Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Николина Лукић за МЦЗ: Спремна за трофеје

nikolinaУ четвртак од 18 часова у дворани Шумице, одбојкашице Црвене звезде ће играти први Суперкуп у историји српске одбојке у конкуренцији дама, а са друге стране мреже ће се наћи екипа Партизан Визуре, што ће овом дуелу дати још више на значају. Екипа нашег сајта је искористила то као повод да посети тренинг црвено-белих шампионки, а са нама је разговарала Николина Лукић, девојка чији су сервиси и сјајан пријем у великој мери допринели освајању дупле круне претходне сезоне.

Каква су очекивања пред Суперкуп?

Сигурно да је утакмица у четвртак веома значајна јер се у њој осваја први од три трофеја у сезони. Ове сезоне се први пут игра Суперкуп у женској конкуренцији и сви жељно ишчекујемо меч, обзиром да је и дерби јер играмо против Партизан Визуре. Нама је најбитније да што боље уђемо у утакмицу, да сведемо наше грешке на минимум, да испоштујемо све што се договоримо у свлачионици што се тиче система игре, тактике и позиције. Даћемо све од себе и надамо се најбољем.

Пропустила си  део прошле сезоне због болести. Да ли си сада спремна за све напоре у новој?

Прошле сезоне сам имала тај пех и пропустила сам добар део сезоне због болести зване мононуклеоза и изашла сам јача из тога. Надам се да ће све бити супер са здрављем ове сезоне, како са мном тако и са осталим играчицама и да ће нас заобићи повреде како би пружиле максимум.

Како би оценила припреме за нову сезону?

Могу да оценим са добром деветком, да будем скромна. Мислим да смо добро радиле и да ћемо бити спремне за оно што нас очекује, не само у четвртак, већ током целе сезоне. Играле смо и на два турнира. Један смо освојиле у Суботици, на другом се нисмо баш прославиле. Сад смо завршиле базични део припрема и окрећемо се више раду на техници и тактици. У сезону улазимо са највишим амбицијама и морамо да одбранимо дуплу круну. Верујемо једна у другу.

Од вас се очекује да наставите низ трофеја и ове сезоне. Како се екипа снашла без Ане Бјелице и Јоване Стевановић?

Није исто без њих две, осећа се промена у екипи. Оне су биле носиоци тима низ година иза нас. Ми ћемо покушати да сав терет њиховог одласка што боље носимо и да водимо екипу као што су оне.

Адела Хелић и Јелена Трнић су стигле из Спартака као замене за Ану и Јовану.

Мислим да су се супер уклопиле. Ми се знамо из репрезентације, тако да им је то олакшало адаптацију. Надам се да ће пружити игре из репрезентације и Спартака и уз подршку свих нас надамо се најбољем.

Подршка навијача у четвртак би доста значила овако младом тиму.

Четвртак 18ч, „Шумице“. Позивам навијаче да дођу у што већем броју да заједно покушамо да дођемо до првог трофеја.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment