Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Шилб: „Жеља ми је да Црвена звезда оствари запажену улогу у Евролиги“

blejk silbТројица америчких интернационалаца 20. августа долазе у Србију. Демаркус Нелсон, Блејк Шилб и Чарлс Џенкинс прикључиће се екипи и ставити на располагање тренеру Дејану Радоњићу. Демаркус Нелсон добро зна где се враћа, с обзиром да је и прошле сезоне носио црвено-бели дрес. Џенкинс је у интервјуу за званични сајт клуба истакао да је веома узбуђен, а по сопственом признању и Блејк Шилб једва чека до дође у Београд. Оно што је најважније је да на припреме стиже веома одморан и жељан доказивања:

– Било је ово заиста дуго лето. Могу да кажем да сам овог лета имао највише времена за одмор од како сам постао професионалац. То сам искористо на прави начин. Посетио сам Јамајку, био сам и на Флориди, а највећи део одмора сам провео у Чикагу. С обзиром да сам имао доста слободног времена нисам желео да се много опустим, па сам вредно тренирао, трудио сам се да додатно побољшам технику и унапредим своју игру. Све време сам био са породицом, а стигао сам и да реновирам свој дом – почиње причу Шилб.

Занимљиво је да је Блејк Шилб био друго појачање црвено-белих, а да је од новајлија за наредну сезону пре њега сарадњу договорио Јака Блажич.

– Црвена звезда је веома рано показала интересовање за мене, била је веома конкретна и коректна. Мој нови агент Ли Мелкиони и ја смо желели да у што ранијој фази прелазног рока решимо питање мог трансфера. Жеља нам је била да направимо корак напред у смислу да одем у велики клуб. Имао сам прилике да играм против Црвене звезде док сам био члан чешког Нимбурка у својој првој професионалној сезони. Из тог разлога сам знао шта клуб у кошаркашком смислу може да ми понуди. Црвена звезда има веома богату историју и традицију, фантастичне навијаче и учествује у Евролиги, па сам одлуку лако донео.

Ни Блејку Шилбу нису могле да промакну приче о фантастичној атмосфери у Пиониру, коју праве Звездине ватрене присталице:

– Знам да су навијачи Црвене звезде веома страствени. Чуо сам бројне приче и видео много тога о њима на интернету. Могу да кажем да ми то као играчу даје додатну енергију. Мислим да је у заједничком интересу да имамо велика међусобна очекивања, да навијачи много тога очекују од од нас, али и да ми играчи у сваком тренутку можемо да се ослонимо на њих. Очекујем да навијачи буду луди за кошарком коју будемо играли, а од нас ће за узврат добити максимално пожртвовање сваки пут када будемо изашли на терен.

Колико је Блејк Шилб посвећен кошарци најбоље сведоче његове речи:

– Кошарку сам почео да играм са седам година. Та игра ми много значи. Кошарка је била моја најбоља учитељица кроз цео живот. Омогућила ми је да себи обезбедим диплому факултета, да путујем свуда по свету и да сада имам прилику да дођем у Београд и Србију.

Када су амбиције Шилба у наредној сезони у питању, сјајни Американац каже:

– Један од мојих главних циљева је да помогнем подизању нивоа тима у сваком смислу. То значи да у сваком смислу будемо успешнији и остваримо још боље резултате него што је то био случај прошле сезоне. Жеља ми је и да Црвена звезда оствари запажену улогу у Евролиги, а себи желим добро здравље јер је то најважаније – закључио је Шилб.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

16 comments

Villa авг 15, 2013 at 08:21

Ono sto me raduje vise od bilo kog trofeja je da smo postali stabilan klub, koji iz godine u godinu raste i organizaciono i timski. Ne trebaju da nam trofeji budu imperativ, kao sto govore u fudbalu, Zvezda mora da osvoji titulu. Zasto mora? Ako zasluzimo treba da je osvojimo, ako ne nije smak sveta. Taj imperativ nas samo sputava. Zato mi je drago da kosarkasima nisu puna usta pricama o titulama, kao fudbalerima, vec ljudi cute i rade, a kad dodje vreme da se bore za titule neka pricaju na terenu.

Reply
Бранимир авг 15, 2013 at 18:04

Па, дошло је вријеме за титуле. Покренута је озбиљна прича и на терену и ван њега. Хвала Богу, барем има ко да је прича.

Reply
dexy122 авг 14, 2013 at 18:14

Decko je vredan timski igrac, kojem je najbitnija pobeda, ali kada je najvaznije onda preuzima stvari u svoje ruke. Takve najvise volim.

Reply
Kapetan авг 14, 2013 at 15:27

kako ima da ih gazimo ove sezone Zvezdooo volim teeee

Reply
veliki pravi zvezdas авг 14, 2013 at 13:38

Hocemo da sa nasim KK Crvena Zvezda Silb vratis titilu Srbije u nas KK Crvena Zvezda i da se opet boje svi naseg KK Crvena Zvezda kako u Evropi tako i u domacim takmicenjima samo napred Silb donesi nam uspjehe u nasem KK Crvena Zvezda 😀 😀 😀

Reply
duci авг 14, 2013 at 14:50

Mali,ne lupetaj,mi nikada nismo bili prvaci Srbije.Čuj,da se Evropa ponovo(?) plasi Zvezde?!Samo ne znam kada je to bilo.

Reply
BOLE авг 14, 2013 at 15:30

OVE GODINE ĆE PRED ZVEZDOM USTUKNUTI ONAJ KOJI DO SADA NI PRED KIM NIJE USTUKNUO !!!

Reply
duci авг 14, 2013 at 15:47

Uh,uh!Daj,Bože!

Reply
duci авг 14, 2013 at 18:14

To je praistorija!

Goran авг 14, 2013 at 17:35

Kada je Crvena Zvezda osvojila Evropske trofeje o obadve konkurencije muskarci Kup Evropskih Kupova i zene Kup Evropskih Sampiona mnogi u Srbiji nisu ni znali sta su to trofeji…Muski KK jos ima 4 Evropska finala a zenski KK jedno i dan danas smo jedini KK na ovim prostorima koji je osvojio Evropske trofeje u obadve konkurencije a jos imamo ukupno najvise osvojenih trofeja kao kolektiv i jedini smo KK koji je osvojio 10 ili vise titula za redom u obadve konkurencije!Toliko o tvom poznavanju KKCZ…

Reply
STARA ŠKOLA авг 14, 2013 at 18:05

Aaaa, kralju, vratio si se! Samo napred, imaš najjače komentare.

Reply
Звезда шампион! авг 14, 2013 at 13:25

Блејк Шилб оооооооооооооооооооооооооооооо

Reply
Spiritus авг 14, 2013 at 13:07

Imam jedno pitanje za admine … U desnom uglu gde stoji ovaj kvadratic za poslednje vesti – sve mi je belo, ne vidim naslove ! Vidim poneko vreme objavljivanje ali i ona su pokrivena sa nekim slovima … Sta je problem? Inace sve ostalo je OK. Unapred hvala

Reply
Драган авг 14, 2013 at 13:30

Пробај неки други претраживач.. па да видимо да ли може то да буде проблем.

Reply
Spiritus авг 14, 2013 at 16:52

Da,da! Budjavi Explorer … Hvala

Reply

Leave a Comment