Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаРегионална лига

Човић: У четвртак ће бити празник, играмо без оптерећења

IMG_5516Само дан након сјајне игре и убедљиве победе над Радничким, Црвена звезда Телеком све своје снаге усмерава на први меч у Евролиги против Локомотиве Кубан. Цена карата за ниво 400 у Комбанк Арени ће износити 600 динара, док ће у понедељак Црвена звезда Телеком издати саопштење о ценама свих појединачних карата. Такође, важно је истаћи да ће од понедељка од 14 часова власници сезонских карата за трибину моћи да замене своје карте после одлуке управе клуба да сви они са сезонским картама за трибине, у Комбанк арени буду смештени на нивоу 200, односно у такозваном другом прстену. Замена ових сезонских улазница ће се вршити на билетарници Маракене.

Поводом повратка у најпрестижније европско такмичење након 14 година и дебија црвено-белих у Комбанк арени медијима се обратио председник клуба Небојша Човић:

Најнижа цена карте за предстојећи меч биће за ниво 400 и износиће 600 динара. Продаја појединачних карата за Локомотиву Кубан ће почети од уторка ујутру и неће бити само на билетарници Маракане, већ и на продајним местима Евентим-а, а цене ће бити познате у понедељак. Што се тиче цена, наше калкулације су доведене до тога да можемо да покријемо све тошкове, да не радимо са неким небулозним профитима и што је јако важно код Црвене звезде је да све мора да буде спроведено преко рачуна клуба по закону и књиговодству. Јер, Евролига такође тражи потпуно транспарентне буџете у смислу финансијског фер-плеја и буџете који подлежу ревизију где долази ревизорска кућа која вам контролише пословање које сте имали у току одређене сезоне – рекао је први човек црвено-белих и потом додао:

Постоје одређене приче око цена карата. Опет кажем, не живимо ми нигде другде него овде и не сагледавамо различито ситуацију. Иако су наше карте најефтиније, знали смо да ће бити разноразних коментара баш зато што су навике које су стечене, стицане 14, 15 година. Цео овај концепт захтева велику енергију, велики рад, али право да вам кажем и велика средства. Са једне стране имаш могућност да гледаш квалитетну кошарку и квалитетну представа у Евролиги и АБА лиги, полако доћи ћемо и до трећег такмичења од четири које имамо, а то је домаћа лига која нам је исто важна. Баш као и Куп. А друга ствар је та да тиме што купујеш карту тако помажеш и свом клубу. Ми јесмо сиромашна земља и сиромашан народ, схватам да се јако тешко живи, али исто тако је стандард Евролиге да до 60 одсто буџета по финансијском фер-плеју треба да буде напуњено од цена улазница. Ми смо далеко испод тога. Ја вам то напомињем не као аргументацију, већ вам кажем какви су стандарди постављени. А ми ако желимо да трасирамо пут Звезди као клуба који је присутан у Евролиги, не само ове године, већ и наредних година онда те стандарде постепено морамо да уводимо. Понављам вам да су наше цене карата убедљиво најефтиније у региону, а нисмо ми једини Евролигаш у овој земљи – рекао је председник Црвене звезде, а затим још једном подсетио на став клуба да се ове сезоне карте неће делити:

Сви морају да купе карту. А разни коментари по разним форумима и да ли неко верује или не верује, да ли навијачке групе глобално назване ‘’Делије’’ купују карте може да дође сам да се увери и да види да сви купују карте. Чланови управе сигурно купују карте, почевши од мене као председника клуба и око тога немамо шта да се расправљамо или убеђујемо. Ви морате да знате да нас Комбанк арена са тренинзима и реконструкцијама кошта 35. 000 евра. Ту спадају термин утакмице, термини за тренинге, наше и гостујуће екипе које морамо да обезбедимо, као и реконструкције одређених делова трибина. Још смо ми то успели да смањимо уз помоћ Града, Комбанк арене и Републике. Евролига такође има свој стандард по питању казни. Ми смо прошле сезоне платили казне у вредности од 60.000 евра. Веома сам захвалан навијачима што су се огласили саопштењем, казне ће бити ригорозне. Ја мислим да немамо довољно пара и да не треба да бацамо паре на тај начин што ће нам неко прописивати високе казне. За сваку утакмицу у Арени имамо обавезу И да обезбедимо осигурање од 50.000 евра за било коју штету.

Председник КК Црвена звезда очекује да ће дуел са Локомотивом бити истински спектакл:

Оно што је мени циљ, као што мислим и да је циљ свим навијачима Црвене звезде је да направимо прави празник у четвртак, да напунимо Комбанк арену, да избодримо свој тим и да наравно остваримо што је могуће бољи резултат. Уопште нећу да кукам на групу да ли је лака или тешка, јер ниједна група Евролиге није лака, али скрећем пажњу да Звезда у све то улази без икаквог оптерећења. Нећемо одмах да намећемо циљеве да морамо у Топ 16, да морамо међу осам најбољих, или да морамо да се пласирамо фајнал-фор. Ја сам још у августу 2011. године рекао да кућа не може да се зида од крова, већ да мора од темеља и да ћемо сваке године пробати да растемо. Пред нама је тада било пет година, а ми смо сада ушли у, хајде да кажемо, трећу годину. Мислим да смо за две године урадили јако пуно. Знам да су очекивања да сваке године мораш да будеш први и уопште се не љутим због тога. Али, морамо да будемо реални јер ако брзо направимо нешто то што је брзо биће и кусо – први човек црвено-белих осврнуо се мало и у прошлост.

Ми смо успели за две године, од Звезде која скоро да није постојала, да се ове сезоне такмичи у највишем рангу у Европи – у Евролиги. Ту не желим да се бавим калкулацијама, нити било каквим оптерећењима, у смислу да јуримо било какав резултат. Пробаћемо да победимо и то право да се надамо и очекујемо да победимо не може нико да нам узме. Имамо пристојан тим, када бих га упоредио са другим екипама које су са нама у групи, далеко, далеко смо испод њих. Индекс разлике се креће од четири пута па навише. Тачно је оно што се каже да не играју паре, али је исто тако тачно и да тренери и играчи раде за паре. Наравно сезона која је пред нама изискује пуно напора у сваком погледу. Морамо да обезбедимо функционисање сваког погона. Знате, лепо је видети на терену Ристића и Тејића 95-о годиште, али верујем да тек када се слегну одређене страсти схватићемо да је није лако било одгајити њих двојицу од 12. године. Тада су они ступили у тадашњи систем ФМП-а, сада је све то повезано, то све нешто кошта. И не то само за њих, већ постоји погон свих тих младих играча јер наша концепција јесте да дођемо до тима који је ослоњен у великој мери на домаћим играчима и, тако да кажем, из домаће производње. Лепо је причати хајде да играмо са играчима 95-о годиште и млађима, све је то у реду, али зна се какав би онда био резултат. Морамо да помиримо одређене ствари да бисмо направили и резултат, и ишколовали децу, што није јефтино. Трошак Звезде није само први тим, већ и јуниорског тима са 15 играча, кадетског тима са 15 играча, два пионирска тима са 15 играча, односно школе кошарке и преко 300 деце у њој која у одређеној мери то финансијрају преко чланарине – истакао је Небојша Човић И потом се дотакао утакмице са Радничким И убедљиве победе црвено-белих.

Звезда је против Крагујевчана одиграла коректну, добру утакмицу. Међутим, оно што морам да нагласим важиће генерално за целу нашу сезону, а ја мислим и за будући рад уопште у Црвеној звезди. То је да нема нестрпљења и да нема еуфорије. Додао бих и трећу кључну рећ – задовољство или превелико незадовољство и они не могу да буду карактеристике спорта. Без обзира што спорт носи ту велику емоцију и набој. Зашто морам то да нагласим? Зато што и када победимо и када направимо добар резултат, као што је то било синоћ, и када одиграмо слаб не сме да буде разочарења нити претеране еуфорије. Јер, људски је да у спорту постоји простор да буде боље, као што је људски да у животу постоји простор да буде горе. Према томе нема еуфорије. У негативном смислу постоји утакмица са Широким. Одмах је у појединим медијима постојало постављање и смењивање тренера. Ја вам обећавам да ове године уопште нећемо да се бавимо тиме. Све наше одговоре и на позитивне, и на негативне ствари, даваћемо преко терена. Тако смо зацртали ову годину и концентрисаћемо се да сву своју енергију, а напорна је година, усмеримо на максимално конструктивне приступе. Што се тиче нервозе, еуфорије, кадровирања, убацивања из извора блиских, како се то каже, управи, а ја знам да ти извори можда јесу делимично блиски, али више нису блиски. Нисмо упали у еуфорију иако смо изгубили прву утакмицу, одиграли смо тако како смо одиграли. Наравно, нико није луд, одиграли смо испод очекивања. Ми смо добро изанализирали разлоге зашто се то догодило и као што сте видели врло брзо се читав клуб тргао из неке опасне летаргије и неког опасног понављања уназад неколико сезона колико Црвена звезда, случајно или намерно, прва два кола гостује. Исто тако нема еуфорије ни после добре утакмице у Лакташима и нема еуфорије ни после квалитетно, добро одрађене утакмице у суботу, приликом нашег представљања на домаћем терену. Ове сезоне све мора да буде стабилно и да радимо по систему ‘’идемо утакмицу по утакмицу’’. Окрећемо лист и идемо на следећу утакмицу која је већ у четвртак и то у Евролиги – истакао је председник Црвене звезде Небојша Човић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

Zvezdas S окт 14, 2013 at 06:52

Kao iskreni Zvezdas,zelim da vam gospodine Covicu ,uputim punu podrsku u svemu sto radite ,i cinite,za nas voljeni klub ❗

Reply
Zdravko окт 13, 2013 at 22:10

HVALA VAM GOSPODINE COVICU .POSTOJI JEDNO MESTO U ZRENJANINU ZOVE SE NOVA KOLONIJA ONA VAS VOLI I OVOM PRILIKOM POZDRAVLJA I ZELI VAM NAJVISE ZDRAVLJA A POTOM I SVEGA OSTALOG STO COVEK MOZE DA POZELI VAMA I NASOJ ZVEZDI !!!

Reply
Marko окт 13, 2013 at 20:45

Sve to jeste skupo.Ali,smatram da su nam maksimalno pokusali olaksati,sto se sezonskim ulaznica i karti tice.Svidja mi se i to sto ce svi morati kupiti karte,jer na taj nacim pomazemo Zvezdi.Kako sto je i Covic izjavio sama Arena nas kosta 35 000e tako da,sve se to ulaznicama nadoknadjuje.Nadam se krcatoj Areni,odlicnom navijanju kakvog samo mi mozemo napraviti i naravno bez incidenata koji nam mogu odmoci.

Reply
bojan62 окт 13, 2013 at 19:08

KONTINUITET JE KEVA REZULTATA i to pre sve kontinuitet uprave i trenera…a na to se nadovezuje kontinuitet sistema rada u omladinskoj skoli

Reply
veliki pravi zvezdas окт 13, 2013 at 18:13

Bravo presednice KK Crvena Zvezda Covicu za to sto si napravio da svako mora da plati kartu kada udje u Beogradsku Kombank Arenu pa cak i ti navijaci delije tako bi trebalo da napravit i FK Crvena Zvezda Covicu ,mogao bi se dogovorit sa Dzajom Covicu u vezi FK Crvena Zvezda da ti navijaci na sjevernoj tribini placaju karte tako isto i molim vas ostanite Covicu zajedno sa Dzajom u FK Crvena Zvezda dokle ne bude PRIVATIZACIJA ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀 😀 😀

Reply
Kiza delija окт 13, 2013 at 21:25

Brate poceo si da smaras…Bez ljutnje…

Reply
Бранимир окт 13, 2013 at 22:22

Немој тако. Шта би да га немамо. Морали би га измислити.

Reply
vanja окт 13, 2013 at 17:04

Ma vec sad se osjeca velika tenzija a ima jos 4dana do spektakla. U cetvrtak usijanje!!

Reply
ja окт 13, 2013 at 16:57

iznenaden sam sinocnom slabom posetom u pioniru, pa se plasim da li cemo na premijeri u el uopste napuniti arenu.

Reply
Mile окт 13, 2013 at 16:19

Negde sam procitao da ce se vrsiti zamena sezonskih sutra od 14 casova na Marakani moze li neko reci o cemu se radi tu?

Reply
bojan62 окт 13, 2013 at 19:09

menja ti se sezonska sa sektora 400 na sektor 200 (ako hoces da je menjas)

Reply

Leave a Comment