Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Најава: Црвена Звезда – Спартак Волгоград

vaterpolo zvezdaВатерполисти Црвене звезде у петак крећу у одбрану титуле шампиона Европе. Прлаиновић и дружина дочекују руски Спартак из Волгограда у оквиру 2. кола групе Ф квалификација за Лигу Шампиона. Меч се игра на базену Ташмајдан са почетком у 19 часова.

Четврту годину заредом Европска пливачка и ватерполо федерација ЛЕН променила је систем такмичења у Лиги Шампиона. Црвено-бели су тако одлуком ватерполо моћника сврстани међу тимове који ће се кроз, ни мало лаке, квалификације борити за пласман у групну фазу најелитнијег клупског ватерполо такмичења у Европи. Прави је раритет у професионалном спорту да се шампион Европе нађе у квалификацијама. Интересантан је пример у фудбалу. Ливерпул је у сезони 2004/05 освојио Лигу Шампиона, а био је пети на табели Премијер лиге Енглеске.Само четири најбоља тима Енглеског елитног ранга су могла у Лигу Шампиона, али је реаговала УЕФА и дозволила тиму са Енфилд Роуда да се кроз квалификације пласира у групну фазу.

Тим Црвене Звезде минулог лета напустила су три играча. Занимљиво сва тројица су центри. Душко Пијетловић је прешао у руски Синтез из Казања, нови клуб Николе Ешкерта је италијанска Флоренција, а Ненад Стојчић се преселио у новосадску Војводину. Као њихове замене доведени су репрезентативац САД Џон Ман, претходне сезоне члан италијанског клуба Нерви Ђенова, те повремени члан националног тима Црне Горе и прошле сезоне играч Будве Никола Вукчевић и повратник из француског Ремса Филип Кљајевић. Сви остали освајачи трипле круне остали су у клубу,па ће навијачи и у овој сезони уживати у играма Прлаиновића, Шефика, Вапенског, браће Рашовић, Аврамовића, Ранђеловића, Рађена, Ивошевића, Милићевића, Драксимовића…

Екипа Спартака из Волгограда је претходне сезоне постала шампион Русије и стигла до четвртфинала Лиге Шампиона где их је елиминисао Партизан у два меча. Руски ватерполо је дуги низ година у кризи, репрезентација често пропушта велика такмичења. Ипак састав из Волгограда у својим редовима има тројицу искусних ватерполиста освајача олимпијских медаља. Виталиј Јурчик и голман Александар Фјодоров имају бронзу из Атине 2004. а Андреј Рекечинскиј, који је и најзвучније име у екипи, поред те бронзе има и сребро из Сиднеја 2000. Ударне игле тима су Павел Халтурин и Сергеј Лисунов, прошле сезоне најбољи стрелац тима у Лиги Шампиона са 23 гола.

Поред Звезде и Спартака у групи Ф квалификација Лиге Шампиона налазе се холандски Шурман и руски Синтез из Казања. Две најбоље екипе из групе пласираће се у трећу рунду квалификација. Овај меч биће лепа прилика за навијаче да поздраве нови тим црвено-белих и подрже изабранике Дејана Савића у новом походу на Европу.

Црвена Звезда – Спартак Волгоград

11.октобар 2013, петак

СРЦ Ташмајдан

19:00 часова

Повезане вести

1 comment

Delija окт 10, 2013 at 18:32

koliko je cena karte i kada se prodaju?

Reply

Leave a Comment