Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Putinova karta u Zvezdinom muzeju

23. mart je dan koji je ostao u istoriji Crvene zvezde, iako se ne radi o pobedi na terenu ili velikom trofeju. Premijer Rusije Vladimir Putin bio je gost Crvene zvezde i gost srpskog naroda pre svega, ali je priliku da se direktno vidi sa narodom Srbije imao baš na našem stadionu. Karta koja je tada služila premijeru Rusije za ulazak na Marakanu, biće zauvek ostavljena u muzeju kao svedočanstvo ovom istorijskom događaju.

Pored najužeg rukovodstva našeg kluba, otkrivanju specijalne vitrine u muzeju FK Crvena zvezda prisustvovao je i ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Konuzin.

„Veoma mi je drago zbog inicijative Crvene zvezde. Naše zemlje ujedinjuje ne samo visok nivo političkih, ekonomskih i kulturnih odnosa, već  i lep odnos među ljudima. Zato je bilo toliko prirodno što je premijer Putin tokom svoje posete Srbiji 23. marta ove godine imao želju da porazgovara i sa narodom. On je želeo da oseti tu atmosferu koju imaju Srbi prema Rusima, i da sa svoje strane izrazi svoja dobra osećanja prema Srbima. Bili smo svedoci tog dirljivog susreta koji je premijer imao ovde na stadionu, a to je u nekoj meri i za sam stadion, postao poseban događaj. Veoma mi je drago što Klub smatra da je ovo bio istorijski događaj i da ga treba ovekovečiti kao činjenicu istorije naših odnosa, ljudskih odnosa. Zahvalan sam svima“ rekao je Aleksandar Konuzin.

Prisutnima se zatim obratio Dragan Gačić, predsednik komisije za muzej i arhivsku građu.

„Čast mi je i zadovoljstvo što baš danas na ovaj način mogu da prezentujem jednu u nizu komisija koja je u realizaciji FK Crvena zvezda formirana, u cilju učešća što više Zvezdaša u radu fudbalskog kluba. Jedan od prvih rezultata aktivnosti te komisije je jedan skromni doprinos osmišljavanju obeležavanja posete premijera Putina. Aktivnost komisije će biti vidljiva i u narednom periodu, da li kroz osmišljavanje vizuelno novog prostora, da li kroz proširenje, a ja se nadam da će rezultat saradnje između FK Crvena zvezda i njenog glavnog sponzora biti i ono što je i sam premijer pozdravio – izgradnja novog stadiona, na kojem će i ovaj muzej i arhiva naći svoje mesto“ istakao je Gačić.

Potom su predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, povlačenjem ruske i srpske zastave, otkrili vitrinu posvećenu Putinovoj poseti, i dok su je svi prisutni okružili ne bi li je bolje osmotrili, Konuzin je dodao:

„Bio je to događaj koji nije moguće izrežirati, trenutak koji je oslikavao iskrenost osećanja ljudi koji su želeli da pokažu svoje poštovanje prema premijeru. I upravo takvi momenti pokazuju svu dubinu osećanja ljudi. Ta poseta ostavila je jako dubok utisak i na samog premijera. Posle toga je otišao do Hrama Svtoga Save, i tamo su ga čekali ljudi. To je dalo tu duboku karakteristiku njegovog boravka u Srbiji.“

Nakon toga, svi prisutni su se uputili u svečanu ložu stadiona Crvene zvezde, u kojoj je otkrivena pločica posvećena boravku premijera Putina, a koja se nalazi tačno ispred sedišta na kojem je sedeo.

„Putin je jedna od najvećih istorijskih ličnosti koja je boravila na stadionu FK Crvena zvezda, i stvarno nam je veliko zadovoljstvo da smo imali priliku da ugostimo tako visokog gosta. Nadam se i da ćemo imati priliku da premijera Putina još nekad ugostimo na našem stadionu„, rekao je Andrija Kleut.

Повезане вести

10 comments

Comments are closed.