Moja Crvena Zvezda
Архива

Bez osipanja košarkaša

Nemanja Nedović

Kraj sezone i neuspeh KK Crvena zvezda da obezbedi plasman u NLB Ligu pokrenuli su priče o rasprodaji i osipanju igračkog kadra. Ipak, obzirom da su gotovo svi prvotimci vezani ugovorima i da su im zarade isplaćene, do novog rasturanja ekipe, koje smo gledali već nekoliko puta u poslednjih 15-tak godina, neće doći.

Najiskuniji Boris Bakić i Vujadin Subotić nisu više vezani ugovorima, međutim prema nekim najavama sa njima slede razgovori o produženju vernosti klubu, te bi mogli da ostanu na Malom Kalemegdanu. Ostatak ekipe ima čvrste ugovore, te bez plaćanja obeštećenja niko ne može da napusti klub.

Postoje određeni naznaci da bi punjenje klupske kase moglo da usledi prodajom Uroša Nikolića i Nemanje Nedovića za koje postoji interesovanje, međutim i takav rasplet je pod znakom pitanja, obzirom da se još ne zna ni u kom sastavu će funkcionisati klupsko rukovodstvo naredne sezone.

Nema nikakve sumnje da bi se u ovom sastavu, sa godinu dana iskusnijim Cvetkovićem, Lešićem, Nedovićem, Saičićem.. i trenerom koji je pokazao talenat, Sašom Nikitovićem, Crvena zvezda lako „prošetala“ domaćom Ligom, a uz po koje pojačanje i plasman u Jadransku ligu sezonu kasnije ne bi bio nedostižan.

Sve ipak zavisi od toga šta će uraditi Radna grupa na čelu sa Aleksandrom Boričićem u narednih mesec-dva, kada će i definitivno biti odlučena budućnost košarkaške sekcije.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.