Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Arnautović napustio klub zbog sukoba sa Peruničićem

Zlatan Arnautović

Da situacija u Rukometnom klubu Crvena zvezda nije dobra, svi smo znali, ali naš klub nakon gubitka trofeja u nedavno završenoj sezoni, gubitka bodova za zelenim stolom zbog dugovanja nekadašnjim igračima, kao i alarmantnoj finansijskoj situaciji koja je prouzrokovala i štrajkom igrača, doživeo je još jedan težak udarac.

Naime, Zlatan Arnautović trener golmana u našem klubu i nekadašnji proslavljeni reprezentativac, napustio je redove Crvene zvezde. Uzrok odlaska, kako Arnautović kaže, je sukob sa direktorom Nenadom Peruničićem.

„Ako neko razume situaciju u klubu, ja je razumem. U poslednje dve godine sam dobio dve plate, jednu za prošlu, jednu za ovu godinu. A, učinak golmana se veoma dobro zna, dobili su svaku ključnu utakmicu. Dve godine radim maltene besplatno, niko ne može i nema pravo da se ponaša prema meni kao Peruničić.“

Kako se saznaje sukob između Arnautovića i Peruničića izbio je zbog jednog nedolaska na trening, a verbalni duel, zamalo nije prerastao i u fizički obračun.

„Od Nenada sam stariji 20 godina, težak sam invalid i neshvatljivo je da se neko tako ponaša. Ja sam Zvezdin čovek, sa prekidima sam tu od 1995, nikada nisam pitao za platu. Koja god uprava je dolazila u klub, vikali su: ‘Zlajo, pomozi’. Dok je Nenad u klubu, ja se ne vraćam. On je za mene mrtav“.

Rukometaši Crvene zvezde i pored svih problema izborili su plasman u Regionalnu ligu i Kup EHF naredne sezone, ali kakva situacija trenutno vlada u klubu, teško je reći u kakvom će uopšte sastavu crveno-beli rukometaši nastupiti sledeće sezone.

Žalosno je što je i svetski rukometni internet portal handball-planet.com preneo ovu vest kao udarnu rukometnu vest sa područja Balkana.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.