Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: ЖКК Црвена Звезда – ЖКК Плеј Оф Сарајево

Кошаркашице Црвене Звезде у четвртак играју своју прву утакмицу у Међународној женској регионалној кошаркашкој лиги. Црвено-беле ће у оквиру првог кола Б групе дочекати екипу Плеј Оф из Сарајева у дворани Баскет Сити, а меч почиње у 18:30 часова.

CrvendakicМинулог викенда црвено-беле су у 1.колу Прве женске лиге Србије поражене код куће од екипе Радивој Кораћ 59:69,па би меч против Сарајевског тима био идеална прилика да се искупе за пораз на старту домаћег првенства.

Екипа је знатно измењена у односу на претходну сезону.Клуб су напустиле Катарина Вучковић, Наташа Ковачевић, Нина Богићевић, Ана Никшић, Тијана Дијан, Оливера Гапић, као и још неколико млађих играчица које нису имале значајну минутажу претходне сезоне.

У клуб су, као највећа појачања, стигле центар Тина Јовановић и плејмејкер Мирјана Бероња, прошле сезоне узданице ЖКК Радивој Кораћ, финалисте регионалне лиге, првенства и купа Србије. Поред њих екипу су појачале Ивана Бошковић, Нина Ђоковић, Јелена Станковић и млада репрезентативка Украјине Ана Киријенко. Уз староседеоце Александру Станаћев, Александру Црвендакић и Мину Јовановић то је окосница тима који би требао да изнесе највећи терет ове сезоне.

Екипа Плej Оф-а се ове сезоне појачала са три америчке кошаркашице. У Сарајево су дошле бек Корин Адамс, која је прошле сезоне у Португалској лиги бележила 16,9 поена по мечу, крило Монет Џонсон, својевремено кошаркашица Немачког Бамберга и Теиша Кинг, сјајни стрелац са просеком од 18,9 поена за Универзитет Тексас у НЦАА лиги. Из Жељезничара су стигле Дина Пашић и Сенија Пенава. Поред њих треба још издвојити и некадашњу репрезентативку Хрватске искусну Амру Ђапо.

Ове сезоне Међународна женска кошаркашка лига променила је формат такмичења. Клубови су подељени у две групе. Црвена Звезда је у групи Б заједно са следећим екипама:Радивој Кораћ (Београд), Будућност (Подгорица), Челик(Зеница), Плejy Оф(Сарајево) и Цеље из Словеније. У групи А налазе се: Партизан(Београд), Војводина(Нови Сад), Србобран,Триглав(Крањ), Гросупље из Словеније и Медвешчак(Загреб). Игра се по двокружном бод систему, а после лигашког дела по четири најбоље екипе из обе групе играће у четвртфиналу. Термини четвртфиналних мечева су 13,20 и 27.фебруара 2014. Победници четвртфинала пласираће се на финални турнир, који је на програму од 5. до 6. марта 2014. године.

Црвена Звезда – Плеј оф Сарајево

10. октобар 2013, четвртак

дворана Баскет Сити

18:30 часова

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Бранимир окт 10, 2013 at 17:57

Рачунало се да је ЖКК прошле сезоне ухватила неки залет. Да ли је у играчком смислу, с обзиром на наведену фреквенцију играчица, тим слабији или јачи?

Reply
Boban окт 9, 2013 at 09:27

Sećam se da su jednom izneli podatak da prosečan stranac u muškoj košarci košta koliko ceo tim u ženskoj. Sramota da ne možemo da povratimo klub koji je ubedljivo najtrofejniji u sportskom društvu.

Reply
Zvezdaš окт 9, 2013 at 09:12

Strašno sam razočaran što uprava Žkk nije našla načina da se znatno bolje pojačamo, pogotovo posle raspada Partizana. nedopustivo je ljudi da Voždovac ili R.Korać imaju bolje timove od jedne C.Zvezde! U regionalnoj ligi nećemo ništa značajnije uraditi, a to je ispod ponosa i časti jedne Zvezde.

Reply

Leave a Comment