Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаПрипреме

Кошаркаши отпутовали на Златибор

52061998cd9cdlu5z0622_headline

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су на Златибор где ће до 30. августа обавити базични део припрема.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић у првој фази рада на Златибору на располагању ће имати 13 играча: Бориса Савовића, Марка Симоновића, Бранка Лазића, Александра Цветковића, Бобана Марјановића, Душана Ристића, Марка Тејића, Николу Ребића, Марка Гудурића, Брану Ђукановића, Николу Чворовића, Огњена Добрића и Николу Марковића. Од 20. августа екипи ће се прикључити и тројица Американаца Демаркус Нелсон, Блејк Шилб и Чарлс Џенкинс.

Иако их на Златибору очекује паклен рад, где ће акценат бити на физичкој припреми, приметна су била насмејана лица и одлична атмосфера међу играчима. Предњачили су новопечени првотимци Ристић, Ребић, Тејић, Гудурић, Ђукановић, Чворовић и Добрић. Поменута седморка, иначе најмлађи у тиму, имала је задатак да комплетну опрему која ће бити неопходна за тренинг спакује у аутобус. Посао им није био нимало лак, с обзиром да су међу реквизитима биле, клупе, тегови, бућице, медицинке, прслуци са теговима, шипке за тегове, струњаче, торбе са медицинском опремом… Поверени задатак Звездини полетарци беспрекорно су одрадили:

Мало смо се презнојили, ништа страшно. Био је ово лакши тренинг пред пут – уз осмех је прокоментарисао млади плеј Никола Ребић и потврдио да се у екипи јасно зна хијерархија:

Ми млађи смо ту да слушамо и учимо поред старијих саиграча, али и да први помогнемо кад су овакве ствари у питању. Одлично смо прихваћени и могу рећи да сам презадовољан досадашњим радом и атмосфером у екипи – истакао је Ребић.

Омиљени облик забаве на припремама многих спортиста су видео игрице. Изузетак нису ни кошаркаши црвено-белих међу којима има и пасионираних играча Сони-плеј-стејшна. Међутим, проблем је настао када је Александар Цветковић открио да овог пута са собом није понео конзолу. Решење је одмах пронашао Марко Тејић који је објаснио да ће Сони плеј стејшн стићи на време из Ужица:

Многима од нас то је омиљена забава. Такве ствари су нам потребне јер се на тај начин опуштамо после великих напора које имамо током припрема. С обзиорм да је Лука Митровић на припремама репрезентације, главни противник када играмо популарну игрицу ПЕС ми је тренутно Марко Тејић. Међутим, мора још да учи и вежба пошто га стално побеђујем – у опуштеном разговору је рекао Александар Цветковић.

Експедиција црвено-белих биће смештена у хотелу Wаи Таи који испуњава високе стандарде. Опремљен је комфорним собама, а у склопу хотела налазе се кошаркашка дворана теретана и травнати терени. Већ трећу годину заредом црвено-бели кошаркаши базичне припреме спроводе на Златибору у хотелу Wаи Таи, а један од разлога је и изузетно љубазно особље овог хотела. Тренеру Дејану Радоњићу ће на припремама на Златибору асистирати помоћни тренери Велибор Радовић, Саша Косовић, Никола Бирач, кондициони тренер Драган Гачевић, физиотерапеут Милорад Ћирић и доктор Борис Глушчевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Gašpar авг 11, 2013 at 16:58

pa, ko je dao minus mami mu ga nabijem u bulju

Reply
Gašpar авг 10, 2013 at 21:22

gdje je Jaka

Reply
denda авг 10, 2013 at 19:49

dobro je, dobro i pametno se radi, ja verujem u vas i to mi niko ne moze oduzeti, verujem u tebe zvezdo. zivela zvezda, zajedno do titule.

Reply

Leave a Comment