Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаРукомет

Лиценца за РК до следећег петка, припреме теку по плану

Тешка ситуација у рукометном клубу Црвена звезда није од јуче, међутим, коначно се иде ка решењу проблема. Остаје питање, ако може сада, зашто није урађено раније?

PerunЗахваљујући СД, али највише захваљујући Ненаду Перуничићу, Црвена звезда ће имати рукометни клуб. Лиценца ће бити обезбеђена до следећег петка. Ускоро би требало да се доста смањи дуг и да се горућа дуговања према играчима успешно окончају, па да клуб полако стане на ноге. Огромни напори током лета су уродили плодом, па су обезбеђена средства за деблокаду рачуна, станарине и плате играча, и то су нису мале суме, које су умногоме помогле. Корак по корак, уплатом спортског друштва терет ће бити знатно олакшан. Дуговања према 11 играча у износу од 81.000 € би до краја октобра требало да буду исплаћена у потпуности, према речима генералног секретара СД, Ивана Тодорова. Тодоров је у изјави за медије навео да је направљен одређени распоред и да ће динамика плаћања бити достављена рукометном савезу, а да ће неки од играча већ добити уплате.

Што се тиче самог терена, паркета у овом случају, то никад није било упитно. После припрема на Кошутњаку, јак ритам тренинга је настављен на „Маракани“, а резултати се показали на припремним мечевима. Паклен рад тренера Перуничића сви су професионално прихватили. И без изјава да су тешке ноге и најтеже припреме спроводили план и програм. Савладани су вицесампиони Турске (Бурса) и Швајцарске (Амициа), као и Црвена звезда из Мокрина.

За МЦЗ, Ненад Перуничић, тренер РК Црвена звезда, сумира утиске са припрема.

„Задовољан сам како смо одрадили припреме. Немам замерке на рад и залагање момака. У припремним утакмицама сам хтео свима да пружим сансу. Прво полувреме су играли старији, у другом полувремену су минутажу имали млађи, ’96 и ’97.годиште. Спремни смо, углавном.“

Што се тиче играча који су прошли припреме и по договору само тренирали са Црвеном звездом, доносе превагу и сви заједно чекамо расплет.

„То су квалитетни играчи, који нису скупи. Били би појачања. Добри момци. Волео бих да остану, јер имамо добру екипу. Помешани младост и искуство. 5,6 старијих играча и јако талентовани млађи момци.“

Што се тиче играча који су на проби, Перуничић ће још одлучити да ли ће пружити прилику некима од њих да постану део тима.

После решавања дуговања у плану је оздрављење клуба. Планира се формирање управног одбора у наредном периоду. Хвала СД, али сви би требало да будемо поносни сто имамо Ненада Перуничића. Његов енорман рад, огроман труд, знање као и све оно што је урадио за клуб, који је дисао само због њега и заједно са њим је непроцењиво. Ово нису хвалоспеви, ово су чињенице. Да Црвена звезда у сваком клубу има једног Ненада Перуничића, била би Црвена звезда. Верујемо да ускоро и у рукомету можемо да имамо првака Европе, да поновимо сценарио ватерпола. Са оваквим победником, све је могуће. Тада ће се појавити сви, којих сада нема.

Црвена звезда има још једну проверу до почетка шампионата, против Радничког из Крагујевца. Првенство почиње 14.септембра, а први ривал је Напредак, у „Шумицама“. Права прилика да се напуне „Сумице“ и да заједно кренемо у нову сезону. И они су Црвена звезда!

Идемо заједно!

Будите уз МЦЗ и пратите РК Црвена звезда

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

deran сеп 5, 2013 at 22:47

…. a kada će tekstopisac realno da opiše situaciju po pitanju igača , kluba a i nahvaljenog Peruničića!!???

Reply
Boris сеп 9, 2013 at 12:20

A kada nije?

Reply
ЦЗХН сеп 4, 2013 at 13:47

Одавно бољу изјаву од ове-да у сваком Клубу имамо по једног Перуна нисам чуо!!!Свака част и свим срцем уз РК.

Reply
INĐIJA сеп 4, 2013 at 12:46

Ako je Perun, Bog munja i gromova, zadovoljan i ja sam.

Reply
Rade Delija сеп 4, 2013 at 11:56

😀 Samo napred Perune ,Samo napred Zezdo 😀

Reply
Rade Delija сеп 4, 2013 at 11:57

:facepalm: Kakva greška hteo sam reći ZVEZDOOOOO 😀 😀 😀

Reply

Leave a Comment