Moja Crvena Zvezda
Други пишуКлупска дешавањаКошарка

Више од игре на Малом Калемегдану

На отвореним теренима Црвене звезде на Малом Калемегдану у петак је било поприлично живо. То и не чуди с обзиром да је манифестација која је одржана носила назив Више од игре. Е, управо тако је и било.

vise_od_igre1У организацији Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Стари град веома успешно је реализована акција која је за циљ имала да популацију особа са ометеношћу у развоју приближи широј друштвеној заједници и истакне значај бављења спортом. Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком у складу са својим активним учешћем у друштевно-одговорним пројектима оваквог типа радо се одазвала позиву, а првотимци црвено-белих Демаркус Нелсон, Лука Митровић и Душан Ристић су били права атракција.

Преко 60 корисника Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометених у развоју Стари Град се дружило са Звездиним кошаркашима, а активно су учествовали и на терену, под обручима. Исказали су велику љубав према кошарци, сваки постигнут кош у присуству Нелсона, Миторвића и Ристића био прпораћен одушевљењем, а уживали су и у такмичењу и игрању са првотимцима Црвене звезде. У знак захвалности и као успомену на лепо дружење корисници Дневног боравка Стари град су кошаркашима Црвене звезде донели поклоне које су сами направили.

vise_od_igre2Целокупну манифестацију подржао је и својим присуством увеличао нови министар омладине и спорта Вања Удовичић, а међу учесницима су били и ватерполисти Црвене звезде Никола Рађен, Денис Шефик и Андрија Прлаиновић. У акцији Више од игре учествовале су и мале гимнастичарке из клуба Ритам, који води наша прослављена гимнастичарка Милена Рељин, као и каратисти из клуба Сингидинум и Романија из Републике Српске.

Заиста сам уживао. Ово је било много лепо дружење. Овакве манифестације се веома често организују у Америци, НБА клубови велику пажњу поклањају хуманитарном раду и зато сам веома срећан и поносан што и Црвена звезда иде тим путем – био је коментар Демаркуса Нелсона, а на његову причу надовезао се Лука Митровић:

Увек сам се радо одазивао на акције оваквог типа и тако ће бити и у будућности. Срце ми је заиста пуно када сам у прилици да неког тако усрећим као што је овога пута то био случај са корисницима Дневног боравка Стари град. Сматрам да је потребно да се сви мало више потрудимо како би се особе које су ометене у развоју и које су неретко изложене различитим облицима дискриминације приближиле широј друштвеној заједници. Ово је само један мали корак и зато ми је веома драго да сам био део свега тога – закључио је Митровић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

www.tolelopove.com сеп 14, 2013 at 09:08

Naravno, slazem se sa ovim momkom, treba nastaviti, kada su manje utakmice treba ih sve dovesti u Pionir, siguran sam da bi to bilo neko novo iskustvo za sve njih. Pohvala za akciju.

Reply
INĐIJA сеп 13, 2013 at 15:14

Ovo je sjajno! Mozemo slobodno reci da smo prvi u ovome ako se ne varam na ovim prostorima i treba nastaviti tim putem!

Reply

Leave a Comment