iskusnu igračicu. To je greška…

Reply

Leave a Comment