Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Mlađi pioniri savladali Ajaks i osvojili bronzu u Italiji

Bratislav Živković - trener mlađih pionira FK Crvena zvezda

Iako je prvi tim FK Crvena zvezda u tek završenoj sezoni ostao bez trofeja, slobodno se može reći da je ona ipak za naš klub bila više nego trofejna. Omladinci, kadeti i petlići našeg kluba su u svojim konkurencijama osvojili šampionske titule, dok je pionirima titula izmakla u samom finišu šampionata.

Pored domaćih uspeha, mlađe kategorije FK Crvena zvezda su ostvarile i niz uspeha na međunarodnim turnirima. Poslednji uspeh ostvarili su mlađi pioniri našeg kluba na turniru u Italiji.

Dečaci rođeni 1997. godine osvojili su 3. mesto na međunarodnom turniru u Italiji. U borbi za bronzanu medalju po velikom nevremenu savladali su Ajaks i tako doneli u Beograd pehar namenjen trećeplasiranoj ekipi. U grupnoj fazi, mlade nade našeg kluba savladale su Kulijano 4:0, reprezentaciju italijanske lige 1:0 i Olimpik iz Marseja 3:2.

U osmini finala, izabranici trenera Bratislava Živkovića, deklasirali su Napoli 3:0, isti rezultat postignut je i u četvrtfinalnom susretu sa Sampdorijom 3:0. Na žalost, na putu do finala, crveno-beli dečaci su zaustavljeni u polufinalu. Srećnija je bila ekipa Torina koja je nakon 0:0 u regularnom delu, slavila posle izvođenja jedanaesteraca.

 

Повезане вести

15 comments

Comments are closed.