Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић: Раднички је у сјајној форми

i-5-2Црвена звезда Телеком дебитоваће пред својим навијачима ове сезоне у мечу против Радничког из Крагујевца. У овом тренутку то је сигурно један од најтежих противника у лиги јер су Шумадинци показали завидан ниво форме у прве две утакмице. Тога је свестан и тренер црвено-белих, Дејан Радоњић, који истиче да његови изабраници морају да пруже свој максимум ако желе да дођу до бодова:

Очекује нас меч против Радничког на нашем паркету, пред нашим навијачима против екипе која је стартовала изванредно. Рекао бих да они у овом тренутку играју можда најбоље у лиги и да су тренутно у најбољој форми. Они са правом очекују да и ове године буду у самом врху АБА лиге с обзиром да имају јако квалитетне индивидуалце који играју у систему који је познат. Сигурно је да морамо да будемо на максималном нивоу да бисмо их савладали – рекао је у уводном излагању Радоњић, а затим се осврнуо на повреду центра Звезде, Рашка Катића:

Катић неће играти ни на овом мечу. Очекујемо да се у понедељак врати у тренажни процес – кратко је истакао стратег црвено-белих.

Радоњића не плаше велика очекивања навијача пред ову утакмицу у складу са дебијем Звезде пред својом публиком. Све његове мисли усмерене су ка победи:

Мислим да су природне ствари да су пред сваки Звездин меч очекивања иста. Не видим никакву разлику у односу на све мечеве које смо имали и који нас тек очекују. Пред нашим навијачима желимо да одиграмо довољно добро да освојимо нове бодове и то нам је у овом тренутку једина идеја коју имамо – истакао је Радоњић, а потом наставио да анализира сам почетак сезоне:

Мени је било јасно и након припремног периода да је потребно још времена да дођемо до максималног нивоа јер смо променили велики број играча који су носиоци. Такође, пред сам почетак првенства прикључили су нам се нови играчи, а и било је осетно одсуство Лазића који је играо у припремном периоду на јако високом нивоу. Ако погледамо два претходна меча могу да кажем да је у Широком било нешто што се није показивало у периоду пре тога, а меч у Лакташима је био сасвим другачијег типа и нешто што треба да буде основ за оно што нас чека у наредном периоду без обзира што нас очекују све боље екипе – рекао је Радоњић.

Општи утисак је да Јадранска лига никада није била изједначенија. Најбољи показатељ тога су резултати у прва два кола које је донело неколико изједначења. Тренер Звезде мисли да ће се то тек показати у наставку сезоне:

И пре почетка лиге знали смо да је ово такмичење много квалитетније него прошле сезоне. Управо то су показали и уводни мечеви, а како време буде одмицало чини ми се да ће то бити још јасније – истакао је тренер Звезде, а затим је истакао да уопште не мисли о првом мечу у Евролиги:

Специфичност овог меча је та што је ово први наш први меч пред нашим навијачима. Мислим да је то много важније него што ова утакмица представља увод за сусрет са Локомотивом у Евролиги – завршио је излагање Дејан Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

emirko svemirko окт 11, 2013 at 19:06

Nema potrebe za pojacanjima i ne treba diskutovati o igri tima nakon dve utakmice. Na pola sezone se napravi rezime sta je uradjeno kako je trebalo, da li je dobro ili nije… Ishitreno dovodjenje igraca posle dva kola? Pa dajte neozbiljno je sve to… Od igraca u Evroligi ne trazimo nista vise nego da se bore srcem i da steknu potrebno iskustvo, slazem se da bih voleo iskusnijeg trenera, ali shvatite da nekom treba manje a nekom vise vremena da ukopi ekipu… Radonjic svakako jeste talentovan trener, a vreme ce pokazati da li je pravo resenje, za sada sve ide po planu, liga je dosta slabija par timova se izdvaja i to je to… Nije cilj otkinuti sve u tekucoj sezoni vec podizati novi i kvalitet igre kako se sezona blizi kraju… 😀

Reply
qwak окт 12, 2013 at 15:05

ja se ne slazem sa tobom. klubu je potrebno iskustvo u el, a sto se tice igraca, vrlo je diskutabilno ko ce sledece sezone biti tu da igra ako se plasiramo. znamo da silb, jaka i bobi imaju visegodisnje ugovore. svi ostali jednogodisnje.
ja bih radije video mitrovica i cveleta sa vise minuta, pa i ristica, pogotovo kada rasko ne igra. naravno, ne protiv lokomotive, ali u svim aba utakmicama.
takodje, ako se sumiraju rezultati u decembru, onda je to pomalo kasno jer ce proci ceo uvodni deo el i pola aba.
tako da rezimiram. ova sezona je po meni sezona ucenja za rukovodstvo kluba kako se igra najelitnija liga, a uz put jos 3 takmicenja. ako oni nauce lekciju kako treba, sledece sezone ce mozda i selekcija biti bolja / drugacija, mozda grupa u el laksa…
doduse, ni ove godine ne otpisujem zc u el. laboral, ritas nisu bolji, a videcemo vec sledece nedelje da li mozemo da pobedimo lokomotivu kod kuce. takodje, ako je partizan mogao da pobedi pao i makabi u beogradu, mozda mozemo i mi.

Reply
SaleBG окт 11, 2013 at 19:04

Istina, Zvezdu ocekuje teska utakmica. ALI, pred prepunim Pionirom, i vece ekipe od Radnickog treba da padnu. Radnicki, ima odlicnu ekipu, odlicnog trenera, igraju odlicno u ova prva dva kola ABA lige. ALI, prepun Pionir je sesti i sedmi Zvezdin igrac. Voleo bih da Radonjic bude hrabriji u svojim izjavama, to ce i igracima podici samopouzdanje. Srecno crveno-beli!!!

http://www.worldofbasketball.org

Reply
Aca окт 11, 2013 at 17:04

Ja sam kupio kartu…a ti…

Reply
josif окт 11, 2013 at 15:31

Ako ovaj Radonjic ne ode,ako ne dovedemo jos 2 igraca na poziciji 2 i 4 nepise nam se dobro!Ekipa nema lidera ni na terenu ni na klupi,na poziciji 4 sem zbunjenog Radenovica nemamo iskusnog igraca a na dvojci treba nam jedan ozbiljan suter koji moze da ubaci 15-20 poena sto Blazic i Lazic svakako nisu.Realno smo slabiji nego prosle godine,Radonjic neume da ukomponira ekipu i izvadi maksimum od nje,posebno ne od Silba i Dzenkinsa za koje se vidi da su dobri igraci. Misli da ce ubrzo uslediti promena na klupi jer u EL imamo jako los raspored,prejake rivale i startovacemo sa nekoliko poraza,vec u cetvrtak ce nas dobiti Lokomotiv jer i ma strasnu ekipu sa Kalnietisom,Aleksom Maricem,imaju iskusnu i uigranu ekipu za razliku od nas,zato dok je vreme menjati Radonju i dovesti jos 2 igraca.Pozz.MKD

Reply
filip окт 11, 2013 at 15:49

kako neko moze ovako nesto da napise? moras da budes izuzetno glup da izjavis ovako nesto

Reply
Spartanac окт 11, 2013 at 15:58

Ja iskreno ne razumem ovakve komentare jer znam da smo pre tri godine igrali sa trenerom Uvalinom i klincima i borili se za opstanak u ligi…..s’toga bi morali da cenimo i ovakvu ekipa sto je imamo sad.Slazem se za beka sutera,ali za Radonica ne!On je sa tri puta manjim budzetom isao na final -four sa Budicnosti…..samo sto mu je tamo dato vreme da izgradi sistem.Meni je stvarno muka da svake godine menjamo trenera!Za sistem je potrebno vreme…..on covek ocigledno voli kosarku sa jakom odbranom i takve igrace bira……tesko ces ti da nadjes beka-sutera koji igra dobru odbranu….mislim hoces,ali platis Sonija Winsa iz CSK ili Spanulisa……nije poenta da pokazemo sam potencijal u oktobru…..ekipa treba da raste kroz sezonu.U pocetku se prvo pokazuje dobra odbrana i ja u nju verujem…….put razvoja je takav da se da dobro utvrdjenu odbranu u sezoni razigrava napad…..polako…..Silb i Blazic su dobri suteri…..Simonivic takodje……Ni meni se ne svidja Radenovic….iskreno….ali daj da verujemo treneru!Daj da mi nesto istrpimo…..ponavljam gde smo bili pre tri god……a i ima jos nesto…..mi stalno pricamo o mladim igracima….kako volimo mlade igrace i te fore……pa eto nam Mitrovica,decko najbolji igrac mlade reprezentacije!!!Ima 20 i u 21 godini ,pa on mora da igra!!Sto se tice Evrolige……pa ne mozes da ucestvujes prvi put posle toliko godina i odmah udjes u Top 16,to je prepotentno zahtevati da nema dalje!Mislim moze……ali nemamo pravo da nekoga osudjujemo ako ne udjemo……i da negodujemo…..izgubicemo mozda od Lokomotive ali meni nije poblem da izgubim od ekipe koja ima duplo veci budzet!Problem je Siroki a ne Lokomotiva…….Samo da budu pravi u aprilu i maju…

Reply
Dečko iz predgrađa окт 11, 2013 at 16:39

Sve bi to bilo lepo ali mi smo FMP

Reply
Igor окт 11, 2013 at 16:57

A ti si DEB1L!!!

Reply
Spartanac окт 11, 2013 at 19:56

nemojte da mu negativno ocenite komentar……ja te razumem….coveku u nevolji treba pomoci….ako moze da se leci leciti….ako ne ,onda pomoci da sa mentalnim hendikepom sto lakse zivi…..

Reply
vanja окт 11, 2013 at 17:59

Josife znam da si veliki Zvezdas a ne kao neki grobari sto vise na ovom sajtu i zato necu da te vrijedjam ali vec u cetvrtak ces promijeniti misljenje o ekipi i Radonjicu. Tacno je da bi mozda i Silb i Dzenkins kod drugog trenera davali na svakoj utakmici 15-20 poena ali zato bi nam u odbrani bili samo statisti gubili bi meceve jer bi nam svi davali 80+ poena a Radonjicev sistem odbrane je takav da ce nam rijetko koja ekipa dati vise od 65-70 poena. lokomotiva je fenomenalna ali vjerujem da ce mo ih dobiti upravo jakom odbranom.

Reply
Gile DELIJA окт 11, 2013 at 19:52

Osim timova ranga sirokog.(sala)

Reply
pera окт 11, 2013 at 20:16

Ok brate evo i mene, nisam ni ja da se menjaju treneri kao na traci ali daj da klinci više igraju kad će ako neće u Pioniru i na početku sezone. Ispade da jedino oni ne smeju da pogreše jer za bilo kakvu pogrešku idu na klupu. Neka to bude princip za sve igrače. Zanima me zna li neko sastav ekipe FMP MIlana Gurovića za ovu sezonu i ima li tamo interesantnih igrača. Govorilo se o Dujkoviću a njega vidim u Metalcu i dalje.

Reply
qwak окт 12, 2013 at 14:55

slazem se da je potrebna skocna i okretna cetvorka,. medjutim, ne vidim zasto se radenovic pljuje, jer je po meni odigrao pristojno protiv igokee. nekoliko asistencija, skokova i poena. za pocetak je ok. za siroki, necu nikog da komentarisem. mi vec drugu godinu za redom nemamo dobrog pleja, tako da, po meni, nama nedostaju 1 i 4, a ne 2 i 4

Reply

Leave a Comment