Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Љубица Кецман за МЦЗ: Сваки трофеј је битан!

61525_521279047932996_558731955_nПред дуел у Суперкупу Србије, поред Николине Лукић, на наша питања је одговарала и Љубица Кецман. Једна од узданица Ратка Павличевића, ове сезоне има нешто тежи задатак, јер после одласка Ане Бјелице и Јоване Стевановић спада у ред најискуснијих играчица, па ће самим тим понети и већу одговорност. Ова улога Љубици не пада тешко и како истиче, спремна је да се у потпуности подреди тиму. Као и увек до сада, са великим задовољством је поделила своја очекивања са читаоцима нашег сајта.

Очекује нас први испит у сезони. Не могу нас да ставим као фаворите, не могу ни њих. Ни оне, ни ми нисмо у пуном саставу, али сигурно да је екипа Партизан Визуре за сваки респект. Ми ћемо дати све од себе и мислим да сад треба да покажемо шта смо радиле у ова два месеца. Покушаћемо да освојимо нови трофеј, јер сваки је битан и слави се у овом клубу, али најбитније је да одиграмо што је боље могуће и овом приликом, као и до сада, позвала бих навијаче да дођу и подрже нас у што већем броју.

Како су протекле припреме за нову сезону?

Припремни период могу да оценим као солидан, шта више и добар. Имали смо у последње две недеље две провере што се тиче утакмица, док смо физички део одрадили у августу и било је напорно. Мислим да могу да кажем да смо већ сад у форми, иако се форма темпира почетком сезоне. Што се тиче припремних утакмица, у Београду нисмо баш најсјајније прошле на турниру, али у Суботици смо поправиле утисак и освојиле турнир.

Клуб су напустиле Ана Бјелица и Јована Стевановић, како екипа изгледа без њих?

Осећа се разлика без њих, посебно у игри. Оне су неколико година уназад биле у клубу, вође ове екипе, али увек долази до промена. Недостају нам, али свака сезона доноси нешто ново и сигурна сам да ће Адела и Јелена дати све од себе како би их што је боље могуће замениле. Треба само да радимо и покажемо сав таленат, да се свакодневно увежбавамо и сигурна сам да ће овај тим имати шта да покаже ове сезоне.

Како су се уклопиле Адела Хелић и Јелена Трнић, појачања из Спартака?

Сигурно је у почетку било тешко, како њима, тако и нама, јер су нове и нису до сада биле упознате са системом који овде функционише и нашим радом. У протекле две-три недеље смо успеле да се супер ускладимо. Наравно, има ту пуно да се ради, али назире се нешто добро и сигурна сам да ће у каснијем периоду све то бити много боље.

Једна си од најискуснијих играчица у тиму. Да ли сад осећаш и већу одговорност у игри?

– Сигурно је да ове сезоне имам више посла и неки већи терет, да тако кажем, на себи, баш из тог разлога што су нам две главне играчице отишле, а ја сам ту међу “најискуснијима“, али ја своју одговорност више видим у томе што треба од ових играчица које имамо сад направити нову екипу. Треба створити нову атмосферу и пружити подршку онима којима то тренутно највише треба.

Што се тиче одговорности у игри, то ће се показати на терену, а ја се надам да ћемо бити најбоље кад то највише буде требало, па не бих унапред трошила превише речи на то.

Порука за навијаче пред Суперкуп?

Још једном позивам навијаче да дођу и да нас подрже у што већем броју, јер нам њихова подршка доста значи. Четвртак, Шумице, 18 часова. Видимо се!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Top окт 3, 2013 at 11:49

Jel se ide organizovano

Reply
Zvezdaš окт 3, 2013 at 09:16

Idemo svi da podržimo naše gracije do novog trofeja! Budite oprezne nisu grobarke loše, ali naše iskustvo i ostalo mora da bude presudno.

Reply
Milance окт 2, 2013 at 22:55

Ponosan na svoju drugaricu 😛

Reply

Leave a Comment