Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Звездини сребрни кадети

Петорица кадета Црвене звезде Телеком на достојан начин репрезентовали су клуб и српску кошарку на међународној сцени. Војислав Стојановић, Никола Ракићевић, Стефан Кенић, Александар Аранитовић и Давид Миладиновић са кадетском репрезентацијом Србије су на Европском првенству у Украјини освојили сребрну медаљу.

5211cee5b20aafoto-d-zarkovic412_headline

Селекција Србије до 16 година је после велике борбе поражена од Шпаније тек после продужетка резултатом 65:63. Ипак, треба истаћи да је ово велики успех наше кошарке у коме су Звездини полетарци имали огроман допринос.

Војислав Стојановић био је други стрелац наше репрезентације са просеком од 10,9 поена и други скакач тима са просечно 7,1 ухваћеном лоптом по мечу, а бележио је и 2,8 асистенција у просеку. Давид Миладиновић био је најбољи крадљивац у нашој репрезентацији са 1,8 освојених лопти по мечу. Уз то је бележио 5,4 поена и шест скокова по утакмици. Александар Аранитовић на девет утакмица имао је учинак од 6,1 поена и 3,4 ухваћене лопте, а Стефан Кенић просечно је бележио четири поена, 3,1 скок и 1,4 асистенције. Никола Ракићевић је са 19 поена у финалу био најефикаснији играч у нашем тиму, а на седам одиграних утакмица у просеку је имао шест поена и 3,3 ухваћене лопте.

Колики значај је Црвена звезда Телеком имала у освајању овог одличја је и доказ да је тренер селекције Србије до 16 година био Вања Гуша који је са кадетима црвено-белих прошле сезоне супериорно освојио титулу првака Србије.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

pera авг 20, 2013 at 03:04

Pa kad svi konstatuju da su ova deca extra ajde da ih klub isprati neka napreduju i neka ih forsiraju. Samo dobrim radom i šansom se postaje najbolji.

Reply
Mickey авг 19, 2013 at 21:39

Čović misli na budućnost, imamo sjajne igrače u mlađim kategorijama…neka svaki peti postane odličan igrač i Zvezda može mirno da planira napredak uz forsiranje sopstvenih mladih igrača.
A momcima svaka čast, definitivno su sva petorica veoma perspektivni.

Reply
Zvezdas S авг 19, 2013 at 13:21

Bravo momci,odlicno ste odigrali.Mislim da je prelomni momenat utakmice bio kad je Miladinovic dobio petu licnu,a posle njega i Stojanovic,po meni ste vi najaca repreezentacija u svom uzrastu,ekstra ste igrali,a posebno me raduje sto su nasi igraci igrali odlicno u finalu.Jos jednom bravo momci.

Reply
Ја авг 19, 2013 at 12:51

БАВО МОМЦИ,БУДУЋНОСТ ЈЕ ПРЕД ВАМА!

Reply

Leave a Comment