Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Сава Лешић: Надам се аплаузу у Пиониру

lesicСезона 2010/11. била је вероватно најтежа у историји нашег кошаркашког клуба, опстанак у регионалној лиги висио је о концу, победа није било много, али је тај период створио невероватну хемију између младог и борбеног тима и малобројне публике, која је тих месеци пружала безрезервну подршку екипи Михајла Увалина. Један од момака који је остао у лепом сећању свих Звездаша је и Сава Лешић, који је био део тадашње Звездине петорке која је најчешће излазила на паркет Пионира – Цветковић, Бакић, Недовић, Николић, Лешић, и која је и након пораза добијала аплаузе и подршку. Сава је у време када Звездино спортско друштво практично није имало успеха ни на једном пољу био један од спортиста који је заслужио скандирање навијача, а „Саво, оооооо“, које је одјекивало Пиониром и данас се памти.

Сава Лешић, након кратке епизоде у иностранству, поново је у Србији и у дресу крагујевачког Радничког први пут играће против своје Црвене звезде, чији је велики навијач. У кратком интервјуу за Спортал.рс он је говорио о овосезонским амбицијама, почетку сезоне и предстојећем мечу против вољеног клуба. Преносимо део везан за Црвену звезду.

„Први пут ћу играти против Звезде и помешана су ми осећања. Мораћу да потиснем навијачке емоције, нема сумње да ћу учинити све што могу да Раднички остане непоражен. Звезда је фаворит, али била је и Цибона, па смо је надиграли. Нећемо доћи у Београд са белом заставом. Верујем да ће ме навијачи дочекати аплуазом. Провео сам у Звезди две прелепе године, црвено-бели су ми много помогли у каријери, стекао сам велики број пријатеља. Нема негативних емоција према Звезди са моје стране, али се надам да ће Раднички славити у суботу. „

Саво, чека те аплауз у Пиониру!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Zen окт 12, 2013 at 05:07

Naravno da hoće. Zaslužio je to zbog toga što je srcem igrao za Zvezdu. Ne bi ni otišao nego smo ga pustili, valjda da bi napravili jači tim. Ali eto… i to je život i sport.

Reply
Majstor окт 11, 2013 at 21:10

Ti si svojim igrama i odnosom prema Zvezdi zasluzio da ti se skandira

Reply
Miki1104 окт 10, 2013 at 21:03

Dobar igrac

Reply
top окт 10, 2013 at 18:10

ja smatram da nam baš neki ovakav igrač nedostaje u rosteru. Ima visinu za 4 i 5 igra i spolja i iznutra i ima neko iskustvo. Sa njim ili nekim sličnim naš tim bi bio podjednako jak na svim pozicijama ovako deluje kao da smo previše tanki u reketu.

Reply
gledalac окт 10, 2013 at 17:43

Mnogo dobar igrac, ali jos bolji covek! To mogu licno da garantujem, generalno je generacija koja je bila onda kada se klub raspadao (pre preuzimanja Covica) bila veoma „porodicno“ vezana, jer uvek kada je najteze tada se ljudi nekako najvise zblize, ali ovaj covek je LJUDINA! 😀

Reply
Zvezdaš окт 10, 2013 at 15:55

Oće, dobiće po prknu -25 razlike! Ču Radnički mizerni da pobedi jednu C.zvezdu!? Ajde ne zasmejavaj nas čoveče. Ostao si večiti početnik, ni tamo ni ovamo, inače hvala na borbi tada za opstanak.

Reply
ShoNe окт 10, 2013 at 16:07

Radnicki je jedan od favorita za osvajanje. Imaju mnogo dobru ekipu, imaju dosta dobrog centra i najboljeg pleja u ligi.

Reply
gledalac окт 10, 2013 at 17:44

„Malina“ sigurno nije najbolji plej u ligi, trenutno.

Reply
ShoNe окт 10, 2013 at 21:01

Trenutno jeste, a za kasnije cemo videti… 😉

Reply
vanja окт 10, 2013 at 15:37

Savu aplauzi za prosla vremena a nama aplauzi za dobru igru i pobjedu h1 😉

Reply
BojanZecBL окт 10, 2013 at 14:38

Надам се да неће бити негативних скандирања и прозивки на име Сава Лешића. Увијек је био коректан и давао је онолико колико је знао и могао. Ситуација у клубу је била, не тешка, него очајна, па није билолако изаћи на паркет и играти. Нећу бити у Пиониру против Радничког, али и када бих присуствовао утакмици не бих га прозивао у негативном контексту, јер је Сава наш, а то што игра за други клуб, то је његова лична ствар. И зато Саво, добродошао у Пионир, као што треба добродошлицу упутити и Влади Вукоичићу, и Урошу Николићу…

Reply
Vucko окт 10, 2013 at 19:47

A sto bi ga neko prozivao, sto pricas gluposti? Naravno da ce biti pozdravljen aplauzom.

Reply
milenko окт 10, 2013 at 14:33

Tako je Savo, ti si uz Yveydu uvek bio i mislim da imas mesta i u ovoj ekipi

Reply
dejca окт 10, 2013 at 13:55

Nema razloga da te mrzimo, Savo!!!!!!!!!!
Bio si uz Zvezdu kad je najteze, lako je mnogima sad kad smo se konsolidovali…

Reply

Leave a Comment