Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаТрансфериФудбал

Стојадиновић: Залетели смо се код Оњила, Араухо и Рајковић су наша будућност

stojadinovicФудбалери Црвене звезде који нису у првом плану стручног штаба одиграли су у уторак пријатељску утакмицу против Земуна и победили са 4:0 (3:0). Оно што је запањујуће је да су на тој утакмици играла чак шесторица играча који су доведени током лета за укупну суму од 1.140.000 евра, а према сајту Трансфермаркт цео тим је вредео чак 7.800.000 евра.

Капитен тима био је Филип Касалица који вреди 1.500.000 евра и репрезентативац је Црне Горе.

„Новости“ су контактирали Зорана Стојадиновића који је објаснио ситуацију:

Чињеница је да велики број играча које смо довели летос још немају своје место у тиму и да се неки доскора стандардни сада доказују у пријатељским утакмицама. Али, сматрам да све то не треба посматрати с негативне стране, већ као доказ јаке конкуренције у екипи која је један од основних предуслова за успех. Она је у нашем случају и здрава, играчи је добро прихватају и боре се да буду бољи, што јасно показује пример Дауде који се разиграо од доласка Оњила.

Многим навијачима Црвене звезде делује да је Оњилова цена превисока (450.000 евра и 35% од наредне продаје), а он од доласка није постигао ниједан гол за 140 минута:

Искрено, мишљење свих нас у управи је да смо се мало залетели када је Оњило у питању. Очигледно да је преплаћен, али моменат је био такав, процена је била да нам хитно треба, а то нас је коштало више него што је требало. Треба имати у виду и да су му конкуренти Дауда и Мрђа који су почели да играју одлично, а ту је и Касалица чији квалитети никада нису били спорни. Остаје да се надамо да ће Оњило радом заслужити прилику и да ће головима и играма почети да се исплаћује.

У случају Рајковића и Арауха Стојадиновић нема дилему, одлука је исправна:

Арауха смо довели за 200.000, има само 18 година и репрезенетативац је Перуа. Он играчки тек треба да „надође“, а увек може и да буде продат најмање за исти новац који је плаћен. Исто нас је коштао и Рајковић, али ту нема ништа спорно јер је 17-годишњак, један од најбољих европских голмана у свом узрасту, а за конкурента има заменика капитена Бајковића. Он ће врло брзо вредети много више и Звезда на њему може да гради будућност.

Звездин спортски директор сматра и да је добар потез довођење Петковића и Гогића за 260.000 евра:

Петковић је стандардни млади репрезентативац, али има изузетно јаког конкурента у Вешовићу. Међутим, у њему смо добили идеално решење за десног бека када црногорски репрезентативац буде отишао. И Петковићева вредност далеко ће премашити новац за који је доведен. И Гогић увек може из Звезде да оствари трансфер вреднији од 60.000 евра за колико је доведен… Понављам, најважније је да имамо здраву конкуренцију, да се играчи боре, а то ће, сигуран сам, донети и резултате.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

39 comments

Zvezdas окт 4, 2013 at 15:33

Kao prvo treba produziti ugovore sa pojedinim igracima,kojima isticu ugovori na kraju sezone,a onda pokusati dovesti domace igrace koji ce biti slobodni da potpisu predugovor vec u januaru,a ima tu dobrih igraca i Zvezdasa http://www.transfermarkt.co.uk/en/marko-milinkovic/profil/spieler_74918.html —— http://www.transfermarkt.co.uk/en/dusan-veskovac/profil/spieler_28705.html ili vratiti onog Vranjesa sto je trenutno povredjen ,a pokusati dovesti i ove talente http://www.transfermarkt.co.uk/en/vojno-jesic/profil/spieler_155490.html i http://www.transfermarkt.co.uk/en/stefan-marinkovic/profil/spieler_147050.html .Treba unapred i za duzi period praviti planove,a ne preko noci i nakon jedne utakmice davati tolike pare kao za onog iz Javora.

Reply
Звезда шампион! окт 4, 2013 at 13:31

Тужно ми је да гледам Савићевића и Касалицу како играју за резервни тим…Касалица и Печник би требало да се ротирају исто тако и Тенк и Савићевић…

Reply
Sladajac окт 4, 2013 at 11:29

Ovaj Civijas je pijo krv Zvezdi preko Spanske agencije ATULA!!!…Zato je on kod nas da proba da zataska, inace provereno 100% grobar, znam ga kao igraca OFKBG i Rijeke uvek je davao izjave protiv nas!!!

Reply
Teks Viler окт 4, 2013 at 17:55

Nije grobar vec Zvezdas od rodjenja.Dezinformacija.

Reply
Darn окт 4, 2013 at 02:25

„…mišljenje svih nas u upravi je da smo se malo zaleteli kada je Onjilo u pitanju. Očigledno da je preplaćen…“
Pa ko je ovde lud? Svi mi koji smo to znali istog dana kad je kupljen jer nam je (možeš misliti) dao gol, ili bagra koja ovo priča?

Reply
Teks Viler окт 4, 2013 at 07:40

Nazvati coveka bagrom,bez ikakvih dokaza i razloga je,u najmanju ruku,nekulturno.

Reply
Darn окт 4, 2013 at 16:42

Nisam njega nazvao bagrom nego komplet upravu, uključujući i njega… čisto da budem još gori nego što me smatrate.
Šta ću – ja ne vidim to svetlo na kraju tunela nego mi se čini da oporavak nije ni otpočeo, a daj bože da vi bolje vidite…

Reply
Ajdúk Veljko окт 4, 2013 at 12:57

Sto si brate tako destruktivan….pocni da vladas malo entuzijazmom i optimizmom, stalno nas ubijas losom atmosferom….sada pljujemo celu upravu kada se vidi svetlost na kraju tunela dugog 6 godina….TREBA VREMENA 👿 👿 👿 👿 👿

Reply
Darn окт 4, 2013 at 17:19

Ma možda si u pravu – primio sam se nešto kao da pametujem ovde, a u stvari samo mračim… Evo obećavam – Darn ne komentariše do daljnjeg. Pozdrav, tebra.

Reply
Sladajac окт 4, 2013 at 01:26

Zvezdu pratim 40god.moja prva ljubav!, nisam mali da se lozim znam dobro da citam medju redova!!!…

Reply
Sladajac окт 4, 2013 at 01:12

Dalje sape od Luke Jovica i ti i Barsa!!!…

Reply
! окт 4, 2013 at 01:17

A gde je spomenut Jovic ? Sta se lozis odmah…

Reply
Sladajac окт 4, 2013 at 01:08

Ne muljaj Stojadine sa Barsom oko Luke Jovica!, dalje sape od njega!!!…Decko dao prekjuce dva danas cetiri gola za reprezentaciju.

Reply
Spasoje окт 4, 2013 at 00:03

Jel ide neko na Čukarički : Zvezda ? 🙂

Reply
Spartanac окт 3, 2013 at 19:21

ima li sta da nije tacno sto je rekao Stojadinovic?????

Reply
aleksandar kg окт 3, 2013 at 21:48

Ima….Vesovic nije nikakva konkurencija Petkovicu, samo gusi decka. Ne zna da centrira, ne igra dobro odbranu, samo se zaleti ko ovan pa ako prodje, prodje, ako ne prodje to je u 90% kontra i rupa na njegovoj poziciji koju mora da krpi stoper ili mora Tenk da pravi faul za zuti……

Reply
Spartanac окт 4, 2013 at 00:16

Vesovic jeste los,ali ispade sad da ne zna da hoda.Petkovic je odlican igrac,ali jedno je igrati u OFK Beogradu a jedno u Zvezdi,.Vesovic nije ni rod niti pomoz Bog Stojanovicu,tako da ……

Reply
aleksandar kg окт 4, 2013 at 00:57

Stojanovicu nije, ali se vrlo dobro zna ko stoji iz Vesovica i ko ga gura i u reprezentaciji CG i kod nas, veliki Rajo… I decko mora da nauci da centrira, ako misli da igra spoljnog, a ume i da hoda i da trci, samo za beka ima ocajnu kretnju, ispada iz linije, los je poziciono, i mogao bi da igra samo krilo ili krilnog napadaca , beka nikako…A te gluposti tipa jedno je igrati za OFK, a drugo za Zvezdu je relativno skoro pocelo da se fura kod nas, jer su dovodjeni skartovi tipa Miric, Maksimovic, pa i Pjanovic je iz OFK presao kod nas pa je bio prvi strelac lige, i Luka Milivojevic je presao iz Rada pa je bio vrh igrac…. Sustina je ako znas, znas pa mozes da dodjes i iz Dubocice….

Reply
zoran окт 3, 2013 at 18:38

Onjilo je bre dobar igrac.Brz,snazan,dobra tehnika,dobar skok..Za Rajkovica ima vreme,mislim da Kirovski treba da bude golman,a posle i Rajkovic.Sto se tice Arauha njega treba ubaciti u startnih 11 ,odmah!!!

Reply
Teks Viler окт 3, 2013 at 18:21

Skoro svi igraci Partizana su kod Ramadanija.A da je 101 menadzer Jovicu,mnogi bi rekli da je u pitanju prevara.101 je situiran i ovde je zbog drugih razloga,a jedan od njih je titula posle 7 godina i LS.

Reply
Mirko CZ окт 4, 2013 at 10:45

Tacno tako Stojadinu nije potrebna zvezda,on je vec zaradio novac i posto neko u tom menadzerskom svetu…zvezda je poslednje mesto gde bi dosao da zaradi.Ali zato ramadani vec drzi u saci jovica i nikako mi nije jasno kako uspeva,kad ga snimi dok je jos u pelenama pa mu bude menadzer?Ako bih morao da biram vise bih voleo da stojadin bude menadzer nego ramadani…ovaj shipar razbi se od para prodajuci srpske igrace.

Reply
Ajdúk Veljko окт 3, 2013 at 17:29

U potpunosti podrzavam Stojanovica, konkretno sto se tice Onjila….jeste bilo zaletanja, ali je i bila potreba….misllim da ce se isplatiti….pa i ako se ne isplati, moramo dalje….koliko samo promasenih investicija imaju mnogo jaci klubovi od nas, to je neminovnost kada nemas ni vreme, ni kadar, ni novac….neko rece pre neki dan….“ajde da ih pustimo malo da se uigraju, da se upoznaju,sto ih diraju sada?“….pa oni su se prvi put u zivotu videli pre 2-3 meseca….!!! Nestrpljiv sam i ja….ali ipak sam ubedjen da svi ovi nasi fudbaleri POKUSAVAJU da daju svoj maksimum….nekada je to dovoljno, a nekada nazalost nije….bice to dobro….vreme ce pokazati…. ❓ ❓ ❓ ❓ ❓

Reply
milos окт 3, 2013 at 21:23

Jedno matematicko pitanje: za koliko treba da prodamo Onjila da bi nam se on isplatio? Poznato nam je koliko je placen, poznato je koliki je procenat od prodaje i plata mu najmanje 50 000+premije.

Reply
Ajdúk Veljko окт 4, 2013 at 00:07

Hm….matematika je jednostavna nauka….ko hoce da shvati….tu postoje i permutacije i kombinacije i varijacije….! Ne kazem ja da smo se osrecili sa Onjilom, mozda smo i pogresili, ali samo mozda….trenutak je bio takav da nismo imali previse izbora, Rakic se povredio, Ozegovic vec bio pripremljen za pozajmicu, Mrdja jos tada nije dosao, Mihajlovic nedefinisan, Dauda van forme, Milunovic nigde ga nema, Kasalica….i….??? Ispasce da sto je brzo, to je i kuso….moguce….ja se nadam da tako nece biti….a ako se to dogodi….onda ce ovi ostali isplatiti i sebe i Onjila….moramo da damo da bi smo dobili….

Reply
Marko дец 10, 2013 at 14:22

Mozemo ga prodati i za dzabe, isplatice se ako u sledeceoj polusezoni da 10 komada i one tamo sezone 15-20 🙂 Kako je mala verovatnoca da ce se to desiti, na njemu smo u gubitku kako god se pogleda 🙂

Reply
mariachi окт 3, 2013 at 17:21

Borusija izbaci klinca od 17 godina i mali odmah da gol ili asistira! U cemu je problem ubaciti igraca odmah u vatru? Znam da je neukusno porediti Borusiju i Zvezdu ali jbt Partizan izbaci igraca do kazes piksla! Ubacijte dok jos ima sta jer ce tesko neki klinac izaci iz privatizovane omladinske skole u vlasnistvu Vasiljevica i siptara Ramadinija!!! mali Jovic je vec kod siptara i ne bi me iznenadilo da dogodine predje u Veronu! I jbt nikako da ukapiram zasto ovaj mapetovac sifra 101 jos u klubu? kakve on koristi ima?

Reply
Spartanac окт 3, 2013 at 18:28

Ja iskreno je kapiram sto ga zovu 101……

Reply
Darn окт 3, 2013 at 20:42

Zezaš?

Reply
Spartanac окт 4, 2013 at 01:40

pa ne ,kapiram ali mislim da je bzv……

Reply
Darn окт 4, 2013 at 02:26

A, OK, to si u pravu…

Spartacus окт 4, 2013 at 02:46

zato sto vozi STOJADINa otkako je u Bg, Maseratti mu nizak puno za nase puteve

Reply
dejca окт 3, 2013 at 16:48

Pored ovakve nase odbrane, a narocito pored sporog Martinovica nije ni cudo sto nam svi protivnicki napadaci lako daju golove…Pa cak i Onjilo!! To je hteo da kaze ali ne sme :facepalm:

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 3, 2013 at 17:00

pored zeca Martinovica mozemo i mi da dajemo golove

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 3, 2013 at 16:48

nama ko nabije go odma ga dovedemo…seljacka uprava..prelazni rok je kad dovedes 3 igraca ali skupa i koja vrede te pare a ne 15 igraca a vrede 2..napolje KOKI-TOKI smradovi

Reply
Shole окт 3, 2013 at 16:40

Malo smo se zaleteli za Onjila??? 😯 A ko ce za to da odgovara gospodine direktore?Znaci i dalje ce pojedini koji nista ne igraju da primaju abnormalnu platu a kada poneka zakasni,jos jedna tuzba u najavi i raskid ugovora na stetu kluba!?MORE MAJKE VAM GA…BARAPSKE I BEZOBRAZNE!!!

Reply
Laki окт 3, 2013 at 15:32

Lose odradjen trasnfer rok uprave,dobre su igrace doveli,al imamo 5 stranaca.Od tih 5 stranca 4 mogu da budu u protokolu.Za stranca nase ime nista ne znaci,i uveren sam da ako arauhu bude kasnila jedna plata da ce da tuzi klub.Jednostavno,daleko je od kuce,ne prima pare,ne igra ?

Reply
CzvBoys окт 3, 2013 at 15:17

„ali ima izuzetno jakog konkurenta u Vešoviću“ -e moj Stojadinovicu,pa taj Petkovic je za Vesovica doktor fudbala.Ne znam kada ce ovi nasi da shvate da Vesovic nije bek,decko je igrao krilo,to sto nije mogao na toj poziciji da se izbori to je druga stvar..jednostavno decko se ocajno krece u odbrani i svako ko imalo prati fudbal zna o cemu pricam.

Reply
marko окт 3, 2013 at 15:21

bolje da ste doveli nekog spanca iz druge ili 3 lige spica nego onjila

Reply
Mani окт 3, 2013 at 18:08

Slazem se da je Vesovic los u defanzivi ali decko mnogo bolje igra po krilu ali je imao na toj poziciji Lazovica i njemu je bio rezerva i tu ga i treba vratiti a Petkovica staviti na beka jer decko ako nista drugo odlicno centrira za razliku od Vesovica…

Reply

Leave a Comment