Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Раднички Крагујевац – Црвена звезда

Веома интезивна и бурна недеља за нама и за нас. Четири појачања, два велика „преврата“. После победе у Крушевцу и нових појачања после само пар сати од победе, златног омладинца, по многима најбољег младог голмана Европе, Предрага Рајковића и Горана Гогића из Јагодине, који су званично промовисани у среду на „Маракани“, Томислав Караџић је коначно најавио свој одлазак за функције председника Фудбалског савеза Србије после завршетка јесењег дела сезоне. Већ првог дана недеље, одјекнула је бомба да је Марко Петковић, капитен и десни бек младе репрезентације и ОФК Београда, одбио већ завршен и готов трансфер у редове „Вечитог ривала“ због Црвене звезде, а велики Дејан Станковић је и званично завршио велики каријеру. И МЦЗ је прославио трећи рођендан, заједно са победом у Крушевцу! А Србија је остала без представника у Лиги Европе, што и није вест. Надамо се да ће први корак бити постављање особе од ауторитета, интегритета и имена, способне да буде прво име фудбала у Србији. Колико год то звучало тешко, смешно, иронично. Занимљиво је да ћемо поменути једног таквог који се сматра „оцем српског фудбала“. Надамо се и да наш клуб више неће тражити кривца у неком другом за неке ствари за које смо сами криви и да неће бити фамозних саопштења. Да смо били уједињени око ствари и ситуације у клубу, омладинској школи, као и око појачања као што смо били око смене Томислава Караџића, Црвена звезда би била пример. Снага је усмерена у погрешном смеру. Али, алиби је алиби. Много се надамо, а после две узастопне победе идемо тамо где је Рудник, Милановац град, Крагујевац… Доносимо вам доста занимљивих детаља из историје оба клуба, које имају заједничких ствари, и међусобних дуела.

najavagostiРаднички

Оснивачка скупштина је одржана у септембру 1923.године, у кафани „Парк“, када је изабран и први председник клуба, Александар Ратковић. Клуб је назван „Млади Радник“. Садашње име, Раднички, добио је 17.септембра 1929.године. За време Другог светског рата клуб је изгубио велики број играча, клупских званичника и генерације навијача. По ослобођењу и завршетку рата Раднички је порастао као клуб и постао озбиљно име у српском фудбалском свету. 1951.године на кратко је направљена фузија са ФК „Црвена Застава“, која завршена већ почетком лета. Током првих деценија постојања клуб није имао запаженије резултате, али се памти велики број међународних утакмица, међу којима се издваја историјски дуел против славног бразилског великана Сантоса. Поносни Крагујевчани причају да је Сантос дошао у Крагујевац гледајући утакмицу Партизан – Раднички, када су гости понизили комшије 4:1, 7.септембра 1969. Чувени Пеле је меч посматрао из ложе на стадиону „ЈНА“ и после утакмице је рекао да је екипа против које треба да играју јако добра. Када су му рекли да је то „неки“ Раднички, оне је изричито тражио да Сантос игра против њих. Отказали су дуеле против партизана и Црвене звезде, остало је историја. Пеле је такође био пријатно изненађен одличном атмосфером коју су направили гостујући навијачи, који су фанатично и из свег гласа бодрили Раднички. Навијање и атмосфера је упоређена са оном на „Олд Трафорду“ , па су навијачи Радничког добили назив „Црвени Ђаволи“, по узору на надимак великог Манчестер Јунајтеда. У утакмици за незаборав пред 40.000 гледалаца у Крагујевцу, 15.септембра 1969.године, Раднички и Сантос одиграли су 4:4. Прича се и да је близу 10.000 љубитеља остало испред стадиона. Голове су постигли Пауновски 2, Пауновић и Николић за Раднички, на другој страни Еду је постигао хеттрик, велики Пеле је погодио једном. Договорено је било да буде 3:3, али на два минута пред крај меча Раднички је постигао гол, жаргонски речено, „на кварно“, „на муфте“. Пеле је ставио лопту на центар, предлиблао целу одбрану Крагујевчана и поставио коначних 4:4. 2010.године су се фузионисали са једним од најстаријих клубова у земљи, Шумадијом 1903, и целу сезону наступали под називом – Шумадија Раднички 1923. Већ следеће сезоне Шумадија и Раднички су наставили ранијим путевима. Највећи успех у историји клуба је освајање Друге лиге СФР Југославије, 1969 и 1974. године. Раднички и Крагујевац су познати као расадник талената.

Тим је претпео мање измене у односу на прошлу сезону. Тренер Драгољуб Беквалац се преселио у Раднички из Ниша, а клуб су напустили нападачи Милошковић (Грчка) и Зорановић (Металац), Мирић и Ђуричковић су се вратили са позајмица у Црвену звезду, док се голман Кнежевић вратио у Вождовац. Нова појачања су углавном повратници у српски фудбал – тренер Радмило Иванчевић, бивши голман Јагодине, који је прошлу сезону провео у Ирану, Марко Шимић, везиста Александар Стоимировић, нападач Бојан Малинић, изданак школе Црвене звезде, који долази из Албаније, Аргентинац Матиас Поркари, а на позајмицу из редова „вечитог ривала“ је стигао Филип Кнежевић. Костур тима и даље предводи Крагујевчане – капитен Спалевић, Чанчаревић, Тинтор, Петронијевић, Бељић, Марић, Недовић и Симовић.

Прошле сезоне су у последњим утакмицама првенства обезбедили опстанак, највише захваљујући киксевима БСК-а из Борче. У прва три кола нове сезоне остварили су једну победу и два пораза. На премијери поражени су у Нишу, од имењака, 1:0. Затим су савладали Напредак после преокрета на „Чика Дачи“ 2:1, а у прошлом колу су, по старој навици, демолирани од „Вечитог ривала“ 5:1. По неком неписаном правилу, такви тимови гризу и уједају против Црвене звезде. Многи им предвиђају борбу за опстанак и место које води у Прву лигу Србије. Што, морамо признати, не би било добро по српски фудбал.

Међусобни сусрети

ЦЗ Н Р

„Маракана“  :    12   11 1 0  31:4

„Чика Дача“   :   12    8 4 0   18:3

Укупно :     24   19 5 0   49:7

*Две утакмице су одигране у Купу, у обе смо славили као домаћини

Први дуел одигран је 23.јуна 1946.године у Крагујевцу, у првенству Србије, односно тада квалификацијама за прво фудбалско првенство СФР Југославије. Црвена звезда је славила 2:1, после преокрета. Крагујевчани су повели голом Николића, а преокрет је донео врсни голгетер, најбољи стрелац квалификација, Јован Језеркић са два поготка. Раднички је као шампион крагујевачког округа стекао право наступа, а Црвена звезда као другопласирана у првенству Београда, на којем је поделила са Металцем прву позицију. Црвена звезда је постала шампион Србије, а Радничком је за један бод измакло учешће у првенству Југославије, завршио је на 4.месту. Памти се да је на стадиону „21.октобар“ било много више људи него што може да стане, као и изван њега. Тада је и одлучено да се изгради нови стадион. Прва „званична“ утакмица одиграна је у сезони 1969/70, исте године када је Сантос гостовао у Крагујевцу и били смо успешнији. 9.новембра 1969.године у Крагујевцу смо славили 1:0 голом Арнејчића, а на „Маракани“ 24.маја 1970.године 2:1, головима Драгана Џајића и Зорана Жоте Антонијевића, док је за Раднички стрелац био Пауновски. Црвена звезда је освојила десету титулу те сезоне.

Можда су могли Крагујевчани да савладају великог Пелеа и Сантос, али Црвену звезду нису ниједном у претходне 24 утакмице. Све што су успели је да постигну 4 гола на „Маракани“ и три у Крагујевцу. Стрелци у Крагујевцу за Раднички су били Николић (1946), Радосављевић (1998) и Ђукић, 2.октобра 1999.године на дебију Славољуба Муслина на клупи Црвене звезде. Сви голови Радничког су били водећи. Међутим, у последње време имамо навику да постављамо неславне рекорде и правимо историју другим екипама. У четвртом узастопном мечу против Радничког водиће нас четврти различити тренер. После Роберта Просинечког, победе су остварили Александар Јанковић и Рикардо Са Пинто, надамо се да ће то исто за руком поћи и Славиши Стојановићу. Исти случај је и са Радничким, после Кузељевића, Ђурђевића и Беквалца, сада ће их предводити Иванчевић.

Последњи првенствени дуел у Крагујевцу је одигран 16.септембра 2012. године, у 5.колу и завршен је резултатом 3:0 за Црвену звезду. Голове за убедљиву победу постигли су Ненад Милијаш, Филип Касалица и Лука Миливојевић. Утакмицу је обележио повратнички гол капитена Милијаша у свом стилу из слободног ударца, и два црвена картона за домаћина, као и веома груба игра домаћег тима и нереди на и ван стадиона. Последњи дуел одигран је на „Маракани“, на дебију Рикарда Са Пинта 20.марта. Голове за победу од 2:0 постигли су Каду и Ненад Милијаш, коме је то уједно био и други гол узастопно против Крагујевчана, као и 4.000 гол Црвене звезде у првенствима.

Најубедљивија победа Црвене звезде је 5:0, 21.септембра 1975. године на „Маракани“ пред 25.000 гледалаца. Голове су постигли Србољуб Стаменковић, Сеад Сушић, Миле Новковић, Зоран Филиповић и Петар Баралић. Четврта Звездина звезда Владимир Петровић Пижон је зарадио црвени картон, као и Гуџурић из Радничког. Фантастична генерација Црвене звезде предвођена Милованом Ћирићем на клупи, Пижоном Петровићем, Сеадом Сушићем, Дулетом Савићем, Блекијем Богићевићем, Зораном Филиповићем, Ољом Петровићем, Милошем Шестићем, Кулетом Аћимовићем, Јеликићем, Славољубом Муслином, Србом Стаменковићем и многим мајсторима је после фантастичног почетка и седам победа у низу, на крају ипак заузела 4.место. Црвена звезда је и два пута славила са по 4:0, док је најучесталији резултат међусобних дуела био 2:0 за наш тим, четири пута.

Од заједничких играча издвајамо Предрага Ђорђевића, Луку Миливојевића, Србољуба Кривокућу, Ненада Лалатовића, Александра Дику Стојановића, Дарка Спалевића и Сашу Стаменковића. Ненад Томовић, Немања Пејчиновић и Славко Перовић су рођени Крагујевчани, поникли су у Радничком али никад нису наступали за први тим. Данас за Раднички наступа Бојан Малинић, изданак школе Црвене звезде, који је један у мору оних који нису добили шансу на „Маракани“. Бивши председник Радничког је Драгољуб Лекић, садашњи председник Заједнице суперлигаша. Оснивач Верано моторса, директор и сувласник Витро групе – заступник Цитроена за Србију и Црну Гору, био је противкандидат Владану Лукићу на председничким изборима у Црвеној звезди, 2009.године. Недуго затим је изабран за председника Радничког и експресно направио велики успех – сезону за сезоном, преко Српске и Прве лиге у Суперлигу и 4.места. Данас је председник Заједнице суперлигаша, победио је као кандидат ОФК Београда.

kragujevacДом фудбалера Радничког је стадион „Чика Дача“. Изградња стадиона је почела у новембру 1949.године и трајала је пуних осам година. Стадион је отворен 6.јуна 1957. године, капацитета 30.000 и носио је у почетку име „Градски стадион“. Убрзо је добио и данашњи назив по чувеном Данилу Дачи Стојановићу, инжињеру и пиониру фудбала у Србији, који је донео прву фудбалску лопту у Србију и који је, између осталих, био један од оснивача предратних БСК-а и СК Велика Србија – касније СК Југославија, највећих предратних клубова, као и Шумадија 1903. Сматра се оцем српског фудбала. После 40 година, реконструисан је 2007. године, постављене су столице и данас је капацитет стадиона 15.100 места. У плану је и реконструкција западне и источне трибине, као и постављање ВИП свечане ложе, па ће се проширити и капацитет стадиона. Kада добије нови, финални изглед биће још једно лепо фудбалско здање Србије и стадион какав заслужује Крагујевац. Раднички је пре Другог светског рата играо на стадиону капацитета 10.000 места, који је спаљен.

Победа за миран одмор

После меча у Крагујевцу, односно после 4.кола, иде се на прву паузу у шампионату због репрезентативних обавеза. 14.септембра, утакмицама петог кола се наставља првенство, када ће Доњи Срем гостовати у Београду. Црвена звезда неће имати пуно репрезентативаца, што је и добра и лоша ствар. Лоша – јер су играчи Црвене звезде увек били у великом броју репрезентативци и носиоци селекције и то одражава и озбиљност и статус клуба, добра – јер ће Славиша Стојановић имати две недеље да још боље припреми и упозна тим, јер су нови играчи стизали скоро сваке недеље, као на траци.  Филип Касалица и Марко Вешовић су на списку селектора Црне Горе, Бранка Брновића, за дуел против Пољске. Очекује се и да Нејц Печник добије позив за селекцију Словеније, од Срећка Катанеца, за дуеле против Албаније и Кипра, захваљујући одличном почетку и играма у дресу Црвене звезде. Лука Милуновић, Александар Ковачевић, голман Предраг Рајковић и новопридошли Марко Петковић, капитен, су на списку селектора младе репрезентације Радована Ћурчића за меч са Кипром, којим Србија почиње квалификације за ЕП 2015. године у Чешкој.

Што се здравственог билтена тиче, Мијаиловић се поново пожалио на повреду у Крушевцу, па га је Младеновић превентивно заменио. Са њим ће бити све у реду и отпутоваће са екипом у Крагујевац. Марко Петковић неће имати прилику да дебитује због црвеног картона у прошлом колу против Чукаричког, на опроштају од дреса ОФК Београда.

Црвена звезда тражи трећу узастопну победу, којом би се прикључила врху табеле и мирна отишла на одмор, после две победе на тешким гостовањима.

На списку Славише Стојановића за утакмицу у Крагујевцу налазе се следећи играчи: Бајковић, Весић, Мијаиловић, Лазић, Крнета, Мартиновић, Араухо, Младеновић, Вешовић, Милијаш, Печник, Гогић, Мирић, Савићевић, Нинкович, Ковачевић, Дауда, Милуновић, Касалица, Михајловић, Мрђа, Оњило.

Чињеница да је украјински Черноморец тек после извођења једанаестераца у Албанији прошао домаћи Скендербег још више даје на тежини туге због неспособности да избацимо тим из Одесе и резервишемо своје место на сутрашњем жребу за Лигу Европе. Без тима, а појачања стижу недељно као да их наручујемо, као у кафићу када радимо попис па једна комбинација има повољнијег шпица, а другој се не свиђа, па она доведе „свог штопера“, ништа. И суђење у Одеси и промашене шансе у Београду имају утицаја, али нису алиби да нисмо имали снаге, воље и знања. Јер, ако могу други можемо и ми. Или, ипак, не можемо. Може Ријека, може Сент Гален, могу Аустријанци, Чеси.. може и Скендербег. Ствар је ваљда у томе што немамо ону ствар. Због тога следеће године опет из нижих кола квалификација, тешких путовања тражимо пролаз у оно што би требало да буде реалност, а сада је сан. До тада нас дели 27.кола домаћег првенства, паузе, припреме, Светско првенство и наравно место крај малих екрана, чак више нису и ни мали, уз преносе једне утакмице „стручњака“ са националне телевизије, који тада имају термин за своје незнање и фрустрације, код куће или у кафићима где су пријатељи и остали гости најбољи тренери и лично Меси, Златан Ибрахимовић, Франк Рибери, Немања Видић… Очигледно, српски клубови нису боље заслужили.

Раднички Крагујевац – Црвена звезда, субота 31.август 2013. 17:00h , Јелен Суперлига 4. коло 2013/2014, стадион : „Чика Дача“, Крагујевац.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

122 comments

krvavi zvezdas-DE авг 31, 2013 at 18:19

ako uskoro ne damo gol crno nam se pise

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 31, 2013 at 18:30

bedno..vec se vuku po terenu..ovo je zalosno

Reply
ja авг 31, 2013 at 18:01

Razocarao me je Mrdja, dosad je malo igrao ali brzo ulazio u sanse, a sad nista. Odbrana ocaj. kad cu da dozivim da mi totalno zgazimo protivnika

Reply
Estella Roha авг 31, 2013 at 18:01

Jasno je da je Dauda naš najbolji napadač.Ako ga prodaju u bescenje Turcima,ostajemo bez jedinog iole kvalitetnog golgetera.Onjilo i Mrđa zajedno ne vrede kao pola Daude,koja je svrha njihovog dovođenja biće misterija za duže vreme.
Knežević je Laziću pokazao gde mu je trenutno mesto,to definitivno nije prvi tim Zvezde.Jedva čekam da Petković zaigra na poziciji desnog beka,jednostavno je pravo mučenje gledati Vešovića u toj,neprirodnoj,ulozi.

Reply
Горан авг 31, 2013 at 19:01

Дауда се такође показује и као одличан асистент. И на овој утакмици је имао једно одлично проигравање када је упослио Печника. Види се да уме с лоптом и да није тип нападача који чека да му други сервирају шансу на тацни него је и сам способан да креира прилику.

Reply
ds авг 31, 2013 at 17:58

Nikako da prestanu muke sa odbranom.Upravu je njihov pomocni trener dosta visoko izlaze,sto su oni mogli iskoristiti,ali sreca je bila na nasoj strani.Mardja,do sada igra razocaravajuce.

Reply
Јован З авг 31, 2013 at 18:02

Код обе њихове шансе испао је Мијаиловић, А Кнежевић повукао контру,

Reply
ja авг 31, 2013 at 17:56

Tesko je gledati koliko jadno igramo

Reply
Горан авг 31, 2013 at 17:54

Прекид утакмице нас је тотално пореметио тако да смо последњих 15 минута одиграли прилично лоше, док смо у првих пола сата играли добро и контролисали игру.

Reply
nebo авг 31, 2013 at 17:53

Mrdja nema blage veze ,samo koci…ubacite Mihajlovica u drugo poluvreme ,samo moze da bude bolji od mrdje..

Reply
Rechke авг 31, 2013 at 17:52

Mrđa pogubljen, kao da nije prisutan na utakmici i kao da ne zna šta bi sa loptom. A odbrana, joj odbrana… :facepalm:

Reply
ja авг 31, 2013 at 17:51

dal u odbrani stajala 2 balvana il krneta lazic dodje isto. o mrdji necu trosim reci…..trener retard ,….strasnooooooooooooooooo

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 31, 2013 at 17:46

ovaj Mrdja je katastrofa..a odbrana ne daj boze..svaki put je mucno ovo da se gleda..samo srecom ne primamo po nekoliko gola..strasno

Reply
Marko авг 31, 2013 at 17:19

TAKOOO JEEEE!!! KASALICAAA

Reply
ds авг 31, 2013 at 17:05

Ajoj,cim vidim Krnetu i Lazica jeza me uhvati.Ova pobjeda nam treba pred pauzu.Svim snagama po 3 boda

Reply
petko авг 31, 2013 at 17:53

vala bas, sta ce lazic na terenu

Reply
Nikola 89 сеп 1, 2013 at 03:27

Лазић је одиграо сјајно.

Reply
HeroeS1904 авг 31, 2013 at 16:58

LInk utakmice ?

Reply
Marko авг 31, 2013 at 17:03 Reply
HeroeS1904 авг 31, 2013 at 17:08

Hvala brate

Reply
Teks Viler авг 31, 2013 at 16:42

Davno je bio ljubimac severa,a sad za njega nema mesta u Zvezdinom strucnom stabu,Bora Cvetkovic.Lane sa Marakane, u nama,koji smo pratili Zvezdu osamdesetih,budi najlepsa secanja.Pozdrav za njega i saigrace Elsnera,Nikolica,Bracuna,Musemica,Radovanovica…nekako su brzo zaboravljeni..

Reply
Tole dozivotna авг 31, 2013 at 16:33

Biće jedno 3:0 ili 3:1

Reply
Tole dozivotna авг 31, 2013 at 16:33

Za Zvezdu naravno

Reply
горан авг 31, 2013 at 15:11

Видећете како ће данас Крагујевчани да изгарају на терену и боре се против нас. Играће потпуно другачије од прошле недеље на ЈНА када су били благо речено незаинтересовани за игру. С тога опрез јер ћемо се морати добро помучити да дођемо до 3 бода.

Reply
laki авг 31, 2013 at 14:38

Pljuju Nejca kazu kako ne valjda,a ja tvrdim da on,nine i mrdja su trenutno najkvalitetniji igraci trenutno,kad se uporedi iskustvo,znanje itd.
Pogledajte nejca odigra 50 minuta odlicno na mecu 25 prvih i od 45 do 70.Bas je kvalitetan igrac,al nam je kondicija ocajna

Reply
laki авг 31, 2013 at 14:44

zaboravih lazovica,al on je trenutno povredjen

Reply
jadranko авг 31, 2013 at 16:18

vidi se da je covek kvalitetan igrac,ali nije igrao sest mjeseci,tako da ce za mjesec do dva da udje u formu,ali po meni i sad opravdava prisustvo na terenu.

Reply
laki авг 31, 2013 at 16:35

ne mora on vise od ovog da ulazi u formu,samo daj eraspolozen za igru,on je vec sad u formi 😛
odavno nismo imali igraca driblera pravog…
msm nije on neki dribler,al sad u timu imamo 2 igraca na koja uvek mozes da racunas da mogu da izbace nekog,a to su nine i nejc

Reply
gledalac авг 31, 2013 at 14:24

Ovaj Pecnik je retko iskren momak:
http://redstarbelgrade.info/redstarbelgrade-2/intervju/4786-rsb-intervju-sa-pecnikom-imam-jedan-cilj-sa-zvezdom-to-je-titula.html
On je mozda dao najbolje objasnjenje zasto ne igraju Omega, Arauho, Mihajlovic, Milunovic i ostala „decurlija“. Morate da shvatite da mi Pecnika i Ninkovica imamo maksimalno 2 godine (osim ako se ne napravi neka „opsana prica“ oko tima i uspeha u Evropi, e onda je sve moguce 😀 ), toga su svesni u upravi, ali i rezervni igraci,pa zbog toga i imaju strpljenja. Doci ce njihovo vreme, svi imaju visegodisnje ugovore.

Reply
ACA авг 31, 2013 at 14:24

Danas sam procitao komentar jednog Zvezdasa u Zurnalu, i on tvrdi da postoji mogucnost da Lane predje kod nas. Zna li neko nesto o tome?

Reply
Guerrini Champion авг 31, 2013 at 14:12

Zvezda bira danas izmedju Jaogsa Vukovica i Michaela Dingsdaga…

Reply
gledalac авг 31, 2013 at 14:27

Odakle ta informacija?

Reply
Miljan авг 31, 2013 at 14:32

RSB

Reply
Stefan авг 31, 2013 at 16:39

Laki skroz si u pravu Pecnik nine i Lazovic sto vrede u zvezdi ostali su svi prosecni igraci…Vesovic ima perspektivu da postane dobar ali ne na beku vec na krilu treba da se koristi njegova brzina jer mi nemamo brzeg igraca od njega…

Reply
Dragan авг 31, 2013 at 19:10

Vesovic je vec sada dobar na krilu. Mislim da ste jos Daudu zaboravili…Ima tu jos stofa, ali je problem kondicija i uigravanje..Bice ovo dobro. Mislim da tek na prolece moze da se ocekuje da ovo bude zaista masina za mlevenje.. Trebace im sigurno 10 – 15 utakmica da se sve potpuno uigra. Igrace Zvezda iduce godine u Evropi, i to znacajnu ulogu.

Reply
Milan авг 31, 2013 at 14:12

Prelazni rok se zavrasava veceras u 24h. Tako da upravo bolje da pozuris.

Reply
Darko авг 31, 2013 at 15:14

Prelazni rok traje do 2.9.

Reply
ja авг 31, 2013 at 13:55

hahahahaha,…..2 bombetine rece retard sa rsb foruma….hahhahahahaha….nego da sumiramo prelazni rok….dovedeno 13 balvana i ninkovic….a titulu uzima tim koji je manje ocajan…nadam se mi

Reply
laki авг 31, 2013 at 14:41

Od tih 13 balvana tu su kapiten kadeta partizana,bek osvajaca evropskog prvenstva za mlade,pecnik koji nam je najbolji strelac,mrdja koji je odlican ako se ne povredi,onjilo kog necu komentarisati, i gogic,i naravno rajkovic koji je izabran za najboljeg golmana prevenstva
gde su ti balvani?od tih 14 balvana 10 ce nam se sigurno isplatiti

Reply
ja авг 31, 2013 at 15:32

kapite kadeta partizana je bio i vecini omiljeni krneta, mrdja da ga je iko hteo ne bi dosao kod nas, kao i slovenac., onjilo je mogao samo nama da da gol….malog rajkovica ne bih ja da kom a bojim se da cemo ga upropastiti…ne bi bio prvi golman…a koji je to bek osvajaca ….petkovic sigurno nije…..gogic….no coment

Reply
vanja авг 31, 2013 at 13:36

Ne znam da li je u pitanju najezda nervoznih grobarcica na ovaj sajt ili ove komentare ostavljaju samo osnovci?? Ovo je nas najbolji prelazni rok, uspjeli smo da izdejstvujemo smjenu lopova iz Fss a vi uporno kritikujete upravu i to vise nego onu lukicevu. Cudno..

Reply
Goran авг 31, 2013 at 13:56

Koju smenu?

Reply
ACA авг 31, 2013 at 14:01

Svaka cast na odlicnom komentaru, u potpunosti se slazem sa tobom.

Reply
горан авг 31, 2013 at 15:08

Питање је да ли ће Толе заиста и отићи. У питању је врло вешт манипулатор који се бави спиновањем речи. Он није напустио функцију председника него је само најавио да ће поднети оставку која на скупштини ФСС-а може али и не мора да се прихвати.

Reply
Goran авг 31, 2013 at 15:32

Zato sam i pitao „Koju smenu“ ? Kupio je vreme dok ne namesti zimsku titulu franjevcima, a posle će još da odlaže.

Reply
crni_redstar авг 31, 2013 at 12:45

pominje se vujadin savic kao novi igrac. da li su normalnni koj ce nam tatin sin.kad je video da ga niko nece setio se zvezde,iz koje je pobegao. uprava prsla nacisto.

Reply
Stefan авг 31, 2013 at 12:39

jel ce da bude prenos na areni?

Reply
Ja авг 31, 2013 at 13:04

Da,Arena 1!

Reply
Darn авг 31, 2013 at 12:37

Bravo, Borise, nemam šta da dodam tvom tekstu. Setio si se (mnogi to zaboravljaju) da podsetiš našu upravu da im, sad kad smo izborili čistku u FSS, na pamet ne padne da pokušaju da savez okrive i za svoje greške. Takođe, odličan je i ovaj surovi osvrt na katastrofalno izdanje i propuštenu priliku u duelu sa Černomorecom. Ne zaboravljati greške – da bismo ih ispravljali!

Reply
gledalac авг 31, 2013 at 13:50

Govorio sam za Cernomorec, jos kada sam gledao utakmicu protiv Sahtjora, da je to klasicna defanzivna ekipa (imaju „realnog“ trenera koji zna svoje mesto u njihovoj ligi i prema tome je i pravio tim). Pa oni su bili vise iznenadjeni sa svoja 3 postignuta gola protiv nas (koja su plod cistog neiskustva u odbrani, kao i neuigranosti, ali i srece) nego mi, njihov trener nije mogao da veruje da su nam dali 3 gola (pogotovo sto imaju 2 +1 sebicnjaka u napadu [Dje Dje, Antonov + Riera]), ali i pored svega toga mi smo mogli glat da ih izbacimo (cega je bio svestan i Stojanovic, kada je u lozi rekao Stojadinovicu „Mozemo!“), da je Milijas postigao penal, ubedjen sam da bi ih pobedili 3:0, to je panicarska ekipa (sto su pokazali protiv Albanaca, cim nemaju zalihu iz prvog meca ili stvari krenu „nizbrdo“), pokazali su to i protiv nas kada su se freneticno branili u drugom poluvremenu, jer su se poplasili zbog penala i sijaseta sansi koje smo napravili. Penal je prelomio taj dvomec, nismo imali „sportske srece“ (ako tako nesto moze da se kaze da postoji), kvalifikacije su dosle u nezgodno vreme za klub, jos smo se „trazili“ i nismo se. tada, „nasli“.

Reply
Realan Zvezdas авг 31, 2013 at 12:21

nadam se da krecemo sa 4-4-2 😆

Reply
Samo ti авг 31, 2013 at 11:42

E braco jel znate mozda jel ima negde prenos ili link nesto bilo sta?

Reply
АцоЦзв! авг 31, 2013 at 11:55

Arena Sport 1.
Bice linkova.

Reply
Samo ti авг 31, 2013 at 12:23

Hvala brate, svaka ti dala 😳

Reply
marko авг 31, 2013 at 12:23

imas na klik sport open iptv i kosta 50 din.

Reply
laki авг 31, 2013 at 11:27

—————–Rajkovic—————————–
Petkovic—Lukovic–Vukovic—-Mijailovic—-
—————–Kovacevic————————–
———Ninkovic————-Milijas————–
——————-Pecnik—————————-
—————-Dauda—–Mrdja——————-
eo ja bih bio zadovoljan,uveren sam da sa ovim timom mozemo do titule,pogotovo sto groblje nema centarfora normalnog,sem onog crnca sto nece hteti da igra cim plati zakasni par sati

Reply
sof авг 31, 2013 at 11:26

Блиц пише да смо у преговоријама са Вујадином Савићем, мада кад новине немају шта да пишу увек нас повезују са тим звездиним „војницима“. мука ми је од таквих, довели смо гомилу играча све сами куртони

Reply
laki авг 31, 2013 at 11:21

Imam neki osecaj da Pecnik daje gol 😀
treba poslati neke igrace na pozajmicu,tipa dati mirica nenadica i jos 100 000 za djurdjevica i 15 posto 😛 ali djurdjevic treba da pddje samo ako se proda dauda

Reply
milos авг 31, 2013 at 10:57

vidim da ovde mnogi ne znaju ali evo da ponovim,prelazni rok ne traje do ponedeljka uvece vec traje do veceras u ponoc,sve informlacije imate ovde http://www.epfl-europeanleagues.com/leagues_transfer_window.htm a mislim da ni ovi iz kluba ne znaju do kada traje prelazni rok,ne bi im ni bio prvi put…

Reply
Sta radite? авг 31, 2013 at 10:45

Jbt, mi imamo 34 igraca. A nismo puni na svim pozicijama.
Ovi jos hoce da dovode. Ko ce bre da da plate igracima.
34 igraca alo bre.
Treba da odu:VESOVIC; MIRIC; MILIJAS; VESIC; NENADIC;

Prdoati:MLADENOVICA i KASALICU i DAUDU.

Treba da se rastereti malo tim. Samo dovode igrace.

Reply
Rape Delija авг 31, 2013 at 11:51

Kasalica da ostane da zatrpa partizan!

Reply
Sta radite? авг 31, 2013 at 12:05

Imace njega ko da zatrpa. Nama ne treba igrac koji 1 utakmicu zna da igra.

Reply
Никола 89 авг 31, 2013 at 13:30

Не дирај ми Касалицу, ЈФК-а каралицу! :mrgreen:

Reply
Dragan авг 31, 2013 at 19:16

E sad pazi ovo…Ta dvojica koju bi ti hteo da prodas dadose danas oba gola. Ajde molim te sad ti meni objasni, jesam li ja nesto pogresno izracunao ili bi mozda eventualno bila dobra ideja da ti malo razmislis o onome sto si napisao?

Reply
Estella Roha авг 31, 2013 at 01:57

Zna li neko šta je sa Vukčevićem?Bio bi pravo pojačanje i osveženje za naš srednji red,Milijaša treba izbaciti iz prve postave.
Ne verujem više medijskim tzv. izvorima,juče B92 najavljuje Vukovića kao gotovu stvar,Rts ekskluzivno najavljuje Đurđevića,evo sad još i Lukovića.
Izgleda da cenzurisane političke vesti nadomešćuju estradom i fudbalskim tračevima,što ne znači da ne bih voleo da su istinite najave,naprotiv.

Šta god da se desi,treba priznati jednu nepobitnu istinu,koliko god nam teško pala,da smo dotakli samo dno u fudbalu.Kada vidim koje sve zemlje imaju predstavnike u Ligi Evrope,pitam se da li ima svrhe igrati fudbal u našoj zemlji?Zadovoljavamo se nekim trivijalnim stvarima,a svi oko nas napreduju neverovatnom brzinom.Kada bi merili naše mesto u evropskom fudbalu,čini mi se da smo nešto malo iznad Makedonije(bez uvrede Makedonaca)San Marina,Lihtenštajna i još dve tri zemlje 😥 ,ali ako se nastavi pravac kojim se krećemo neće biti skoro kad nas i navedeni predstavnici ovih zemalja budu nadigravali.
Vidimo i najave predstavnika vlasti o mogućoj privatizaciji večitih,to je donedavno bila tabu tema.Međutim,ako su ljudi koji uništavaju klubove i naš fudbal generalno u situaciji da imaju glavnu reč prilikom vlasničke transformacije,sumnjam u pozitivan efekat.

Reply
gledalac авг 31, 2013 at 04:02

Nekako ne zvucis kao moj kolega… Hmmm… Da i tebi nisu „maznuli“ nick??

Reply
Estella Roha авг 31, 2013 at 16:20

To mi vraćaš zbog Černomoreca :mrgreen: .

Reply
Flash89 авг 31, 2013 at 10:25

Milijas je tata za djidja vukcevica, vjeruj mi. Kad ja sa 111kg mogu da igram mali fudbal protiv njega i da nisam mnogo sporiji sve ti je jasno. Ja molim boga da ne dodje jer je los igrač a nije ni čovjek Bog zna kakav al ajde

Reply
Estella Roha авг 31, 2013 at 16:28

Koga da slušam?Neki govore o njemu kao najboljem igraču iz Crne Gore,ne računajući internacionalce,a uz to je već je dao dva gola za svoj tim.Opet,drugi govore sve najgore,kao da imaju nešto lično protiv momka.
Stojanović bi trebalo da najbolje zna šta mu treba,osim ako ne prevagnu neki drugi faktori ili interesi.

Reply
Guerrini Champion авг 31, 2013 at 01:49

Ma nema nista od Lukovica…ne lozite se…bolje mu je da sedi tamo i ladi jaja i primi 1,3 miliona eura,nego ovde da se lomi kod nas za manji kes(racunam to i ako Gasprom da neki novac+ovo sto mu mi damo)…

Reply
sof авг 31, 2013 at 01:44

Луковић има преко 1 мил. плату, и да му плаћамо ми 20 % а остало Зенит(гаспром), много је за нас. Каква неозбиљност, боље да имамо 10 расних играча него што имамо 40 од којих засад само 3-4 вреде

Reply
Dzoni авг 31, 2013 at 09:20

Ako Zenit odobri, a odobrio je, bice… To sto je njemu bolje je vrlo relativno… On se gotovo i ne pita… Ovo je Srbija, ne iskljucujte to nikada iz vida…

Reply
Guerrini Champion авг 31, 2013 at 01:21

Da li mi moze neko odgovoriti da li prelazni rok traje jos sutra ili i u nedelju?

Reply
Zidan авг 31, 2013 at 01:31

u srbiji jadnoj zavrsava se 2.9. 😉

Reply
MILAN KG авг 31, 2013 at 02:06

u ponedeljak u ponoc

Reply
Zidan авг 31, 2013 at 03:24

Pa to sam i rekao 😀 xexe

Reply
milos авг 31, 2013 at 10:32

aman ljudi vise,prelazni rok traje do veceras u ponoc i TACKA vise sa tim!!!

Reply
Guerrini Champion авг 31, 2013 at 12:19

I kome ja da verujem…traje li do veceras ili do nedelje u ponoc???

Reply
Guerrini Champion авг 31, 2013 at 13:01

Milos je u pravu…proverio sam…veceras se zavrsava…

Reply
MILAN KG авг 31, 2013 at 01:15

http://www.zurnal.rs/2013/08/31/lukovic-na-pragu-zvezde-zenit-ne-trazi-obestecenje/index.html mozda sam u zabludi verujem da ce do ponedeljka u pomoc eksp;pdirati bar jedna „BOMBA“

Reply
milos авг 31, 2013 at 01:20

prelazni rok traje do 31. u ponoc,dakle u toku sutrasnjeg dana se zavrsava….

Reply
sef авг 31, 2013 at 00:35

kakva pojacanja dosta vise treba da prodamo nekog il da saljemo na pozajmice imamo skoro 40 igraca

Reply
veliki pravi zvezdas авг 31, 2013 at 00:19

Mislim da bi neke igrace trebalo stavit na transver listu upravo Crvene Zvezde na celu sa Dzajom i Stojadinovicem Bajkovic ,Vesic ,Mladenovic ,Nenadic ,Miric ,Milunovic i Kasalica ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
D авг 31, 2013 at 09:50

uprava crvene zvezde je procitala tvoj post i ucinice sve da ti ispuni zelje

Reply
uprava Crvene Zvezde na celu sa Dzajom авг 31, 2013 at 12:28

sazvali smo hitan sastanak,i podrzali tvoj predlog,igrace koje si predlozio saljemo u rijaliti programe,tako da ce dvojica pojacaci farmu,dvojica velikog brata,a ostatak saljemo kinezima na reciklazu

Reply
veliki pravi zvezdas авг 31, 2013 at 00:10

Bravo vam ga sto se tice objave meca nase Crvene Zvezde i Radnickog iz Kragujevca samo bih volio da se malo vise pise o Zvezdinoj omladinskoj skoli i da nam izlozite koja imena tamo sada rade ,da li se radi nesto na poboljsanju skautinga Crvene Zvezde kako u Srbiji tako svugdje po Svijetu Crvene Zvezde upravo Crvene Zvezde na celu sa Dzajicem ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
D авг 31, 2013 at 09:50

koliko puta napises crvena zvezda u jednom postu?

Reply
mariachi авг 31, 2013 at 00:02

RSB: „Stojadinovicev stranac najblizi potpisu.“
Lune bi trebalo a Lane kao slag a tortu! 😀

Reply
MILAN KG авг 31, 2013 at 00:38

jel si to procitao na forumu ili…?

Reply
mariachi авг 31, 2013 at 11:26

procitao sam na forumu 😀

Reply
NCZ авг 30, 2013 at 23:32

rts je najavio kao pojacanje i Djurdjevica kad ono prcccc!!!!!!!!!!

Reply
A авг 30, 2013 at 23:27

Lukovic stize sutra,A najveca bomba koja ce 99% potpisati za zvezdu je Lane Jovanovic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
STEFAN авг 30, 2013 at 23:37

Apsolutno se slazem…. Uveren sam da Lane dolazi…

Reply
Nikola авг 31, 2013 at 01:14

Ako oni dodju, ovo ce biti bez preterivanja, mozda i najjaci tim u poslednjih 10 godina…
Ako i u tom slucaju ne uzmemo titulu, mi smo proklet klub!!!
Definitivno…

Reply
ski авг 30, 2013 at 22:55

javili su na RTS da lukovic sjutra potpisuje !! 😛

Reply
Spartanac авг 31, 2013 at 00:06

a gde sutra,sutra svi dolaze u Kragujevac,nikada se ne potpisuje igrac takav na dan kada klub igra utakmice……majke mi,smorio sam se na status…..brate…….da si rekao u ponedeljak…..

Reply
ТАЛАС КОЈИ НЕ МОЖЕТЕ ЗАУСТАВИТИ авг 30, 2013 at 22:27

РОБИ ЧЕКАМО ТЕ!

Reply
mariachi авг 30, 2013 at 22:53

Samo nas on moze izvaditi iz go*ana!

Reply
bensada авг 30, 2013 at 23:52

bravo…sta je sa rajkovicem aruhom sta glumi ovaj stojanovic vise

Reply
mariachi авг 31, 2013 at 00:16

Taksista mu rekao ko ce da igra :mrgreen:

Reply
Goran авг 31, 2013 at 03:23

Šta ti imaš protiv taksista b.udalo neopevana?!

Reply
gledalac авг 31, 2013 at 04:04

Mislim da je mislio na „Miska taksistu“, ali svejedno i Misko je dobar covek :mrgreen:

Rajko авг 31, 2013 at 06:40

I ja se pitam isto kolega, ali mislim da dečko nije mislio na taxiste uopšteno

АцоЦзв! авг 30, 2013 at 21:58

Раднички ме изненадио лошом игром против партизана, али пошто се већини клубова рашире крила против Звезде а сломе против партизана не треба се опуштати, морамо ићи на победу!

Reply
gledalac авг 31, 2013 at 04:09

Koliko ih vec dugo klubovi pustaju, sto pred neke evropske utakmice, sto kad je gusto, da je nama to vec normalna stvar!
Kao, „uf samo protiv nas zapinju…“ ili se „iznenadimo“ kad „lose“ odigraju protiv njih, pa zbog cega to pitam se??
Kako se to ne uplase protiv Zvezde, nego samo protiv Partizana??
To su sve pitanja za nadlezne (ne u smislu da i nas pustaju, vec da i protiv Partizana smeju da igraju fudbal).

Reply
CIGANIN DO GROBA!!! авг 30, 2013 at 21:55

Izuzetno, ali izuzetno važna utakmica na kojoj MORAMO uzeti 3 boda. Lavordžije su u klasičnom nokdaunu (već im nameštaju Grujića da sudi) i ova 3 boda su jako važna pred predstojeću pauzu. Zna se da će izginuti protiv nas na terenu, ali verujem da ih dobijamo. Na ovakvim utakmicama se dobijaju ili gube titule (ako izuzmemo toleta).
Baš da vidim da l’ će „hrabri“ kragujevčani sutra praviti sačekuše Delijama. Sutra to ipak neće biti usamljena dečica u našim dresovima. Pa da ih vidimo.

Reply
madmix авг 30, 2013 at 21:50

rts objavio da Lukovic stizee,daj boze!!

Reply
АцоЦзв! авг 30, 2013 at 21:59

Дај боже, то би била бомба!

Reply
milos авг 30, 2013 at 22:12

a vi verujete rts-u??,jel djurdjevic kod nas,pa rekao bih da nije,toliko o rts-u.

Reply
Slave13 авг 30, 2013 at 23:13

Nije jos gotov prelazni rok,tako da…

Reply
Alex авг 30, 2013 at 23:17

Još samo malo do kraja prelaznog roka i znacemo ns cemu smo…

Reply
marko авг 30, 2013 at 21:16

svim snagama na titulu..zvzedo zgazi ih sve..3 boda da se uzmu..

Reply
АцоЦзв! авг 30, 2013 at 22:00

Наравно, 3 бода су приоритет у сваком мечу!

Reply
Marko авг 30, 2013 at 21:15

Sklanjali su se partizanu,a protiv nas ce kidati kao da im ovisi od zivota,nebi li izvukli neki bod.Ali,nece im to biti dovoljno,realno ovu utakmicu trebamo dobiti,moramo

Reply
vanja авг 30, 2013 at 21:06

Ovo su najbitnije utakmice, nadam se da uzimamo 3 nova boda i miran nastavak prvenstva. Ajmo momci!

Reply
Звезда шампион! авг 30, 2013 at 20:53

Напред Звездо ❗

Reply
INĐIJA авг 30, 2013 at 20:48

Ubedljiva pobeda pred jubilej na Marakani 14.-og.

Reply
laki авг 30, 2013 at 20:44

1-5 tr
onjilo i ninkovic po jedan,miki kapiten 3

Reply
nikola авг 31, 2013 at 00:16

cega 3? viskija?

Reply
Рајко авг 30, 2013 at 20:32

Победа као императив!!!

Reply

Leave a Comment