Moja Crvena Zvezda
ИсторијаФудбал

На данашњи дан: Динамо из Кијева зауставио Звезду

На данашњи дан, Црвена звезда одиграла је меч који је могао изменити и развој ситуације у клубу у наредним годинама и који је вероватно значајно утицао и на данашње стање у клубу.

То је чувени меч против кијевског Динама од пре 13 година…

Београд, 23.08.2000.

Црвена звезда: Коцић, Марковић, Лалатовић (Аћимовић), Бајчетић, Глоговац, Буњевчевић, Гвозденовић, Леринц, Друлић (Стевановић), Пјановић, Бошковић (Илић)

Динамо: Гернозенко, Хацкевич, Галовко, Вашчук, Дмитрулин, Каладзе, Бјелкевич, Шахкин, Семизаде (Хусин), Јашкин (Мороз), Несмашни.

Црвена звезда и Делије очекивали су спектакл. Црвено-бели били су на корак од Лиге Шампиона, a десет година паузе у то време било je превише…

И кренуло је добро. Звезда је била веома агресивна на старту, што је донело погодак Бранка Бошковића у 22. минуту. Међутим, Кијевљани су показали да су велики тим. Само 11 минута касније, Коцић је поклекао, а за то је најзаслужнији био Бјелкевич, који га је савладао и донео свом тиму резултат који га води даље. Навијачи су и даље веровали, до краја је био читав један час, али Звезда није успела да савлада Гернозенка. Украјинци су успели да сачувају своју мрежу и остваре свој циљ, а црвено-белима сруше све наде да могу до елите.

Zvezda - Dinamo Kiev 2000 01

Након тога, у УЕФА Купу савладан је Лестер, а кобна је била Селта, у чувеном двомечу.

У интервјуу за МЦЗ, Ненад Лалатовић, некадашњи капитен црвено-белих истакао да му је то један од најболнијих тренутака у каријери.

– Која утакмица ти је остала у најлошијем сећању?

„Квалификације за Лигу шампиона против Динама из Кијева. У Кијеву је било 0-0, а 1-1 је било на Маракани. Ми смо повели 1-0, али смо несрећно примили гол. И дан данас жалим због тога, јер је та генерација стварно била за Европу.“

Нажалост, наш тим ни након 13 година није успео да елиминише ниједан украјински тим, нити да оствари тријумф против екипа из ове земље…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Čoki81 авг 23, 2013 at 18:54

Joj kad se setim te utakmice… ja i još dvojica ostali na severu da sedimo minimum pola sata posle utakmice…mislim da smo bukvalno poslednji napustili stadion, pritom ne rekavši jedean drugom ni reč. Nisam znao šta da radim u tim trenucima, znam da mi se nije išlo kući, ma nije mi se išlo nigde… To je bila velika šansa da se vratimo tamo gde ni do sad nismo uspeli da se vratimo… Nisam ni slutio u tim trenucima da nailaze ove godine koje su naišle… Da sam to znao, verovatno bi još teže podneo… TO JE ,DEFINITIVNO BILO, MOJE PRVO VELIKO RAZOČARENJE A DA SAM BIO NA MARAKANI! Do tada sam mislio da Zvezda ne ume da izgubi kada ja odem na stadion (mada ni tad nije izgubila rezultatski)… Nažalost, u skorije vreme ne pamtim da sam se radovao nekoj velikoj pobedi, a da sam bio na stadionu…tužno, ali je tako…

Reply
Dadika Czv-ole авг 23, 2013 at 20:18

Brate,dok sam citao tvoj post jeza me je obuzela samo tako.Ako verujes,isto sam i ja sa dva druga ostao na stadionu i medju zadnjima napustio isti.Slobodno mogu reci da mi je to najtezi trenutak na Marakani.Veruj da nisam znao gde se nalazim,glava mi je pucala i mogao sam svasta da uradim tada.A tek ovo-Do tada sam mislio da Zvezda ne ume da izgubi kada ja odem na stadion (mada ni tad nije izgubila rezultatski)…-Isti osecaj sam imao itada sam se mnogo razocarao,jbg verovao sam da prolazimo milion posto.Bilo-ne ponovilo se.Nadam se da ce nam se to jednom negde vratiti i da cemo doziveti ekstazu ravnu onu poput Barija i Tokia.

Reply
Čoki81 авг 24, 2013 at 12:16

Teško Tokio i Bari, al ne mora baš ni „fljamurtari“…

Reply
Tole dozivotna авг 23, 2013 at 17:55

černomorec sila neviđena brate

Reply
Search авг 23, 2013 at 20:20

od-je-bi 😉

Reply
PEĐA J7 авг 24, 2013 at 13:58

A jel mnogo voliš Toleta yebo te on u usta???

Kad si bio dete malo…

Reply
sof авг 23, 2013 at 14:38

Черноморец је иначе једва победио албански Скендербег, једино нам је остало да живимо од сећања. партизан је у последњих 10 год 7 пута играо у Европи, а ми 2, али нема везе ми имамо Бари јухуууу…. Дај бре ово више нема смисла, морамо да почнемо да мељемо, и сваке године еуфорија и на крају мошаааа

Reply
gledalac авг 23, 2013 at 14:53

Jedina „mošaaaa“ ovde si ti, jer od tvoje objektivnosti, jedino je tvoje zvezdastvo smesnije!
Stvarno sam te smatrao za pravog zvezdasa, ali citajuci tvoja „misljenja“, zapitao sam se. Kritika je uvek u redu, ali ovo su ataci! „Bari juhuuuu“- sta reci na ovo, nema potrebe da se omalovazava „najveci uspeh jugoslovenskog klupskog fudbala!“, nema potrebe. U redu je reci, „raspadamo se sad“, ali ti bas preterujes.
Ako mozes da nesto promenis molim te daj kandiduj se za predsednika FSS. Molim te, kad si vec tako „realan i objektivan“, obecavam ti da ces od mene imati najvecu podrsku.

Reply
sof авг 23, 2013 at 15:03

Пошто немамо успеха сви се позивају да ми ипак имамо Бари а били су у пеленама тада. зато што чекам кад ћемо више да доживимо неки успех, ватерполо не може да има ту драж као фудбал и кошарка. Морају бити оштре критике, јер само још ми смо остали у прошлости.

Reply
dejca авг 23, 2013 at 15:19

Svaka ti je na mestu, @sof!!
ja bre kad Zvezda izgubi odmah sutradan uzimam slobodan dan na poslu jer znam da ce da me zezaju i da cu debelo da se posvadjam zbog Zvezde, jer je volim!!
I Barijem se ponosim, ali mi je to odavno prestalo da bude pokrice za sve cesce blamaze mog kluba!!

Reply
gledalac авг 23, 2013 at 15:38

Znas li zasto te zezaju, zato sto si i ti zezao njih, u zivotu sve se vraca, sve se placa. Ta arogancija je nas i dovela u ovu poziciju o kojoj Sof prica, ali kukati i prozivati Bari na zvezdaskom sajtu, je „bogohuljenje“ 😀

Saša авг 23, 2013 at 21:53

И имамо Бари. А они га немају. Нема га ни Париз ни Рим ни Москва ни Беч…. Лондон га је добио тек прије 2 године. Еј, Лондон је у томе 21 годину иза Београда!!! Па навијачи Арсенала дођу да играју против мишева и прво оду у наш музеј. Њима тај Бари нешто представља а теби је то јухуууу!?!?!?!? Па дало би пола Европе и паре и титуле и му.о приде за тај Бари. Не знам да ли си свјестан шта си написао али то је оно што они инфериорни тртљају безуспјешно већ деценијама.
Имамо Бари и не дамо га низашта на свијету. Бар ми што тада нисмо били у пеленама. И издржаћемо ово још онолико колико буде трајало, а буди сигуран да ће опет бити Бари.

Reply
Darn авг 23, 2013 at 14:36

Ne znam da li bi drukčiji ishod tog nesrećnog meča uticao na zbivanja u narednim godinama. Sasvim je moguće da bi, jer bi taj prvi jubilarni ulazak u LŠ doneo novac, ali i nastavak tradicije dobrih rezultata u evropskim takmičenjima. Ovako, izgubili smo oboje, i dan danas nemamo nijedno učešće u Ligi Šampiona, a igrali su je i klubovi poput Moldea, Bate Borisova, Viđeva, Petržalke, kao i svi iz bivše velike četvorke stare Jugoslavije (i to više puta). Zaista porazno, pogotovo što se ne nazire da će se tu nešto uskoro promeniti.

Reply
delijaMNE авг 23, 2013 at 15:58

Ma kakvi… Lopuze bi sve pokrale…;). Samo bi njima bilo vise u dzepu..

Reply

Leave a Comment