Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Интервју Драгана Младеновића за ЦЗБГД.ТВ

Dragan MladenovicПреносимо у целости интервју Драгана Младеновића за форум Црвена звезда Београд. ТВ.

Поздрав Драгане!

Пре свега хвала ти на времену које си одвојио да одговориш на питања навијача Црвене звезде са нашег форума (www.црвеназвездабеоград.тв/форум). Претпостављамо да и сам знаш да ће питања више бити везана за ову деликатну ситуацију у којој се налази наш вољени клуб, него ли за време које си провео као играч у Звезди.

Драган: Прво, још једном поздрав вама и свима који прате ваш сајт. Драго ми је да се занимате за мишљење свих људи који искрено воле Црвену Звезду.

ЦЗБТВ: Ево, још један пораз ове сезон (и то од Чукаричког) изазвао је огромно незадовољство и бес велике армије Звездиних навијача. Отровне стрелице су упућене и ка управи, и тренеру, и играчима. Стиче се утисак да се не зна ни ко пије, ни ко плаћа.

И поред тога што смо довели велики број појачања, како ствари сада изгледају, мало ко од њих има квалитет да игра у Звезди. Доста наше деце је отишло из клуба и када се све то сабере изгледа сасвим логично да се налазимо у оваквој ситуацији.

Али да не дужимо пуно ево питања навијача са нашег форума.

ЦЗБТВ: Да кренемо са мало ведрије стране. Одиграо си доста битних и великих утакмица за Звезду. Коју би издвојио онако да ти је посебно остала у сећењу и како данас гледаш на утакмицу у Стразбуру? Шта нам је то недостајало да прођемо даље?

Драган: Доста утакмица сам одиграо које су биле битне али у најдражем сећању ми је остала она против Лација на Маракани где смо били аутсајдери, али само нам срећа није помогла да идемо даље. Што се тиче утакмице против Стазбура мислим да смо ми сами криви јер смо почели да славимо пре краја и то нам се осветило испадањем.

ЦЗБТВ: Имао си необичну каријеру. У Звезду си дошао у 26. години, за репрезентацију си дебитовао у 27. Шта те је спречило да то учиниш много раније?

Драган: У Црвену Звезду сам дошао са 26. Оно што ме је спречило да дођем раније је то што нисам имао менаџера, што данас сматрам плусом јер ником ништа не дугујем.

ЦЗБТВ: Играо си и за Ренџерс, Сосиједад и Инчеон. Где ти је било најлепше у том периоду твоје каријере?

Драган: Најлепше ми је било у Кореји јер сам тамо нашао мир са породицом, а и повреде су ме мимоишле.

ЦЗБТВ: Да ли си пратио збивања у твом бившем клубу Ренџерсу и да ли Звезда може да доживи сличан сценарио?

Драган: За Звезду би било добро да крене од нуле и да се више не праве компромиси, јер када кренеш од нуле онда тачно знаш коме си колико дужан. Овако још увек се не зна и то се користи на разне начине.

ЦЗБТВ: За време док си играо у Звезди, да ли си имао увид како се у то време радило у омладинској школи, и ако јеси, које су разлике у односу на оно што се дешава данас?

Драган: Нисам имао увид у то како се ради у омладинској школи клуба, али сам био убеђен да није толико црно као што сам имао прилику да се уверим у то за две године рада са млађим категоријама.

ЦЗБТВ: Када си се вратио у Звезду и почео да радиш са кадетима, какво си стање затекао?

Драган: Стање у омладинској школи је алармантно и већ каснимо за озбиљним клубовима. Све то сам поменуо безброј пута до сада, али и даље се ништа не ради.

ЦЗБТВ: Због кога/чега си отишао из Црвене звезде и препустио победу негативцима без борбе? (Други навијач пита исто само мало директније: Ко те је отерао из Црвене звезде?)

Драган: Из Звезде нисам отеран већ ми је уговор истекао. Борбу нисам предао већ се и даље борим на свој начин. Отишао сам само зато што не желим да будем део нечега што није добро и да сутра неко упире прстом у мене.

ЦЗБТВ: Шта си ти урадио да омладинска школа ради боље?

Драган: Оно што сам покусшао да урадим је то да сваком детету дам прилику да се докаже, и покаже да заслужује да буде играч клуба у перспективи. Оног тренутка када је почело другачије да се ради, кулминирало је мојим изласком из школе.

ЦЗБТВ: Ко су ти који су неквалификовани да раде у Звезди (од тренера)?

Драган: Што се тиче тренера нисам је тај који треба да говори о њима и њиховом квалитету. Свако може да буде добар тренер и време и резултати ће показати то. Оно на шта сам ја скренуо пажњу је да у Звезди морају да буду тренери са именом и презименом које ће деца да респектују и поштују, тј. тренер мора да има биографију бившег играча клуба, али са завршеним лиценцама.

ЦЗБТВ: Ко је и зашто сачувао Васиљевића у клубу?

Драган: Стварно не знам ко је сачувао дир. школе и то ме не занима, али оно што је битно је то да ли дир. има ауторитет за то место, да ли ради добро и да ли може помоћи клубу. Мислим да „НЕ“.

ЦЗБТВ: Којим играчима из омладиснког погона је менаџер Рамадани?

Драган: Менаџер Рамадани има доста играча из школе и мени су позната њихова имена, али због те деце не желим да причам, јер мислим да бих им створио проблем. Мислим да имати менаџера није ништа страшно, али ако менаџер утиче на то да ли играш или не, онда је то нешто са чим клуб мора да се позабави.

ЦЗБТВ: Ко бира клинце који су „добри“ за Звезду и по ком критеријуму?

Драган: Ја знам да сам ја бирао децу која су ми потребна и да је само једно дете дошло од четворице коју сам предложио. Такође, скаути предлажу децу која, ако прођу пробу и задовоље (бар код мене је тако), онда остају.

ЦЗБТВ: Зашто наша деца не знају основне ствари? Да честито уштопају лопту, да упуте пас?

Драган: Мислим да наша деца прескачу основе, јер је систем савеза такав да тера децу на такмичење запостављајући основе фудбала. Видимо шта се дешава по школама фудбала, да се родитељи „убијају“ на трибинама не би ли њихово дете победило, а то што не зна да прими и преда лопту то ће неко у сениорској екипи да одклони.

ЦЗБТВ: Зашто није дата шанса Марку Дмитровићу? Који је прави разлог његовог одласка?

Драган: Што се тиче Марка Дмитровића, стварно нисам упознат са дешавањима око њега.

ЦЗБТВ: Постоји ли по твом мишљењу талентовани голман и леви бек у млађим категоријама који би могао да постане првотимац?

Драган: Проблем левог бека је проблем целог клуба и ради се на томе, а што се тиче голмана, има неколико квалитетних клинаца.

ЦЗБТВ: Шта мислиш о Дуроњићу, Рангелову и Зукановићу?

Драган: О овим играчима мислим да поседују квалитет који само радом, спортским животом и залагањем могу да подигну на ниво који би им гарантовао светлу будућност.

ЦЗБТВ: Какво је твоје мишљење о тренерским квалитетима Александра Јовића (обзиром да има успех са генерацијом коју води)?

Драган: Сваки тренер поседује одређени квалитет. Да ли је он довољан за Звезду или не, то ће време и резултати показати.

ЦЗБТВ: Ко су Дејан Ристић, Горан Никић и Марко Власоњић, који су такође тренери у омладинској школи, односно какав им је ЦВ, обзиром да никада нисам чуо за њих (ни као за фудбалере, још мање као тренере)?

Драган: То су тренери у школи Звезде.

ЦЗБТВ: Шта мислиш о Зорану Стојадиновићу?

Драган: Стојадиновић је спортски директор који није успео да спроведе оно што је обећавао када је дошао. Да ли је то његово дело или дело неког другог сигурно ће време показати.

ЦЗБТВ: Да ли је истина да у омладинској школи поједини тренери узимају новац за форсирање нечије деце?

Драган: Због тога што се стално понавља да тренери узимају новац, како у медијима, медју родитељима, тако и у самим структурама клуба, ја сам поднео извештај директору школе у коме тражим да се ти наводи испитају и ако то постоји да се јавно обелодани. Нисам наишао на разумевање и не знам шта је са тим било.

ЦЗБТВ: Да ли и даље остајеш при тврдњи да је Дауда просечан играч?

Драган: И даље мислим да је Дауда просечан играч.

ЦЗБТВ: Да ли си разговарао са Драганом Џајићем и предочио му све проблеме омладинске школе, и ако јеси, шта ти је Џаја на то рекао?

Драган: Разговарао сам са председником и мислим да је био то добар разговор за обе стране.

ЦЗБТВ: Био си у клубу за време председниковања Џаје и Пиксија. Ако може неко поређење по питању функционисања клуба у та два периода. Импресије, добре и лоше стране?

Драган: Причати о томе како је било за време та два председника било би дуго и сигурно да је било више добрих него лоших ствари, али оно најбитније је да смо се осећали као играчи великог клуба.

ЦЗБТВ: Да ли мислиш да је приватизација Звезде решење за све ове проблеме?

Драган: Мислим да је то нешто што би у овом тренутку помогло клубу, а једино треба наћи прави начин да се то одради, јер Звезда је велико име и клуб са богатом традицијом, који по мени са правим радом и људима може јос много тога рећи на великој сцени.

ЦЗБТВ: Да ли би у овом тренутку преузео клуб?

Драган: Мислим да ћу једног дана бити тренер Звезде, али исто тако мислим да је то у овом тренутку рано јер треба још увек да учим и да се усавршавам (у иностранству).

ЦЗБТВ: Шта мислиш о Илији Петковићу са којим си сарађивао у репрезентацији?

Драган: Што се тиче илије петковића, моја мала слова почетног имена све говоре. Мали тренер, још мањи човек.

ЦЗБТВ: За крај, један навијач је дао интересантну констатацију: „Не требају ту питања. Довољно је да Драган Младеновић, ако има храбрости, исприча све што зна о „омладинској школи“ ФК Црвена звезда, да се чује истина. Хвала му унапред ако то направи.“

Ето, можда и најконкретније питање на самом крају. Истина је оно што нас све занима. Надамо се да ћеш се у овом последњем питању дотачи свега што те навијачи нису питали у претходним питањима.

Драган: Не волим да се понављам тако да су моје мишљење људи могли да виде и прочитају, али исто тако морају знати да је то била блага варијанта јер поштујем и волим свој клуб, те мислим да неке ствари требају остати у клубу, али будите сигурни да су оне предочене људима који нешто значе и који воде нашу Црвену Звезду.

ЦЗБТВ: Драгане, пуно ти хвала на одвојеном времену и вољности да одговориш на ова питања. За сам крај волели би да нам кажеш шта је то што би ти волео да се деси у Звезди и како ти видиш пут њеног опоравка. Велики поздрав од навијача са ЦЗБТВ форума.

Драган: Поздрав и вама, и надам се да сам вам бар на неки начин помогао. Такође сматрам да је ова криза пролазна и да ће наша Звезда у будуће још јаче и лепше сијати.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

zvezdan окт 10, 2013 at 23:09

Znas kako razmisljaju o deci Zvezde?,,bas ih briga,deset godina provedu u Zvezdi,potpisu profi i onda se izivljavaju,na Zlatibor nije poveo samo Ahcina i Cikica,to je sramota,zato im se tako i vraca.

Reply
veliki pravi zvezdas окт 10, 2013 at 20:05

Samo napred Mladenovicu zelimo punu istinu o nasoj Crvenoj Zvezdi jer vjerujemo da nam ti nama zvezdasima mozes otkriti sto se to tacno desavalo u nasoj Crvenoj Zvezdi ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
veliki pravi zvezdas окт 10, 2013 at 19:28

http://www.zurnal.rs/2013/10/10/stankovic-voleo-bih-da-sam-se-oprostio-na-marakani/index.html Dzajo mislim da bi trebalo da ima itekako mjesta za igracke legende poput Dekija Stankovica u novoj upravi Crvene Zvezde naprimjer da Stankovic bude direktor mladjih selekcija Crvene Zvezde Dzajo ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
veliki pravi zvezdas окт 10, 2013 at 19:20

http://www.zurnal.rs/2013/10/10/lale-prave-cistku-posle-popovica-razlaz-i-sa-faticem-2/index.html Dzajo hajde reaguj dovedi Fatica u nasu Crvenu Zvezdu jer bi dobro dosao takav igrac nasoj Crvenoj Zvezdi Dzajo ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
zvezda окт 10, 2013 at 13:42

Treba ih prozivati i onih 18. pitanja ponavljati.Sto se tice Petka pa kako nije mogao da zove Ramba u reprezentaciju kako ❓

Reply
miksa окт 10, 2013 at 12:02

Da je danas vise ovakvih ne bi se brinuli za ZVEZDU, ali jednostavno doslo vreme da pametan cuti ili da niko ne zeli da cuje sta on prica. Dragane ne odustaj i prozivaj ih sve po imenu i prezimenu, sve dok sami ne napuste klub, jer je ocigledno da mi ne umemo da ih oteramo, a mozda i neznamo koga, jer svako vuce na svoju stranu, a nas mazu i lazu. DRAGANE ZGAZI IH SVE

Reply

Leave a Comment