Moja Crvena Zvezda
БлоговиСвета

Čujte Zvezdaši!

Poštovani Zvezdaši, pre nego što bilo šta konkretno kažem u vezi sa onim što se nadvilo nad nama poslednjih nekoliko dana, želim da vam se izvinim, jer je ovaj sajt prevashodno namenjen informisanju Zvezdaške javnosti o učinku i uspesima sportista našeg sportskog društva. S druge strane, nije namenjen pominjanju drugih klubova i njihovih sekcija, ali ono što nam se sprema, tiče se svih nas, i zato se i usuđujem da kažem svoje viđenje stvari.

Predsednik našeg fudbalskog kluba je pre par dana izašao u javnost sa saopštenjem o učinku kluba, kako na terenu, tako i na finansijskom planu. Pominjao se marketing kluba, kao jedna od jačih karika u sistemu koji je uspostavljen u klubu. Nije hteo da ih pominje imenom, ali verujem da su vam se svima pred očima pojavljivali talenti sa abnormalnim ugovorima koje je naš klub, tačnije njegovi bivši rukovodioci potpisivali, ne hajući za sredstva koja nisu imali. Sa svim tim nedaćama, suočavalo se rukovodstvo kluba, i dok smo mi, navijači, svaki na svoj način preživljavali ovu sezonu, dosta toga se očigledno rešilo u samom klubu, pri tom, pre svega mislim na izvesna dugovanja. Lično sam zbog toga veoma zadovoljan. Zadovoljan, jer verujem da ni mi sami, nazivamo sebe Zvezdašima, nismo svesni u kolikom je klub bio “glibu“, a mislim da nikada i nećemo biti svesni, koliko nas “oni“, s druge strane brda mrze. Ne želim da generalizujem, jer su među njima naši drugovi, braća, koji su se opredelili za taj klub, ali mnogo je onih koji nas mrze i koji rade sve, ako treba i na svoju štetu, samo da nas ne bude, ili da u najgorem slučaju, budem u što jadnijem izdanju!

Na sve vas ovo podsećam, ne zato što skupljam priloge za sirovinu bronze od koje ćemo izliti statuu Vladana Lukića i staviti je ispod zapadne tribine. Ne! Želim da vas podsetim da je taj čovek, ma koliko mu mnogi od nas zamerali što šta, ipak uradio nešto. Zamislite jedno nejako biće, koje je nekad bilo jako, a koje guraju horde ludaka, krvožednih monstruma, na kojima zvecka zlato i platina, ali žele još. Još zlata, još moći…Dovoljan je samo jedan iz mase da malo jače gurne, ali ne….Guraju svi…. I ode u ambis. Snagom volje, samo volje, to biće se svojom sada već krvavom petom podupire od oštar kamen, i svakog trenutka može da izgubi ravnotežu. Vladan Lukić, sa hiljadama nas je poturio svoja leđa, koja podsetiću vas, još držimo, ali smo najgore izdržali. Sada je ovo već protiv udar. Zvezda se uspravila, ali još nejaka, podrhtava i sapliće se. Kao da ponovo uči. Kao da se ponovo rađa. Mi je takvu, našu Zvezdu, našu drugu kuću, nećemo ostaviti.

Grb fudbalskog kluba Crvena zvezda

Od svih Lukićevih saopštenja, u ovom sam video neke činjenice, i ono što je bilo realno uraditi za ovaj period. Izostali su i uspesi na najbitnijem, sportskom polju, i svi mu zameramo to, ali sam ubeđen da ni od čega, sa nula dinara u kasi, niko bolje i ne bi uspeo. Pomenuo je Lukić tu i onog čije se ime ne sme spomenuti, uvek nedužan i nepravedno optužen, onaj koji 30 godina pliva kroz sve političke i socijalne promene našeg društva, nepogrešiv i uvek na vrhu, onog koji ne navija za Partizan…… Sve što je Lukić tada rekao, istina je koju zna cela Srbija. Fudbalski savez u kojem se još smenjuju kadrovi iz vremena komunizma, i ne može da postigne više od ovoga gde se sada nalazi. Isto kao i ova nesrećna država.

Al ne lezi vraže, javio se Vole…..ovaj…. Tole. I to njeogovo oglašavanje me je i najviše nateralo da vam se obratim. Nigde u svom saopštenju nije ni pokušao da se odbrani od optužbi koje mu cela Srbija stavlja na teret. Pominjao je tog nekog Vesića, koji je naš problem, u našoj kući, i ima ko će se time baviti. I da ne nabrajam šta je sve nalupetao, na kraju teksta bilo je jasno samo jedno. Zadatak je okrenuti čitavu Zvezdašku javnost na predsednika, na klub. Računa on, da se mi malo svađamo među sobom, prepiremo. Tako smo slabiji, a kad jedna karika pukne, onda ceo sistem ide u vodu.

Poštovani Zvezdaši, ja sam član fudbalskog kluba, kao i još 20 hiljada ljudi, koji su uplatili svoj novac za članarinu, i koji su time stekli pravo, po statutu kluba da biraju predsednika kluba, u za to predviđenom roku. Izboru mogu biti vanredni, mogu biti redovni. Redovni su, ako se ne varam, sledeće godine. Videćemo, ko će biti kandidati. Ja svakako nisam ovde u ime Vladana Lukića, niti sam njegov veliki obožavatelj, ali sam navijač našeg kluba koji, iako nikada nije sreo Vladana Lukića garantuje da u ovom trenutku ne postoji bolji čovek za predsednika, od čoveka koji je poturio leđa, kada je bilo najteže. On treba da ostane, i završi šta ima da završi, a verujem da će se mnogo toga videti i do početka nove sezone. A kad budu izbori, galasaćemo po savesti, po ubeđenju, kako svako od nas oseća. A sutra, gosopodo Zvezdaši, ne dajte da nas razjedine, da nas zamajavaju smešnim pričama, ljudi koji su tu navodno, da učine sve da fudbal u Srbiji oživi.

Naša liga i naš fudbal su tu gde su zbog niza sušnih godina ispunjenih nameštanjima utakmica, a sve je kulminiralo ove godine, ovog prvenstva, i da se ogradim, nije samo Zvezda oštećena. Sve priznate navijačke grupe su se pridružile apelu da se “Kalčopoli“ dogodi i nama. Kao što Lukić reče: “Neka krenu od nas“.

Ne treba nam dokaz da se gospodin koji je na čelu saveza neće odreći svoje stolice po cenu života, a ne treba ni sumnjati da će udariti po nama iz svih oružja, i biće tu mnogo udaraca ispod pojasa! Cilj ovog teksta i jeste da vas upozorim na ono što dolazi. Ne obazirite se na provokacije. O svom FK Crvena zvezda i drugim sekcijama kluba se informišite na našem sajtu, oficijelnom sajtu kluba i proverenim forumima navijača i simaptizera Crvene zvezde. Nemojte se prepucavati po raznim portalima koji instruirano pišu protiv našeg kluba, i ne nasedajte na provokacije. To je sve što bih vas zamolio. Sve ostalo je na našem klubu i upravi, kao i ostalim klubovima u zemlji, koji su svesni situacije i da dalje ovako ne ide. Samo oni sada mogu nešto promeniti, sve u nadi da ćemo sledeće sezone i svih ostalih gledati regularnu ligu, bez prepucavanja, skandala, uz publiku, naravno!

 

Повезане вести

57 comments

Leave a Comment