Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Subotić:“Kada Zvezda zove, to se ne odbija“

Vujadin Subotić

I dok svi mi sa velikim nestrpljenjem iščekujemo bilo kakve vesti koje su vezane za KK Crvena zvezda, ostaje nam samo da čujemo mišljenja igrača koji su u prethodnoj sezoni nosili dres omiljenih boja.

Jedan od njih čije mišljenje svakako nije beznačajno je i Vujadin Subotić, veliki borac i što je najvažnije ovekovečeni Zvezdaš. Subotić je u tri navrata nosio crveno-beli dres, a kada je početkom sezone 2010/11 ponovo došao na Mali Kalemegdan, mnogi su govorili da je u najmanju ruku „lud“. Međutim, na sve to Subotić je samo kratko odgovorio: „Kada Zvezda  zove, to se ne odbija.“

Sada, desetak meseci kasnije, o svemu što se dešavalo Subotić kaže:

– Prvi utisak, kada pogledam ovu sezonu, je ono što se desilo na kraju. Da smo uspeli da budemo u četiri u domaćoj ligi, ispunili bi smo cilj. Bila je ovo veoma naporna sezona, ne toliko fizički, koliko psihički. Na početku smo šest kola bili bez pobede, tim je kasno formiran, četiri meseca smo bili van „Pionira“. Trebalo je sve to izdržati. Kao jedan od iskusnijih često sam pričao i sa mladim saigračima, ali i sa strancima. Ipka uspeli smo da ostvarimo veliku pobedu u Zadru i da u tom momentu imamo sve u svojim rukama.

Međutim, pred Super ligu otišli su stranci, svi su govorili da ćemo gubiti po 40 razlike od svih. To se ipak nije desilo. Do duše imali smo jedan katastrofalan kiks protiv Partizana, ali smo već u narednoj utakmici pokazali da možemo sa njima da igramo na jednu loptu. Pokazalo se da ovaj mladi tim ima potencijala i da bi on uz dva, tri iskusnija pojačanja stvarao dobre rezultate.Atmosfera u ekipi je bila odlična i svi smo svesni da nas je kiks protiv OKK Beograda koštao playoff-a i NLB lige.

Zvezda sada mora da se stabilizuje i u igračkom i u rukovodećem kadru. Mora se stvoriti sistem koji će godinama funkcionisati. Zvezda je veliko ime i znam da to može, a i mora.

 

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.