Moja Crvena Zvezda
Рукомет

Рукометашице прве на турниру у Горажду

Рукометашице Црвене звезде освојиле су прво место на 18. меморијалном турниру „Мевзета Перла – Баља“ који је одржан у Горажду.

rukometСезона у рукомету још није почела, али  девојке користе сваки дан како би се што боље припремиле за првенствене утакмице. Црвена звезда је учествовала на турниру у Горажду који се одржава у знак сећања на некадашњу рукометашицу ЖРК Горажде, Мевзету Перлу – Баљу. На турниру су учествовале следеће екипе: ЖРК Горажде, Криваја из Завидовића, Јединство из Брчког и Црвена звезда.

Црвено-беле су у полуфиналу савладале  Кривају резултатом 38:17. У финалу су биле боље од домаћина, екипе Горажда. (36:16). Треће место су освојиле рукометашице Криваје које су савладале Јединство.

Председник општине Горажде, Мухарем Рамовић уручио је пехар за дугогодишње пријатељство и учешће на овом турнитру тренеру Црвене звезде, Славенку Жерајићу.

Фото: ЖРК Горажде
Аманда Марић
Фото: ЖРК Горажде

За најбољег голмана турнира изабрана је наша сјајна Марија Чолић, док је титулу најбољег стрелца добила Аманда Марић , такође из редова црвено-белих.

Аманда нам је пренела своје утиске са турнира:

„Шта рећи? Турнир је освојен. Честитам својим саиграчицама на томе и на приказаној борби. Надам се да ћемо тако наставити и у првенству. За признање за најбољег стрелца су заслужне девојке и њихов максимум што су пружиле на терену. Ово је ипак колективни спорт и сама не бих могла. Честитам и нашем капитену на признању. Кад имате таквог голмана, који вам чува леђа када погрешите, све је лакше.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment