Moja Crvena Zvezda
ВатерполоКлупска дешавања

Представљен тим за нову сезону

У просторијама Спортског друштва БВК Црвена звезда данас је представио тим за сезону 2013/2014.

На почетку конференције новинарима се обратио председник клуба, Виктор Јеленић:

Скупили смо се на почетку сезоне да представимо екипу и да кренемо са овим квалификацијама на Ташмајдану. По нашем мишљењу нисмо требали да играмо квалификације, али се надамо да ћемо остварити планове као прошле сезоне, када је урађена велика ствар. Куп и првенство су нам циљеви, а Лига шампиона је ове сезоне много јача него прошле – изјавио је Јеленић.

Присутнима се потом обратио и директор клуба, Игор Милојевић, који се осврнуо на то да ватерполо клуб још увек нема услове за рад као неки други клубови.

Лепо је видети новинаре да су заинтресовани за дешавања везана за ватерполо клуб Црвена звезда. Осврнуо бих се на то да ми и дан данас немамо услове за несметани рад ватерполо клуба, иако се за то боримо. Надам се да ћемо ускоро имати неке приближне услове као што имају неки други клубови који се баве остваривањем врхунских резултата. Што се тиче нове сезоне, жеља ми је да нам се понови прошла, и желим што више успеха играчима, да се наши навијачи и ове сезоне радују свим нашим успесима, и да нам утакмице буду пропраћене као што су биле и прошле сезоне, јер то даје лепоту овој игри.

Тренер Црвене звезде, Дејан Савић, изјавио је да је циљ Звезде да буде прва у групи, како би касније добила лакшег противника.

Наш циљ на турниру је да будемо први у групи, како бисмо касније добили лакшег противника. Лига шампиона је ове године јача и систем такмичења је другачији, незахвално тежи, поготово за нас – рекао је Савић, а потом је прокоментарисао и противнике Звезде:

Спартак је шампион Русије, променили су тим и ослањају су на центре. Мислим да промена правила иде нама на руку јер је познато да су Руси тврди. Синтез је млада екипа предвођена Пијетловићем и последња утакмица са њима ће одлучити о првом месту – истакао је Савић.

Стратег Звезде се осврнуо и на промене у тиму у односу на прошлу сезону, као и циљеве црвено-белих.

Једина велика промена је одлазак Пијетловића у Синтез, али сам сигуран да ће га добро одменити Ман и Вукчевић. Ту је и новајлија Кљајевић који је навикнут на наш систем игре. Мислим да ћемо бити јаки као прошле године – изјавио је тренер црвено-белих, и потом додао:

Што се саме сезоне тиче, имамо исте амбиције као и прошле године, што бољи пласман, односно прво место у првенству и Купу, а питање је докле ћемо да стигнемо. Иако је Звезда прошле године била јака, сигурно је била изнанађење за све, тако да ће ове године све екипе другачије да приступају игри са нама и сигурно ће сви желети да нам скину скалп – закључио је Дејан Савић.

Капитен Звезде Андрија Прлаиновић истакао је да су предстојећи мечеви на Ташмајдану прве праве утакмице које очекују њега и саиграче ове сезоне.

Имали смо с Партизаном три тренинга. Нисмо имали прилике да играмо званичне утакмице, изузев турнира у Сарајеву где нисмо наступили комплетни. Ово су прве праве утакмице и јако су битне. Циљ нам је да будемо први на овом турниру, и да у том баражу добијемо лакшег ривала – рекао је Прлаиновић.

Распоред утакмица квалификационог турнира је по следећем распореду:
Петак (11. октобар)

17.00 – Синтез Казањ – Шурман
19.00 – БВК Црвена Звезда – Спартак Волгоград

Субота (12. октобар)

17.00 – БВК Црвена звезда – Шурман (РТС)
19.00 – Спартак Волгоград – Синтез Казањ

Недеља (13. октобар)

10.00 – Шурман – Спартак Волгоград
12.00 – БВК Црвена звезда – Синтез Казањ (РТС)

Улазнице ће се продавати на благајни СЦ Ташмајдан у петак од 11 часова до почетка меча. Цена карте је 300 динара.

[g-slider gid=“73782″ width=“600px“ height=“400px“ random=“0″ watermark=“0″]

Повезане вести

2 comments

Andrej окт 11, 2013 at 13:58

Podrska za sampione!!!

Reply
Ultras окт 11, 2013 at 11:41

Samo napred momci, pa da ponovo slavimo titulu prvaka Evrope!!!

Reply

Leave a Comment