Moja Crvena Zvezda
Други пишуТрансфериФудбал

Луковић: „Моја жеља није спорна, али Зенит се пита“

Сваког летњег и зимског прелазног рока неколико имена се упорно врти у медијима на врху листе појачања Црвене звезде, као што су Милош Нинковић, Александар Луковић и други. Први поменути је овог лета коначно стигао у Звезду и већ показује квалитет и разлику на терену. Разлог више да се приче око доласка и Луковића интензивирају пред крај прелазног периода. У изјави за Моцарт спорт рекао је да не би имао ништа против да крене Нинковићем путем, али и да не зависи све од њега.

Aleksandar_Lukovic– Волео бих да се вратим у Звезду. Моја жеља није спорна и знам да ће се то једног дана десити. Али, да ли ће то бити сада, следеће или за две године, то већ не знам. То не зависи од мене, нити од Звезде. Да будемо прецизни – пита се Зенит. Много коцкица треба да се сложи да бих се вратио на Маракану – рекао је на почетку разговора Луковић, а затим додао – Имам јак уговор који траје још годину дана. И да преполовимо обештећење и примања, опет сам скуп за многе клубове, а камоли за Звезду. Када би којим случајем дошло до реализације, што се мене тиче, новац не би играо никакву улогу. Ја могу да седим овде и узимам паре, али није то то. Имам 31 годину и желим да играм, да се вратим у живот, али једноставно, Зенит неће да ме пусти за џабе.

Највећи адут у који се сви навијачи уздају могао би да буде заједнички главни спонзор клубова, Гаспром.

– Гаспром није власник, али је главни спонзор клуба, што му малтене дође исто. Не знам како то може да се реализује. Не видим ни зашто би Зенит пристао на позајмицу, јер тако не може да извуче никакву корист. Нема логике. Тешко да нешто може да се среди. Ја немам никакве додирне тачке са Гаспромом. Не бих ни Звезду у то увлачио и стављао јој на терет. Није поштено – каже Луковић.

Александар Луковић је за Црвену звезду одиграо 64 утакмице у свим такмичењима и постигао 3 гола. Прошао је  Звездину омладинску школу.

У сталном контакту је са Милошем Нинковићем, који је уједно  и нека врста везе са нашим клубом.

– Чујем се једино са Нинковићем. У Звезди су се преко њега и распитивали какве су шансе. Последњи пут смо се чули пре неколико дана – прича Луковић.

Што се тиче његовог статуса у  Зениту, он је такав да прелазак у неки други клуб, чак и Звезду, можда и није тако нереална опција.

– Тренутно седим на клупи. Још четири, пет дана остала су до краја прелазног рока и морам да признам да зову, да се распитују, али ништа нема конкретно. Свашта и ништа може да се деси. Што се мене лично тиче, желео бих да останем овде. Прве две године сам играо стандардно, за последњу се то не може рећи, а како ствари стоје ни ове се нећу наиграти. Иако сам добар део каријере играо на позицији левог бека, пронашао сам себе у улози штопера. Међутим, Спалети ме ту не види. Играо сам левог и десног бека, као и задњег везног – закључио је Луковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

torh авг 29, 2013 at 14:03

Moje misljenje za Daudu : Pozajmica 6 meseci u tursku sa pravom kupovine . Ako se dobro pokaze u turskoj eto nam ga milion za njega . Jasno je svima da Daudi treba Lazovic , a on ce se vratiti tek na polusezoni kada se i Dauda vrati sa pozajmice ( ako ga ne kupe )

Reply
jadranko авг 29, 2013 at 15:15

Ugovori o pozajmici sa pravom prece kupovine su komplikovani i za nasu situaciju neisplativi,jer obestecenje se u tom slucaju odredjuje unapred a moze da bude vece od stvarne vrednosti igraca za 20%,a onda ako on da 30 golova u sezoni i vrednost mu se popne na 10 miliona ne mozes nista da uradis jer pravo prece kupovine podrazumjeva da taj klub ima prednost u odnosu na druge klubove ali i u odnosu na nas to jest ako klub zeli da ga kupi po unapred odredjenom obestecenju mi tu ne mozemo nista..tako se patlidzan zeznuo sa dijarom i jos jednim igracem al ne znam tacno ko je u pitanju,takve situacije su ceste i u spaniji.

Reply
Рајко авг 29, 2013 at 13:51

Човек зна шта ради по питању фудбала, али шта ће нам и он још имамо довољно матораца! Не можемо сваке сезоне да правимо нови тим!

Reply
jadranko авг 29, 2013 at 15:18

on moze da igra jos tri sezone standardno,mi uporno pokusavamo da zaradjujemo pare na stoperima i guramo klince u vatru a na kraju nas to unisti u svakoj utakmici..stoperi su najvazniji dio tima,oni trebaju iskustvo i godine,a ne da gledamo kako da zaradimo na njima.

Reply
gledalac авг 29, 2013 at 12:48

Ista prica je sa njim kao i sa Ninkovicem sto je bila dok je bio u Dinamu 😀
Ne mozes ti tek tako da izadjes iz „ruskih“ ugovora i cekace se dok mu ugovor ne istekne da bi dosao kod nas. Ako on dodje sledece godine u Zvezdu (jer istice mu ugovor naredne godine), iskreno ocekujem da u tom slucaju Ninkovic ostane jos tu +1 godinu, jer i Lukovic je sam rekao da se svakodnevno cuje sa Ninkovicem (koji je sad nas najbolji „menadzer“ 😀 )

Reply
DS авг 29, 2013 at 12:40

Ako sa Rajkovicem,Martinovicem,Lukovicem(ako dodje),Milijasem,Ninkovicem,Djurdjicem,Mrdjom,pa i Pecnikom ne osvojimo titulu onda je najbolje da se ugasimo.Imamo stvarno odlicnu ekipu,bar na papiru,i jos da nam je trener Robi…

Reply
Darn авг 29, 2013 at 13:57

Ja ne bih rekao da je ekipa „odlična“ – ima tu još podosta rupa:
Rajković – žutokljunac, ali sjajan, odmah na gol.
Martinović – čist prosek, ili čak i ispod toga.
Luković – bio bi veliko pojačanje, ali je tu veliko „ako“.
Milijaš – kopačke o klin.
Ninković – kapa dole.
Đurđević – materijal za prvi tim, nadam se.
Mrđa – odličan, prva rezerva u špicu.
Pečnik – toplo-hladno, podrška zasad.
Nadam se i ja tituli, ali nemojmo o „gašenju“ ako je ne bude. Ne može se preko noći ništa.

Reply
@Darn авг 29, 2013 at 14:08

Druze to „ne moze se preko noci“ bilo je i kod Robija… I izvinjavam se napisao sam Djurdjic a mislio sam na Djurdjevica.

Reply
pera авг 29, 2013 at 17:37

Odlično vidi se da se razmišlja o Zvezdi, ona život je. Mislim da ste trebali pokazati više poštovanja prema nekim igračima. Tim je za našu ligu klasa ispred drugih ali za taktiku igranja 4 4 2 koju u suštini naši fudbaleri jedino i znaju da igraju. Dakle Bajko, Petković,Mijailović Martinović, Lazić. Milijaš, Kovačević(Grujić), Pečnik,Ninković i Mrdja, Dauda. Ovde bih stalno davao šansu da igraju Milunović, Mihajlović, Savićević. Kasalici hvala za sve dosad pokazano treba mu pronaći klub i uzeti pare za njega. Nineta i Savićevića stalno zajedno da dete nauči od majstora kako se pakuje a kad se vrati Darko pa ko je mogao sanjati ovakvu mašinu za golove. Još nešto molim navijače Zvezde da nikada, ali nikada ne pišu loše o igračima koji daju sebe za Zvezdin dres. Neko trenutno može više neko manje, ok ali niko ne zaslužuje da navijač Zvezde o njemu izusti ijednu lošu reč. Pozdrav.

Reply
Realno авг 29, 2013 at 19:42

Upotpunosti se slazem sa krajem teksta. Vesovic, Mladenovic znali su da pogrese cesto, ali su isto tako izgarali na terenu do poslednjeg atoma snage da poprave te greske i nema smisla vredjati ih, kritika na igru moze, ali uvrede na licnoj osnovi su van svake pameti

Darn авг 30, 2013 at 02:28

Ej, nemoj da se ljutiš, samo mi je zasmetalo ovo „ako sad ne osvojimo, da se ugasimo“…
I nije važno za Đurđ(ev)ića, znamo svi na koga si mislio…
Ne zameri.

Reply

Leave a Comment