Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаПрипреме

Лука Митровић: Рашко Катић нам је узор

Лука Митровић  није прошао последњи филтер селектора Душана Ивковића. Талентовани, двадесетогодишњи крилни-центар Црвене звезде Телеком неће бити у прилици да игра за државни тим на Евробаскету у Словенији, али време за ради за њега.

625438_512362745491293_1496982119_n

Чињеница да сам био у конкуренцији са нашим најбољим играчима ми много значи. Такође, дебитовао сам за сениорску репрезентацију на пријатељским мечевима и за мене је то велика ствар и подстрек да наставим још више да радим. Нисам се изборио за место у тиму, али целокупно искуство у државном тиму ће ми много значити. Млад сам и надам се да ће бити времена да у репрезентацији Србије играм на неким наредним великим такмичењима – почео је причу Митровић пошто је задужио нову Цхампион опрему за тренинг и упутио се на Златибор где ће се ставити на располагање тренеру Црвене звезде Телеком, Дејану Радоњићу.

Помало сам неочекивано добио позив у А селекцију – наставио је да сумира утиске из репрезентације Митровић:

Био сам поприлично изненађен, али сам се веома обрадовао. Јер, велика је част за младог играча да буде у прилици да ради са таквим тренером као што је Ивковић и да тренира са таквим играчима као што су ови момци који ће играти на Евробаскету у Словенији. Такође, пријатељске утакмице које сам био у прилици да играм у репрезентацији ће ми много значити и од тога ћу сигурно имати велику корист. Убеђен сам да ће ми све то много помоћи већ ове сезоне.

Позив у А селекцију Митровића је затекао док је био на мору са девојком. О односу према дресу са државним грбом сведочи податак да је без размишљања прекинуо летовање и вратио се у Београд.

До сада сам се увек одазивао на позиве у репрезентацију, присуствовао сам на свим могућим акцијама млађих селекција и то ми је увек било велико задовољство. Истина је да ме је позив селектора Ивковића затекао на мору, а спаковао сам кофере што сам брже могао. Ниједног тренутка се нисам размишљао, јер је велика част бити у репрезентацији – рекао је Митровић који је од укупно 11 утакмица државног тима у припремном периоду одиграо шест мечева уз учинак од 2,1 поена, 1,8 скокова и једне асистенције у просеку.

Селекција Србије овог лета добила је нови квалитет у лику Рашка Катића. Центар Црвене звезде Телеком је у контролним утакмицама пружао блиставе партије и показао да ће на ЕП у Словенији бити један од стубова нашег државног тима:

Рашко је само наставио тамо где је стао са клубом. Његове одличне партије ме уопште не изненађују. Можда су оне за неког неочекиване, али пошто сам много времена проводио са њим, свакако нису. Иако има 33 године, Рашко показује са каквим жаром и енергијом треба да се приступа сваком тренингу, без обзира да ли је реч о клубу или репрезентацији. За његанема разлике. Он је прави узор нама млађим играчима и велика је срећа што можемо да сазревамо уз таквог играча.

Овог лета Митровић није имао много прилике да се одмори, али на то се много не обазире:

Имам 20 година, не могу да се жалим на било какав умор. Чињеница је да сам цело лето провео на припремама репрезентације, али очекују ме нови изазови у Звезди. Желим да се својим радом наметнем тренеру Радоњићу и сада ћу се фокусирати на клупске обавезе – закључио је Митровић.

Долазак Луке Миторвића на Златибор и његово прикључење тренажном процесу означило је и промене у саставу екипе. Експедицију црвено-белих напушта Огњен Добрић који ће се прикључити тренинзима ФМП-а.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

torh авг 27, 2013 at 16:25

100% ga je riba ostavila 🙁

Reply
gledalac авг 27, 2013 at 17:35

Veci je on smeker nego sto mislis 😎

Reply

Leave a Comment